Labdarúgóink már a nemzetközi elitben

2023. szeptember 07. 05:57

Az idei átigazolási szezonban a futballválogatott jó néhány játékosa került topbajnokságban szereplő csapatba, és a többiek is jellemzően korábbi klubjuknál magasabb szintű egyesülethez igazoltak. Ráadásul az új idényben tíz válogatott játékosunk is pályára léphet az európai kupaporondon.

2023. szeptember 07. 05:57
Budapest, 2023. június 20.
A magyar csapat ünnepel a szurkolókkal a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Magyarország - Litvánia mérkőzés végén a Puskás Arénában 2023. június 20-án. A magyar válogatott 2-0-ra győzött.
MTI/Vasvári Tamás
Pálfy Dániel Ábel

Véget ért a nyári átigazolási időszak a labdarúgópiacon, és nyugodtan kijelenthetjük: a magyar foci szempontjából történelmi klubváltások zajlottak le az utóbbi három hónapban. E cikkben túlnyomórészt a magyar válogatottat érintő igazolásokkal foglalkozunk.

A válogatottnak nyolc játékosa tartozik az öt topbajnokság valamelyik klubjához”

A nemzeti együttes keretének kihirdetése alkalmából tartott sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány kiemelte, hogy a következő idényben válogatott labdarúgóink közül hét-nyolc játszik majd topbajnokságban, azaz az angol, a spanyol, a német, az olasz és a francia liga valamelyikében – amire korábban még talán sosem volt példa. Ahogy a kapitány felhívta rá a figyelmet, ez óriási segítség a válogatottnak, hiszen ezekben a bajnokságokban még a legkisebb csapatoknál is a legmagasabb szintű edzésmunkát végezhetik labdarúgóink, és hétről hétre rangos ellenfelek ellen játszhatnak tétmeccset, különösen azok – és szerencsére sok ilyen van –, akik valamelyik európai kupában is szerepelnek. A válogatott 2024-ben ismét a Nemzetek Ligája A divíziójában és reményeink szerint az Európa-bajnokságon is szerepel majd, ezért sem mindegy, hogy a csapat tagjai hol edződnek és játszanak idén.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!