A kék végén

2023. augusztus 10. 05:49

Kincsekben gazdag tájakat ígérnek a vándoroknak az Országos Kéktúra zempléni szakaszai, ezért is választja sok kékező kiindulásnak vagy a befejezéshez ezt a vadregényes, elcsendesedett vidéket.

2023. augusztus 10. 05:49
null

Kéri Gáspár írása a Mandiner hetilapban.

Amikor Rockenbauer Pál és stábjának tagjai 1979. július 31-én hajnalban kikászálódtak sátraikból a Nagy-Milic csúcsának közelében, egy olyan ismeretterjesztő honismereti tévésorozat forgatása vette kezdetét, amely bemutatása óta a mai napig generációkat lebilincselve ösztönöz az Országos Kéktúra bejárására. Rockenbauerék végül azon év október 15-én fejezték be 1124 kilométer hosszúságú vándorlásukat a nyugati országrészben az Írott-kő alatti Szent Vid-hegyen. Azóta a kéktúra útvonala időnként kisebb-nagyobb mértékben módosul, sőt a vasfüggöny leomlása és a határok átjárhatósága óta az Írott-kő és Hollóháza vált a vándorlás két végpontjává; s ezt tetszőleges irányban, bármilyen sorrendben végig lehet járni időkorlát nélkül.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!