Tiltakozik a BAT az MDF-plakátok miatt

2010. április 05. 23:59

a BAT Pécsi Dohánygyár tiltakozik az ellen, hogy az MDF legújabb kampányplakátjai olyan cigarettadobozokat is ábrázolnak, amelyek megtévesztésig hasonlítanak a cég márkáihoz.

2010. április 05. 23:59
A Dávid Ibolyának címzett levélben a vállalat leszögezi: nem adtak engedélyt a védjegyek, védjegy- illetve csomagolási elemek felhasználására. A kft. szerint sajnálatos az is, hogy a kampányt bonyolító kommunikációs ügynökség nem kereste fel a dohánygyárat az ügy kapcsán.

A BAT kéri az MDF-et: ne használja a hivatkozott elemeket, és hívja fel erre a kampányt készítő kommunikációs ügynökség figyelmét is, tekintettel a további felhasználás lehetséges jogi következményeire.

A levélre reagálva Somogyi Zoltán MDF-kampányfönök annyit közölt: „az MDF kampányát jogászok is segítik, akik engedélyezték ezt a kampányt. Véleményem szerint a plakáton szereplő cigaretták és pártok között kizárólag egyetlen hasonlóság van: mindegyik tele van tömve dohánnyal”.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
honphibu
2010. április 06. 15:21
Szerintem az LMP kendermagos szárnyát akarják elhódítani ezzel a kampánnyal.
röviden
2010. április 06. 15:19
A Fidesz, Jobbik, MSzP súlyosan károsítja az Ön egészségét, horribile dictu halált okozhat.
medve
2010. április 06. 15:08
elvégre itt volt az ideje, hogy az MDF elveszítse megmaradt szavazóinak dohányzó részét:-)
Karcolt
2010. április 06. 10:05
"az MDF kampányát jogászok is segítik" Azért tudnék olyan esetet ebből a kampányból, amikor nem álltak a helyzet magaslatán. (Budapesti-lista.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!