Németh a Felházról: Kellenek a tisztázó viták fiatalok között

2016-05-10 07:48:32
Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze a Felházzal kapcsolatban elmondta: örülnek, ha az egyetemisták körében nagy szellemi ébredésre kerülne sor, és éheznének Istenre. Hozzátette: a történelmi és a szabadegyházak összeboronálása nehéz feladat.

A debreceni Vidám Vasárnapon reagált Németh Sándor arra, hogy több hetilap is cikkezett a Hit Gyülekezetéről az Orbán Gáspár miatt sokat emlegetett Felház mozgalommal kapcsolatban – írja a Vigyázó blog. A HVG és a Heti Válasz cikkei szerint a Hit Gyülekezete „vetélytársat lát” a Felházban. A gyülekezet vezető lelkésze elmondta: üzenni nem fog, hiszen sokakkal személyes kapcsolatban van a Felházból. Annyit azonban leszögezett: örülnek, ha az egyetemisták „éheznek Istenre”, és minden olyan kezdeményezést támogatnak, „ami az Isten igéjén áll”.

Hozzátette, azokkal a szándékokkal kapcsolatban fenntartásai vannak, amelyek a történelmi egyházakat és a szabadegyházakat akarja „összeboronálni”. „Hatalmas különbségek vannak az egyházak között, a katolikus, a protestáns és az evangéliumi felekezetek között, és szerintem ezeket ma emberek nem tudják feloldani. Ezzel együtt fontos közös célokért együtt kiállni, és ilyen ügyekben a Hit Gyülekezet is rendszeresen részt vesz, közösen történelmi és kisebb egyházakkal, vagy új kezdeményezésekkel is” – mondta Németh.

Németh arról is beszélt, hogy a Hit Gyülekezete mindig is vitatkozó egyház volt, ezért csak támogatni tudja hogy a fiatalok az interneten folytassák le a tisztázó vitákat.