Mexikó: a volt elnök legalizálná a marihuánát

2011. szeptember 07. 15:40

Vicente Fox szerint a könnyű drogok legalizálása lehet a kábítószerek ellen vívott háború kulcsa.

2011. szeptember 07. 15:40

Azért, hogy végre kiléphessünk ebből az ördögi körből, mindenekelőtt javaslom a marihuána legalizálását” – utalt a 2006 óta tartó mexikói drogháború abszurditásaira Vicente Fox, Mexikó egykori elnöke egy kisvállalkozóknak tartott konferencián Puerto Ricóban. A kormány januári jelentése szerint drogcsempészettel kapcsolatban az utóbbi négy évben 34 612 embert gyilkoltak meg Mexikóban.

Fox már korábban is felvetette a marihuána dekriminalizálásának ötletét, és azt, hogy az illetékeseket gondolják újra az ország drogtörvényeit. De nem ő az egyedüli politikus a régióban, aki így gondolkozik. Két évvel ezelőtt három volt latin-amerikai államfő is javasolta a drogpolitika radikális megváltoztatását. Hasonló következtetésre jutott az ENSZ júniusi jelentése is a dél-amerikai drogpolitikáról.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GY. F.űegér
2011. szeptember 07. 23:53
Nincs más út. Egyszerűen nincs.
Autofocus
2011. szeptember 07. 23:42
"Welcome to Tijuana, tequila, sexo, y marijuana!"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!