A huszártelepi szülők felhívása

2014-12-22 10:30:31
A huszártelepi szülők
Magyar Kurír
Ne kényelmes budapesti lakásaikból mondják meg a roma jogvédők, mi a jó nekünk, huszártelepieknek! Mert nekünk és gyerekeinknek jó ez az iskola, és nem engedjük bezárni!

Feltétlen szükségét érezzük annak, hogy a közösségi hálón is hallassuk a hangunkat. Három évig húzódott az a per, amelyet roma jogvédők kezdeményeztek a mi jogaink védelmében. Ezzel csak egy problémánk van: senki a világon nem kérte ezt a segítséget tőlük. Legalábbis mi, akik a gyermekeinket a Sója Miklós görögkatolikus iskolába járatjuk, biztosan nem kértük.


Tudatában vagyunk annak, hogy mit jelent a szabad iskolaválasztás joga, s ennek ismeretében írattuk a gyermekeinket ebbe az iskolába. A híresztelésekkel ellentétben azzal is tisztában vagyunk, hogy mit mondanak erre a szakértők.

Fontosnak tartjuk tisztázni azt is, hogy mind az Alapítvány (CFCF), mind a többségi társadalom egy részének híreszteléseivel ellentétben, igenis fontos nekünk gyermekeink jövője; mint mindenki, mi is szebb jövőt akarunk gyermekeinknek. Egyetlen nagy különbség van a jogvédő szervezet céljai és a mi nézőpontunk között: az, hogy a mi véleményünk szerint ez az iskola is képes azt a versenyképes tudást adni a gyermekeinknek, amivel felvértezve nyugodtan indulhatnak a középiskolai tanulmányok felé. Minden településrésznek joga van az oktatáshoz, oktatási intézményhez. Így a Huszártelepnek, a huszártelepi embereknek is.

Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy nekünk jó a Sója Miklós-iskola, mi elégedettek vagyunk ezzel az iskolával. Aki nem akarja ideíratni a gyerekét, elviszi máshova, de mi ezt a helyet választottuk a gyerekeinknek, akik szeretnek ide járni.

Nem tartjuk elfogadhatónak azt sem, hogy a mi érdekeink hangoztatása mellett, s annak leple alatt azokat próbálják lejáratni, akik nekünk a valódi segítséget nyújtják, nevezetesen a görögkatolikus egyházat. S végképp nem tartjuk elfogadhatónak, hogy emellett még politikai törekvéseik hangoztatására is felhasználnak minket.

Szeretnénk megkérni Mohácsi Erzsébetet és mindenkit, aki ellenünk tevékenykedik, hogy bízzák ránk a döntést, és törvényekre hivatkozva ne lehetetlenítsék el gyermekeink tanulását egy olyan iskolában, ahol mindent megkapnak! Ne kényelmes budapesti lakásaikból mondják meg a roma jogvédők, mi a jó nekünk, huszártelepieknek! Mert nekünk és gyerekeinknek jó ez az iskola, és nem engedjük bezárni!

Azért akarnak bennünket büntetni, mert csak a mi gyerekeink jelentkeznek ebbe az iskolába?

Miért akarják, hogy gyerekeinknek naponta utazgassanak más iskolákba, ahol nem érzik jól magukat? A Sója Miklós-iskola a Huszártelepen élőkhöz nagyon közel van. Közel van a szívünkhöz is, és a gyerekeink ott jó kezekben vannak!

A bíróságon minket senki sem hallgatott meg. Sem önök, sem a bírók. Ezért az ország közvéleményéhez fordulunk. Kérünk mindenkit, aki úgy érzi, hogy igazságtalan, amit roma jogvédelem címen tesznek velünk, amiért a gyerekeinket abba az iskolába járatjuk, amelyikbe mi akarjuk – és a gyerekeinkkel, akik szeretnek ide járni, tanulni, nagyon sok szépet és jót kapnak, nagyon jól bánnak velük itt; csatlakozzanak hozzánk, fogjunk össze, és mutassuk meg, hogy együtt erősek vagyunk, és a politikusok által hozott törvények nem minden esetben szolgálják a mi érdekeinket!

Kérünk mindenkit, segítsenek rajtunk, osszák meg felhívásunkat, kövessenek, lájkoljanak bennünket!

Köszönjük, hogy meghallgattak bennünket, és reméljük, hogy sikerül megmenteni a Sója Miklós-iskolát!
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.