Katolikus pap lett a lengyel kormányfő fia

2017. május 29. 11:59
Tymoteusz Szydłót szombaton szentelték pappá a dél-lengyelországi Bielsko Biala székesegyházában. Most ugyan nem, de amikor Tymoteusz a papság szentségének első fokozatában, a diakonátusban részesült még tavaly, akkor Orbán Viktor levelet írt Beata Szydło fiának.

Pappá szentelték Beata Szydło idősebbik fiát, Tymoteuszt, aki vasárnap szülőfalujában, a dél-lengyelországi Przecieszynben bemutatta úgynevezett újmiséjét (primíciáját) is. Tymoteusz Szydłót szombaton szentelték pappá a dél-lengyelországi Bielsko Biala székesegyházában. A szertartáson, valamint a vasárnapi ünnepi újmisén családtagjaival együtt Beata Szydło is részt vett. 

A felszentelés alkalmából a kormányfő interjút nyújtott a Gosc Niedzielny lengyel konzervatív hetilapnak, mely a politikusok erre vonatkozó reagálásai iránt is tudakozódott. „A politikusok inkább nem kommentálják, amit a fiam csinál” – válaszolt Szydło, hozzáfűzve: „nagyon kedves és fontos gesztust” tett Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki tavaly, miután Tymoteusz a papság szentségének első fokozatában, a diakonátusban részesült, külön levelet írt a fiának. „Viktor felesége, akivel két hete beszéltem, afelől biztosított, hogy imádkozik a fiamért” – mondta el Beata Szydło. 

A felszentelés idején megjelent médiavisszhangokról a kormányfő úgy vélte, többfélék, "a szenzációhajhászótól a barátságosig". Aláhúzta: Tymoteusz Szydło nem akar közéleti szereplő lenni, "hivatására összpontosít, melyet jól, felelősséggel szeretne teljesíteni".

(MTI)

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Láthatóan nem érted!

De ez nem is neked való...

Disznók elé gyöngyöt szórtak!

Ez nagyon jó hír! Isten áldja és vezesse a családjában pedig mindig támaszt találjon ez a fiatalember.
Mostantól Tymoteusz atya.
A legszebb hivatást választotta, illetve Isten hívására mondott egy nagy IGENT!

Szedd már össze magad!
Nem azért, mert nem volt vallásos neveltetése, - ez persze nem igaz.

Már múltkor írtad, hogy aki nem kap vallásos nevelést, az szektás lesz, ami egy nagy marhaság.
Ha ezt gondolod, akkor te nem vagy hitét gyakorló katolikus.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés