Európai vezetők gyermekek nélkül – fejétől a hal

2017. június 7. 20:46

Bese Gergő
777

Ha megnézzük a V4-k minisztereinek gyermekeinek számát azt látjuk, hogy Orbán Viktor 5 gyermekével Európa legnagyobb családját tudhatja magának.

„Svédország, Hollandia, Skócia és Luxemburg vezetői is gyermektelenek és döntéseikben erőteljesen jelennek meg azon liberális eszmék, melyek a »konzervatívnak« titulált életmóddal szembehelyezkedve lazítják fel a család társadalmi fontosságát.

Kelet–Európa országainak negatív demográfiai mutatói sok tekintetben rosszabbak nyugati társaiknál, azonban családpolitikájuk eltér az »elvártaktól«.

Ha megnézzük a V4-k (a visegrádi csoport) minisztereinek gyermekeinek számát azt látjuk, hogy Orbán Viktor 5 gyermekével Európa legnagyobb családját tudhatja magának, Lengyelország és Csehország vezetői 2-2 gyermekkel, míg Szlovákia elnöke 1 gyermekkel rendelkezik.

A közelmúltban hazánkban tartott Nemzetközi Családkongresszuson miniszterelnök úr bejelentette, hogy a GDP 5%-át tervezik költeni családtámogatásra a jövőben, mert a cél a népességfogyás megállítása az elkövetkező 15 évben. Legyünk optimisták!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://kereszteny.mandiner.hu/trackback/30438