Kettős csapdában az RMDSZ

2023. június 28. 15:06

A kormányból való kigolyózása után nagy kihívások várnak a magyar pártra: ahogy a román politikum ráfordul a kampányra, az RMDSZ egyszerre kaphatja az ívet a nacionalistáktól és a progresszívoktól, az elsikkadt nemzeti ügyek kapcsán pedig nehéz lesz újra magasba emelni a zászlót.

2023. június 28. 15:06
null

Veczán Zoltán írása a Mandiner hetilapban

Az utóbbi hetekben a Romániai Magyar Demokrata Szövetség kormányból való távozása bolygatta fel keleti szomszédunk politikai közbeszédét. Az egyébként sem gránitszilárdságú koalíció ilyenformán felbomlott, bár a többséget megőrizte a két ősellenség, a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL).

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Domokos
2023. július 02. 18:36
Az RMDSZ -t- Erdélyben a Judemeráj néven futó élősködőkből álló nem magyar , csak magyarul beszélő , magyarokon élősködő bünbandát elérte a végzete - egyelőre .. Sajnos ezeket soha nem érdekelte az Erdélyben élő magyarok sorsa - kizárólag a saját boldogulásukat tartották szem előtt és ezt kizárólag a magyar -székely emberek kárára tudták megvalósitani .. El lehet mondani kártékonyabban mint az SZDSZ volt Magyarországon . Az hogy kibaszták a husosfazék mellől az nem sok változást hoz a magyarság részére . Rosszabbul nem fognak élni - jobban még lehet - mert nem tudnak mindent lenyulni . Az lenne az igazi hogy kibasszák a parlamentből is őket . Legalább alábhgynák a nagyarcoskodást .
Igazszó
2023. július 02. 13:07
A neptunos rmdsz minden oláh mocsokkal megalkudott a magyarok kárára, saját antimagyar köpönyegforgatoi hasznára az eltelt 33 év során. A valasztóik ezt támogatták. Tehát mindenki azt kapta, amit akart. Ezért leszarom őket, meg az oláh cimboráikat is.
herden100
2023. július 01. 16:27
Tessenek olvasni: https://szekelyhon.ro/#
Zsolakomarom
2023. július 01. 14:47
Most hogy Romania mar szinte minden felmeres szerint fejlettebb, mint magyarorszag, lassan nem lesz ott egy magyar se. Ezt hivjak azt hiszem "gyozteshez huzasnak". Szomoru ez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!