Asz-szalámu alajkum!

2017. április 25. 19:41

Ferenc pápa
Magyar Kurír
Ez az egyiptomi látogatás legyen a testvériség és a kiengesztelődés üzenete Ábrahám fiai számára, főként az iszlám világban.

„Egyiptom kedves népe! Asz-szalámu alajkum! Béke legyen veletek! Örömteli és hálás szívvel megyek meglátogatni pár nap múlva kedves hazátokat, a civilizáció bölcsőjét, a Nílus deltáját, a napfény és a vendégszeretet földjét, ahol próféták és pátriárkák éltek, és ahol a könyörületes és irgalmas, mindenható és egyetlen Isten hallatta hangját. (...)

Kívánom, hogy ez a látogatás legyen a vigasztalás és a bátorítás ölelése Közel-Kelet minden kereszténye számára; a barátság és a megbecsülés üzenete Egyiptom és a térség minden lakosa számára; a testvériség és a kiengesztelődés üzenete Ábrahám valamennyi fia számára, főként az iszlám világban, melyben Egyiptom különleges helyet foglal el. Kívánom, hogy az út hatékonyan járuljon hozzá az iszlám világgal és a tisztelt és szeretett kopt ortodox egyházzal folytatott vallásközi párbeszédhez.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bár csak vértanúként hivatkozhatnánk Ferencre az egyiptomi út után...

Figyelj, gégény pityu, mondom, hogy te vagy az Egyház magyarországi SZDSZ-tagozata! Ugyanaz az arrogáns, progresszista önteltség szól belőled, mint petőékből egykoron: nekik mi voltunk a sötét, mucsai parasztok, te meg azzal áltatod magad, hogy luciferenccel együtt ti vagytok Jézus igaz, hiteles követői.

Röhejes a beképzeltséged és a szervilis, képmutató szemforgatásod, az meg egyenesen szánalmas, hogy "felvilágosult" liberál-katolikusként mennyire képtelen vagy külföldi, független katolikus hírportálokról (pl. Remnant, katholisches.info) tájékozódni, legalább a valóság morzsáit összecsipegetni.

Szerintem ez nem a Gégény. Neki sokkal arrogánsabb stílusa van, nem ilyen. Ez is rémes, de más.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés