Miként lehetséges, hogy a Szeretet meghalt?

2017. április 16. 12:24

Ferenc pápa
Magyar Kurír
Azoknak az arcát is látjuk, akik megvetéssel találkoznak, amiért ők bevándorlók, nincs hazájuk, se otthonuk, se családjuk. Az ő fájdalmukban mindazoknak az arca ott van, akik a várost járva keresztre feszítve látják az emberi méltóságot.

„»Szombat elmúltával, a hét első napján hajnalban Mária Magdolna és a másik Mária elment, hogy megnézze a sírt« (Mt 28,1). Elképzelhetjük lépteiket… a temetőbe igyekvő ember tipikus járását, az összezavarodott ember megfáradt, bizonytalan járását, aki nem tudja elfogadni, hogy mindennek így legyen vége…Elképzelhetjük könny áztatta, sápadt arcukat… És a kérdést: miként lehetséges, hogy a Szeretet meghalt? (...)  Ha egy kicsit megerőltetjük képzeletünket, ezeknek az asszonyoknak az arcában felfedezhetjük megannyi édesanyának és nagymamának az arcát, azoknak a gyermekeknek és fiataloknak az arcát, akik oly sok embertelenség és igazságtalanság terhét és fájdalmát hordozzák.

Látjuk visszatükröződni bennük mindazoknak arcát, akik a várost járva érzik a nyomor fájdalmát, a kizsákmányolásból és emberkereskedelemből fakadó fájdalmat. Azoknak az arcát is látjuk bennük, akik megvetéssel találkoznak, amiért ők bevándorlók, nincs hazájuk, se otthonuk, se családjuk; mindazoknak az arcát, akiknek tekintete magányról és elhagyatottságról árulkodik, akiknek keze már meglehetősen ráncos.

Visszatükrözik azoknak a síró asszonyoknak és anyáknak az arcát, akik azt látják, hogy gyermekeik életét betemette a nagymértékű korrupció, mely jogoktól foszt meg és derékba tör megannyi igyekezetet; betemette a mindennapi önzés, mely keresztre feszíti és szertefoszlatja sokak reményét; betemette a megbénító és meddő bürokrácia, mely nem engedi, hogy a dolgok változzanak. Az ő fájdalmukban mindazoknak az arca ott van, akik a várost járva keresztre feszítve látják az emberi méltóságot.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért a pápától már elvárható lenne, hogy ne mossa össze a dolgokat!
Szomorú, hogy nem akarja látni a különbséget a valódi, életükért rettegő menekültek, és a dologtalan, csak jobban élni akaró, élősködő, csürhe között!
Erre szokták mondani: fordítva ül a lovon.

Ferenc pápa teljesen hülyének nézi a keresztény embereket, bár van egy olyan érzésem, hogy ez fordítva is egyre inkább igaz, szerencsére.

A WikiLeaks nyilvánosságra hozott egy nem titkos jelzésű levelet, amelyet Jake Sullivan küldött Hillary Clintonnak, akinek külpolitikai tanácsadója volt.

A 2012. február 12-i keltezésű e-mailben ez olvasható (a cikkre kattintva elolvashatjuk): „Az al-Kaida a mi oldalunkon van Szíriában. Máskülönben a többi dolog úgy alakul, ahogyan azt vártuk”.

Pápa úr!
Miért nem erről beszél?

Minden gondosan elő volt-van készítve!
Sajnos, ez a mi mostani pápánk is a projekt részének tűnik.
1. Jugoszlávia szétverése a Balkánt korlátlan migránsútvonallá züllesztő globális pénzhatalom parancsára történt.
2. Ezt kiegészítendő, Görögország és Magyarország gazdasági-pénzügyi összeomlását is parancsba adták, amit mindkét ország kormányai végrehajtottak. Nálunk a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai "kormány".
3. Orbán miniszterelnökké válása ezt a globál-pénzhatalmi akaratot szakította meg.
4. A migránsprojekt egy hatalmi játszma része: Izrael túlélése érdekében a közel-keleti káoszt Európára terjeszti ki, az USA-t felhasználva erre. Ha Európa is káoszba süllyed, a Közel-Kelet káosza relatívvá válik...
5. Joseph Ratzinger pápa lecserélése Jorge Mario Bergogliora.
6. Soros csak egy - bár fontos - gyalog a sakktáblán. Legenda, hogy saját emberbarát eszméit erőlteti: azt teszi, amire parancsot kap.

Annak idején elég jól elvoltunk Kapisztrán (Szent) Jánossal.
Nem kellett az akkori pápának Budára, Nándorfehérvárra jönnie.
A Rio de Janeiró-i ifjúsági világtalálkozó is meg lett volna pápai küldöttel, vagy tévedek?
Nem.
Ratzinger testvérünk csupán annyit közölt: nem képes már átrepülni az óceánt szellemi-testi gyengülés nélkül.
Semmi olyasmire még csak nem is célzott, hogy ez a pápai szolgálatát lehetetlenné tenné.
Azaz: hogy ezért kellene őt lecserélni.
Ez csak a fantáziádban létezik.
Ami ettől lényegesebb: Jézus soha nem mondta - mai tudásunk szerint - azt: "Hagyd, hogy szétverjék az arcod", csak annyit mondott: "Tartsd oda a másik orcádat is".
A kettő - NAGYON - nem ugyanaz.

Mellesleg nincs azzal semmi baj, ha valaki mas orszagba koltozik, de tegye ezt az ervenyes torvenyek/szabalyok betartasaval.

Eszerint a logika szerint nem szidhatja a blicceloket az, aki maga is tomegkozlekedik? Hogy o berlettel/jeggyel az smafu?

A szeretet nem halt ki az emberekből.
A szeretet lokalizálódott, illetve azokból veszett ki, akik soha nem szerettek mást, mint a Mammont.
Ők küldik a nyomorultakat másokhoz gyilkolni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában