Theresa May: Keresztény hitem segített a gyermektelenségben

2017. május 12. 22:31
A napokban felkapta az internet a gyermektelen európai vezetők listáját, rajta Theresa May brit konzervatív vezetővel. May nem saját döntéséből, hanem meddőségből nem lehetett anya: most nyilatkozott arról, miken ment át keresztül az életben.

„Nagyon szomorú” az, hogy soha nem válhatott anyává – mondta Theresa May brit miniszterelnök, aki az LBC-nek és a BBC-nek adott a napokban interjúkat. May elmondta azt is: egy újság azt szellőztette meg, hogy várandós volt, amikor parlamenti képviselővé akart válni, de ez hamis hír volt.

Arra a kérdésre, milyen hatása volt rá annak, hogy nem lehet gyereke, May úgy válaszolt: „Lehetetlen arra a kérdésre válaszolni, hogy milyen lehettem volna. Nagyon szomorú volt az, amikor kiderült, hogy nekünk lehetetlen a gyerekvállalás”.

May úgy folytatta: „Természetesen nem mi vagyunk az egyetlen házaspár, aki ebben a helyzetben találja magát, de, úgy vélem, ilyenkor tovább folyik az élet, és ugye vannak unokahúgaink, unokaöcséink”.

Theresa May édesapja anglikán lelkész volt: May apját és édesanyját is 25 évesen veszítette el. „Nem veszítettem el a hitemet, sőt, erről nehéz egyszerű szavakkal beszélni, de éppen a hitem volt az, ami támogatást nyújtott, hogy kitartsak a nehéz időkben”.

Úgy folytatta: „Azt a leckét tanultam a szüleimtől, hogy bármilyen körülmények közé is kerülök, folytatnom kell és a legjobbat kell tennem”. Hozzátette: „A dolgok megtörténnek, az embereknek néha szörnyű változásokkal és tragédiákkal kell szembenézniük az életükben sokkal súlyosabbakkal, mint amiről az én esetemben beszélünk”.

Egy korábbi interjúban arról beszélt: Látod folyton a családokat, és látod, hogy van ott valami, ami neked nem lehet”.

A leendő brit miniszterelnök Oxfordban találkozott későbbi férjével, Philip May-jel: Benazir Bhutto leendő pakisztáni vezető mutatta be egymásnak őket egy diszkóban. 1980-ban kötöttek házasságot, 37 éve élnek együtt.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a kormány a dolgozó, gyermeknevelő családoknak több anyagi kedvezményt ad, mint elődei.

Ez helyes, mert az élet rendje az, h. folytatódjunk.

Viszont Magyarországon a bérek hagyományosan NEM tartalmazzák a lakhatás költségeit. Ezt a zárt határú szocializmusban annak, akinek nem jutott valamilyen családi megoldás, nagyon nehéz volt elviselni és az ilyen-olyan lakás megteremtése életmű lehetett. Az utóbbi 10 évben, mióta a határok nemcsak nyitottak, de a munkavállalás lehetőségei is, az emberek odébbállnak.

Az utóbbi 2-3 évben az albérlet árak, de a lakásárak, az építési költségek a telekárak miatt is, megint elérhetetlen magasságba szöktek. A vállalkozók -akikből egyre kevesebb van, mert Nyugaton MINDENKI jobban keres, aki valamit meg tud csinálni- lenyelik a kedvezmények nagy részét.

A kormánynak a társadalom támogatásával,, ha itthon akarjuk tartani azokat, akiket a Nyugat jobb élettel vár, mintegy magyar New Deal-ként, intelligens, jól szervezett otthonteremtési programot kellene indítani, utcák egy kézben lévő, emberi léptékű beépítésével, tehát nagyobb méretekben, tisztességes tömegközlekedésű kertvárosokban.

Tudomásul kell venni, h. a három gyermekes család élhető otthona inkább 120nm, v. valamivel nagyobb, mint kisebb.

Az eladósított, kifosztott, lassan emelkedő ország nyugati fizetéseket NEM lesz képes nyújtani belátható időn belül, viszont az utóbbi évek lakhatás drágulására KORMÁNYZATI választ kellene adni.

Az is abszurd, h. miközben az állam feladataiban mindenki szakértő, a lakáskiadás Magyarországon GYAKORLATILAG adómentes, a népesség 10% körüli része kap egészségügyi ellátást, de hozzájárulást nem fizet, viszont a többség fölháborodik, h. gyenge a koszt, stb..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés