Első karakter
Közélet
Régóta zajlanak a Jobbikban belharcok, s az utóbbi hónapok meghökkentő jeleneteivel, a volt elnök távozásával, és úgy tűnik, újabb pártszakadással érték el a csúcsot. Összefoglalónk.
Bármilyen nehézségek sújtották is az ágazatot, az ország gazdaságának újraindulásában mindig kulcsszerepet játszott a turizmus – mondja a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese. Interjú.
A CPAC reményt adhat a jobboldalnak, hiszen látható: a holnap tetterős vezetői már ott állnak a színpadon.
Rushdie-nak annyi volt csupán a bűne, hogy kiállt az olyan nyugatinak tartott értékek mellett, mint a szólás és a gondolati szabadság.
Akkor lehet jó konyhát csinálni, ha vannak jó termelőink – mondja a műsorvezető. Interjú családi hagyományokról, a magyar gasztronómia helyzetéről és a megváltozott világunkról.
Külhon
Martonyi János korábbi külügyminiszter beszéde Marosvásárhelyen a Hunyadi János-szobor avatása alkalmából 2022. július 30-án.
Külföld
Nemcsak a felvilágosodás és a liberalizmus eszméi, de a szuverenitás megőrzése és a hegemón törekvésekkel szembeni dac is inspirálta az alkotmányozást – fejti ki Linda J. Colley brit történész. Interjú!
Nagy a versenyfutás a világverő ukrajnai termőföldért – elég bonyolultan alakultak a földügyek a Szovjetunió szétesése óta. Körképünk.
Folytatódik a harc az amerikai Republikánus Pártban.
Makronóm
A járvány utáni első szabad évben a közelgő gazdasági világválság réme sem ijesztette el az utazni vágyókat. Megtelt a Balaton, ahova a korábbinál jóval többen érkeztek külföldről is. Körképünk.
Meta
Az angol nyelv befolyása a világra nagyobb, mint a latiné valaha volt. Mivel az angolszászok nincsenek rákényszerülve más nyelvek elsajátítására, kormányzati és civil szervezeteik tudása a helyi kultúráról örökké felületes marad – figyelmeztet egy nyelvészprofesszor.
I. (Szent) István rakta le hazánk egyházszervezetének és politikai-jogi kereteinek tartóoszlopait. Gali Máté történész írása.
Ma is látványosan tornyosulnak a visegrádi fellegvár falai a Dunakanyar fölé – és így volt ez közel hétszáz éve is, amikor három európai hatalom, a Magyar, a Cseh és a Lengyel Királyság uralkodói gyűltek össze a falai között, hogy a kor nagy kérdéseiről egyeztessenek.
Sport
Huszonhárom érdekesség a 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williams életéről
Élet
A magyar gasztronómia fenegyereke, aki öt évtizede folyamatosan lendületben van, és esze ágában sincs megállni. Interjú férfias könnyekről, feleségekről és arról, bűn-e gyorsétterembe járni.
Utolsó Figyelmeztetés
Szépen össze kell szorítani a vásott fogakat, és csinálni, amit lehet, ameddig lehet. Nagy Koppány Zsolt írása.