MSZP: Félreérhető a Trianon-emléknap

2010. július 14. 15:59

A szocialisták szerint alapjaiban jó kezdeményezés a Nemzeti Összetartozás Napjának, azaz Trianon évfordulójának iskolai emléknappá nyilvánítása, de jelenlegi formájában félreérthető.

2010. július 14. 15:59

Szabó Vilmos, szocialista frakcióvezető-helyettes kijelentette: a Nemzeti Összetartozás Napjának iskolai emléknappá nyilvánítása jó ötlet, de mai formája félreérthető. A képviselő szerint rohanás helyett egyeztetni kellene a parlamenti pártokkal és a határon túli magyarokkal is.

Szabó szerint az emléknapnak nem csak a múltról, hanem a jelenről is szólnia kell, azaz meg kell mutatni a gyerekeknek hol tart és merre megy ma Magyarország. Szabó Vilmos emlékeztetett a 2002-ben Medgyessy Péter által felvett Magyarság házára, ami pénzügyi okok miatt nem valósulhatott meg.

A párt a tervezet jelenlegi formájával azért nem ért egyet, mert „az múltba révedő, nem szól sem a jelenről, sem a jövőről, és azt sem szögezi le egyértelműen, hogy nem határrevízióról van szó”.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tomtom
2010. július 15. 10:48
A 2004-es szégyenletes népszavazás előtt lefolytatott kampányuk után hogy van még képe egyáltalán csak gondolni is a nemzeti dolgokra? Pfheejjj
nyoooc
2010. július 14. 21:52
Ja, ja, az MSZP bármit képes félreérteni. Sőt! Félremagyarázni is!
cirmicica
2010. július 14. 21:47
Ilyenkor de tudnak vigyázni a külhoni magyarok érdekeire! Pénzük meg csak arra volt, hogy kampányoljanak ellenük.
drkovax
2010. július 14. 18:08
De legalább elolvasták volna végig a Trianon-emléknapról szóló parlamenti határozatot, mert bizony explicite benne van, hogy nem határrevízió. Igaz, ők megakadtak az elején az "Isten" karaktersorozatnál és azóta se jutottak tovább ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!