Felfüggesztették, és végleg be is tiltanák a Jehova Tanúit Oroszországban

2017. március 24. 8:57
„Szélsőséges tevékenysége” miatt kezdeményezte a Jehova Tanúi betiltását az orosz igazságügyi minisztérium, de már a legfelsőbb bíróság vonatkozó döntéséig is felfüggesztették a szervezet működését. A vallási szervezet tiltakozásképp levélírási kampányba kezdett.

Az orosz igazságügyi minisztérium felfüggesztette a Jehova Tanúi felekezet működését „szélsőséges tevékenysége” miatt – jelentette pénteken az orosz média. Az internetes portálok idézik a tárca közleményét, amely szerint a Jehovai Tanúi felkerült azon társadalmi és vallási szervezetek listájára, amelyek tevékenységét felfüggesztették.

Mint a híradások emlékeztetnek, a minisztérium már március 17-én kérte a legfelsőbb bíróságtól, hogy nyilvánítsa szélsőségesnek a felekezetet, és tiltsa be működését. A minisztérium folyamodványát az általa elvégzett vizsgálatra alapozta, amelyben „működési szabálytalanságokat” állapított meg. A legfelsőbb bíróság április 5-én veszi napirendre a minisztériumi folyamodványt, és a tárca egyelőre a szóban forgó időpontig függesztette fel a Jehova Tanúi működését. 

A felekezet közleményt adott ki, amely szerint ha a legfelsőbb bíróság eleget tesz a minisztérium kérésének, annak katasztrofális következményei lesznek az orosz vallásszabadságra nézve. A Jehova Tanúinak vezetése bejelentette, hogy „világméretű levélírási kampányt” indít az oroszországi tevékenységük betiltása ellen. Felhívást intézett több mint nyolcmillió tagjához, hogy írják tiltakozó leveleiket közvetlenül a Kreml és a legfelsőbb bíróság tisztviselőinek.

(MTI)

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én annyit tapasztalok belőlük, hogy félévente becsöngetnek - rendszerint amikor főzök, fürdök vagy vécén vagyok -, hogy beszélgessünk egy kicsit, és adnának valami szórólapot.
Ha ez szélsőséges, akkor az összes kopogtatócédula-gyűjtő pártot is be kellene tiltani. Igaz, ez nem is lenne Putyinék ellenére.

ez egy csodálatos érzék náluk, hogy a legalkalmatlanabb pillanatban nyomják meg a csengőt :)

ja, és amikor szarsz, és megszólal a kapucsengő, akkor egyből tudod, ki az, ugye?

Ott a tévéképernyő a budiajtón is. Csak a kamerát takarja fölötte a ragtapasz.

Máray jeruzsálemi jegyzetében leírta, hogy egy zsinagóga mellett ott a mecset és hatvannégy keresztény szekta temploma és a szektáink azon kívül, hogy a szent sír templomában tartandó misék időbeosztásáról küszködnek, szóba sem állnak egymással.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés