Fókusz

2021. március 31. 10:48

2021. március 31. 10:48
null

Ferenc pápa virágvasárnap a Krisztus passiójára és vértanúhalálára emlékeztető vörös színű mise­ruhában a Szent Péter-bazilikában. A Vatikáni Rádió magyar adásának beszámolója szerint a szentatya homíliájában felszólított: az idei nagyhéten tekintsünk fel a keresztre, hogy elnyerjük a rácsodálkozás kegyelmét. „Engedjük-e, hogy meghasson minket Isten szeretete? Miért nem tudunk már többé rácsodálkozni?” – tette fel a kérdést. Szerinte talán azért, mert hitünk megszokássá kopott, bezárkóztunk önsajnálatunkba, és hagyjuk, hogy megbénítson az elégedetlenségünk. Ferenc pápa hangsúlyozta, Isten velünk van minden sebünkben, minden félelmünkben, és győzedelmeskedik, de a győzelem a kereszt fáján valósul meg – utalva ezzel a virágvasárnap, nagypéntek és húsvétvasárnap összetartozására.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!