Egy jezsuita beszélget Röhrig Gézával a kiengesztelődésről

2016-03-01 12:07:28
Istennel és embertársainkkal kiengesztelődve lehetünk készek nemzetünk és tágabb környezetünk megújítására” – indokolta az IKSZ, hogy miért ültette le egymással Röhrig Gézát és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetest.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Egyháztörténeti Munkacsoportja beszélgetést szervezett a kiengesztelődés lehetőségeit keresve Röhrig Gézával, a Saul fia főszereplőjével, még 2015 októberében a jezsuiták által vezetett Párbeszéd Házában.

„A XX. század véres örökséget hagyott ránk, magyarokra és Európa népeire. Közös, jövőbe mutató felelősségünk, hogy a fájdalmakat és a traumákat orvosoljuk. Túl sok feladat vár ránk ahhoz napjaink Európájában, hogy a múlt árnyai visszahúzzanak. Istennel és embertársainkkal kiengesztelődve lehetünk készek nemzetünk és tágabb környezetünk megújítására” – indokolta a beszélgetés megszervezését az IKSZ.

A beszélgetésen „a traumáinkra a hit fényében keressük a válaszokat”. Röhrig Géza költő, a Saul fia főszereplője valamint Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes, a Párbeszéd Háza igazgatója cserélt eszmét.