Iraki keresztények házainak újraépítését támogatja a kormány

2017. május 30. 13:28
Több mint félmilliárd támogatást nyújt a kormány Tell-Aszkuf település megrongált lakóházainak helyreállításához, erről írt alá megállapodást kedden Orbán Viktor és Lui Rafael Szakó babiloni káld katolikus pátriárka.

Orbán Viktor miniszterelnök az iraki Tell-Aszkuf megrongált lakóházainak helyreállításához nyújtott magyar kormányzati hozzájárulásról írt alá dokumentumot Lui Rafael Szakó babiloni káld katolikus pátriárkával kedden az Országházban. Az aláírás előtt Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke elmondta: a magyar kormány a közel-keleti térségben élő, üldöztetést szenvedő keresztények támogatásáról szóló kormányhatározatban foglaltak szerint segíti a keresztény családok szülőföldjükön maradását, illetve visszatérését otthonukba. A magyar kormány e célt szem előtt tartva úgy döntött, hogy 580 millió forint értékben támogatást nyújt Tell-Aszkuf település megrongált lakóházainak helyreállításához – közölte.

A kormány márciusban döntött úgy, hogy a közel-keleti térségben élő üldözött keresztényeket támogatandó 580 millió forintot biztosít az iraki város lakóházainak helyreállításához.

(MTI)

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vajon hány -keresztény- EU tagállam követi a magyar példát????

https://en.wikipedia.org/wiki/..

Ez egy keresztény közösség, ahonnan kétszer is a kurdoknak kellett kirugdosniuk az ISIS-es rablóbandát. Tisztelet a kurdoknak.

Feltűnő, hogy mindig nekünk kell elől menni, nekünk kell mutatni a helyes utat a kóválygó nyeu-nak.

Nagyon helyes! Így kéne támogatni az ott lévőket a többi államnak is. Ez a jó politika nem az EU politikája. Helyben kell segíteni minden államnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés