Fókusz

2021. április 14. 11:54

2021. április 14. 11:54
null

Életének századik évében, április 9-én elhunyt Fülöp edinburgh-i herceg, II. Erzsébet királynő férje. A királyi család tagját február közepén vitték a windsori rezidenciáról kórházba, a hivatalos tájékoztatás szerint egy fertőzés és egy már régóta fennálló szívprobléma miatt. A halálhír bejelentésével nemzeti gyász kezdődött az Egyesült Királyságban. Az edinburgh-i herceg és az uralkodó tavaly novemberben ünnepelte 73. házassági évfordulóját, ami példa nélkülinek számít a monarchia történetében. 2017-ben ugyan visszavonult minden közszerepléstől, Fülöpnek korábban számos emlékezetes megnyilvánulása volt. Az egyik tréfálkozása Magyarországon hangzott el 1993-ban, amikor egy brit turistának azt mondta: „Maga még nem lehet itt túl régen, hiszen nincs is sörhasa.”

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!