Meteor robbant Somogy fölött

2011. augusztus 06. 11:12

Hatalmas fénnyel, nagy robbanással semmisült meg egy meteor péntek este Somogy megye térségében - írja a Népszabadság. A jelenséget Zalaegerszegtől Miskolcig több százan észlelték. A meteor egyes darabjai a felszínt is elérhették. Károkról nem érkezett jelentés.

2011. augusztus 06. 11:12

Péntek este, nem sokkal háromnegyed tíz után meteort észleltek a Dunántúlon. A 3-4 másodpercig tartó fényjelenséget a Balaton közelében pár perccel később hangrobaj is követte, de a fénye Zalaegerszegtől Miskolcig látható volt. Nem kizárt, hogy a meteor egyes darabjai a felszínt is elérhették.

A Nagykanizsai Amatőrcsillagász Egyesület „Hatalmas tűzgömböt láttunk Becsehelyről” címmel számolt be honlapján a jelenségről. Mint írták, péntek este 21:45-öt mutatott az autójuk órája, amikor egy szántóföld felől valami bevilágította a kocsi belsejét. Kinéztek és „az autóval párhuzamosan, a horizonthoz képest lapos szögben haladt a tűzgömb, szinte előzésbe kezdett”. Később egy pukkanást hallottak, majd kihunyt a fény.

(Fotó: NAE)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alma1234
2011. augusztus 07. 08:28
Marketying akció a Bruce Willis új filmjéhez.
GY. F.űegér
2011. augusztus 06. 21:01
Egyesek egy nagy sebességgel a meteor felé repülő köpönyeges alakot is látni véltek, és, különös egybeesés, ez idő alatt Orbán Viktor Miniszterelnök Úr teljesen elérhetetlennek bizonyult, majd később meglehetősen ügyetlen magyarázatokkal hozakodott elő, állítólag "csak leugrott tejért..." Háromnegyed tízkor? Ugyan már...
Honfi-fi
2011. augusztus 06. 16:21
Ha esetleg estek le darabjai, az mekkora mázli lehet a hazai kutatóknak. Egy ilyen kis égi űrbaleset, hogy megdobhatja, és felpezsdítheti a hazai tudományos kutatást. Drukkolok, hogy legyenek szépszórt darabok.
Peter8811
2011. augusztus 06. 13:41
Szerintem UFO volt, csak benzin helyet dízelt tankolt bele a Gyurcsonauta és felrobbant az űrhajója.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!