Theresa May: Keresztény hitem segített a gyermektelenségben

2017-05-12 22:31:32
A napokban felkapta az internet a gyermektelen európai vezetők listáját, rajta Theresa May brit konzervatív vezetővel. May nem saját döntéséből, hanem meddőségből nem lehetett anya: most nyilatkozott arról, miken ment át keresztül az életben.

„Nagyon szomorú” az, hogy soha nem válhatott anyává – mondta Theresa May brit miniszterelnök, aki az LBC-nek és a BBC-nek adott a napokban interjúkat. May elmondta azt is: egy újság azt szellőztette meg, hogy várandós volt, amikor parlamenti képviselővé akart válni, de ez hamis hír volt.

Arra a kérdésre, milyen hatása volt rá annak, hogy nem lehet gyereke, May úgy válaszolt: „Lehetetlen arra a kérdésre válaszolni, hogy milyen lehettem volna. Nagyon szomorú volt az, amikor kiderült, hogy nekünk lehetetlen a gyerekvállalás”.

May úgy folytatta: „Természetesen nem mi vagyunk az egyetlen házaspár, aki ebben a helyzetben találja magát, de, úgy vélem, ilyenkor tovább folyik az élet, és ugye vannak unokahúgaink, unokaöcséink”.

Theresa May édesapja anglikán lelkész volt: May apját és édesanyját is 25 évesen veszítette el. „Nem veszítettem el a hitemet, sőt, erről nehéz egyszerű szavakkal beszélni, de éppen a hitem volt az, ami támogatást nyújtott, hogy kitartsak a nehéz időkben”.

Úgy folytatta: „Azt a leckét tanultam a szüleimtől, hogy bármilyen körülmények közé is kerülök, folytatnom kell és a legjobbat kell tennem”. Hozzátette: „A dolgok megtörténnek, az embereknek néha szörnyű változásokkal és tragédiákkal kell szembenézniük az életükben sokkal súlyosabbakkal, mint amiről az én esetemben beszélünk”.

Egy korábbi interjúban arról beszélt: Látod folyton a családokat, és látod, hogy van ott valami, ami neked nem lehet”.

A leendő brit miniszterelnök Oxfordban találkozott későbbi férjével, Philip May-jel: Benazir Bhutto leendő pakisztáni vezető mutatta be egymásnak őket egy diszkóban. 1980-ban kötöttek házasságot, 37 éve élnek együtt.