Melania Trump gyakorló katolikus a szóvivője szerint

2017. május 26. 20:49
Ferenc pápa május 24-én fogadta Donald Trump amerikai elnököt, feleségét, Melania Trumpot és családjukat. A vatikáni látogatás kapcsán felmerülő kérdésekre válaszolva Melania Trump sajtósa, Stephanie Grisham közölte: a first lady valóban gyakorló katolikus.

Szerdán, május 24-én fogadta Donald Trump amerikai elnököt és feleségét, Melania Trumpot Ferenc pápa. Az elnöki pár vatikáni látogatása kapcsán sokakban felmerült a kérdés, valójában milyen vallású a first lady. Melania Trump ugyanis virágokat helyezett el a római Bambino Gesù gyermekkórház bejáratánál álló Mária-szobor lábainál, és kis időt imába merülve töltött a kórház kápolnájában, Ferenc pápának pedig egy rózsafüzért nyújtott, kérve, áldja meg.

A kérdések kapcsán Melania Trump sajtósa, Stephanie Grisham közölte: a first lady valóban gyakorló katolikus – írja a Catholic Herald nyomán a Magyar Kurír.

Nincsenek ugyanakkor információk arról, mikor lett katolikus a szlovén származású egykori modell, aki 1996 óta él az Egyesült Államokban, és 2005 óta a (legalábbis névleg) presbiteriánus Donald Trump felesége. Annyit mindenesetre lehet tudni, hogy gyermekkorában, Szlovéniában párttag szülei nem keresztelték meg.

Februárban ugyanakkor egy rendezvényt Melania azzal nyitott meg, hogy elkezdte imádkozni a Miatyánkot – a világsajtót és sokakat meglepve.
A first lady a gyermekkórházban többek között egy szívátültetésre váró görög kisfiúval barátkozott össze; pár órával később az intézmény közzétette a hírt, hogy találtak donort a gyermeknek. Melania a Bambino Gesùban tett látogatásáról úgy nyilatkozott, soha nem felejti el, és mindennap imádkozni fog mindegyik gyermekért.

 

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tobb mint valoszinu hogy nagymama keresztelte meg ugymond titokban a szulok meg szemet hunytak. Mi is ismerjuk ezt a gyakorlatot.

Az ökumenizmus óta mi is imádkozzuk. A magánimádságainkban is. De el is hagyhatnánk.

Mátét kifelejtetted.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés