Katolikus pap lett a lengyel kormányfő fia

2017-05-29 11:59:36
Tymoteusz Szydłót szombaton szentelték pappá a dél-lengyelországi Bielsko Biala székesegyházában. Most ugyan nem, de amikor Tymoteusz a papság szentségének első fokozatában, a diakonátusban részesült még tavaly, akkor Orbán Viktor levelet írt Beata Szydło fiának.

Pappá szentelték Beata Szydło idősebbik fiát, Tymoteuszt, aki vasárnap szülőfalujában, a dél-lengyelországi Przecieszynben bemutatta úgynevezett újmiséjét (primíciáját) is. Tymoteusz Szydłót szombaton szentelték pappá a dél-lengyelországi Bielsko Biala székesegyházában. A szertartáson, valamint a vasárnapi ünnepi újmisén családtagjaival együtt Beata Szydło is részt vett. 

A felszentelés alkalmából a kormányfő interjút nyújtott a Gosc Niedzielny lengyel konzervatív hetilapnak, mely a politikusok erre vonatkozó reagálásai iránt is tudakozódott. „A politikusok inkább nem kommentálják, amit a fiam csinál” – válaszolt Szydło, hozzáfűzve: „nagyon kedves és fontos gesztust” tett Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki tavaly, miután Tymoteusz a papság szentségének első fokozatában, a diakonátusban részesült, külön levelet írt a fiának. „Viktor felesége, akivel két hete beszéltem, afelől biztosított, hogy imádkozik a fiamért” – mondta el Beata Szydło. 

A felszentelés idején megjelent médiavisszhangokról a kormányfő úgy vélte, többfélék, "a szenzációhajhászótól a barátságosig". Aláhúzta: Tymoteusz Szydło nem akar közéleti szereplő lenni, "hivatására összpontosít, melyet jól, felelősséggel szeretne teljesíteni".

(MTI)