Erkölcs és erkölcsi számonkérés a közéletben

2019. október 30. 22:33

A parlamentáris demokráciában, ahol van ellenzék és van kormánypárt, az önvizsgálat utáni beismerés sajnos csak a gyengeség jele lehet.

2019. október 30. 22:33
Balog Zoltán
Balog Zoltán

Erkölcs – de nemcsak a közéletben, hanem bárhol, vagyis mindenhol. Lehetne ez is a cím. Hiszen semmivel nincs kevesebb választási lehetősége és kényszere a jó és a rossz között egy vállalatvezetőnek, tanárnak, papnak, édesanyának, könyvelőnek, orvosnak, férjnek, ügyvédnek… bárkinek, mint egy „politikusnak”. Akár ellenzéki, akár kormánypárti, akár polgármester, akár miniszter, akár „csak” mezei képviselő.  

A tétek, a következmények persze különböznek attól függően, hogy valakinek a jó vagy rossz döntése hány ember, milyen és mekkora intézmény, közösség életét befolyásolja. Ha valaki egy gyermek életét teszi tönkre, nem mindegy, hogy szülőként vagy tanárként teszi ezt, potenciális veszélyt jelentve ki tudja, még hány gyermekre.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!