Vigília három egyházban

2017. április 16. 10:17
Ferenc katolikus és II. Teodor kopt pápa húsvéti vigíliája idején az ortodoxok is ünnepeltek. Kirill pátriárka mellett például Putyin is feltűnt a szertartásokon.

Három egyház, a katolikus, az ortodox és a kopt felekezet vigíliájáról számolt be az Euronews. Ferenc pápa a szegénység és az igazságtalanság áldozatairól emlékezett meg a szombat éjjeli vigílián. A szokásoknak megfelelően teljes sötétben vonult be a Szent Péter-bazilikába a katolikus egyházfő, és csak akkor gyulladtak fel a fények, amikor az oltárhoz ért.

Az orosz ortodox egyház feje, Kirill moszkvai pátriárka a Megváltó Krisztus-székesegyházban mutatott be szentmisét, melyen több százan vettek részt. A hívek között feltűnt Vlagyimir Putyon orosz elnök és Dmitrij Medvegyev miniszterelnök.

Az egyiptomi kopt keresztények idén visszafogottan ünnepelnek az egy héttel ezelőtti 45 halálos áldozatot követelő öngyilkos merényletek miatt. A templomokat nem díszítették fel , és II. Teodor kopt pápa csak istentiszteletet tartott, utána nem fogadta a híveket.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában