Lex Heineken

A kormánytagok cáfolják a lex Heineken visszavonását

2017. március 21. 10:06
Semjén Zsolt és Lázár János is cáfolta, hogy a kormány visszavonná a lex Heineken törvényjavaslatot. Semjén azt nyilatkozta, hogy a javaslat jogilag, erkölcsileg és politikailag is megállja a helyét.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes kedden egyaránt cáfolta, hogy a kormány visszavonná a lex Heineken törvényjavaslatot. A kormánytagok az atv.hu-nak nyilatkoztak az erről szóló sajtóhírre reagálva.

Semjén Zsolt kérdésre válaszolva leszögezte: nincs semmilyen indok arra, hogy a javaslatot visszavonják, az ugyanis erkölcsileg, politikailag és jogilag is védhető és helyes. A törvényjavaslatot bíráló ellenzéknek a miniszterelnök-helyettes azt ajánlotta megfontolásra, illetve azt „üzente”: az lenne a morálisan helyes, ha egy nemzeti ügyben az ellenzék a magyar ügy mellé állna. 

A Csíki sör megvédése alapvetően nemzeti ügy, nem gazdasági – jelentette ki Semjén Zsolt. A kormányfő helyettese arra is emlékeztetett, hogy a javaslat nem a kormánytól, hanem a Hargita megyei önkormányzattól indult. A kormány a székelység és Hargita megye mögött állását fejezte ki, amikor Borbély Csaba megkeresése után megfogalmazta javaslatát – közölte, hozzátéve: a lex Heineken nemzeti ügy, nem kormányügy. Semjén Zsolt szerint a balliberális oldalon evidenciaszerűen kellene az önkényuralmi jelképekkel szemben állást foglalni. Hozzátette: ha érheti a kormányt kritika, akkor csak annyiban, hogy már korábban, a tiltott önkényuralmi jelképekről szóló törvény megszületésekor kellett volna megállapítani a tiltást a kereskedelmi termékek esetében is.

A miniszterelnök-helyettes szerint azt nem lehet megengedni, hogy egy multi gátlástalanul eltiporjon egy kis faluban működő kis manufaktúrát. Lázár János szintén elképzelhetetlennek nevezte, hogy visszavonják a törvényjavaslatot.

(MTI)

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vagy csak előre ittak a medve bőrére.

Miközben az ügynökakták továbbra is csendben pihennek, addig a fidesz odacsap a nemzetközi kommunizmusnak, és betilt egy sörcímkét.

már csak azért is, mert nem is célja a fidesznek a bíróságosdi. A cél mindig az, hogy legyen valami, amivel két hétig tematizálható a közélet. Kommentkommandót ráuszítják a kamu témára, és mindenki erről dumál. Ki van ez találva.

mondjuk neki ehhez nem kell különösebben iparkodnia

Nyilván nagyon hamar kiderül.
Nagy ostobaság lenne bevállalni egy ilyen nagy öngólt.
Ennél még a HVG is profibb kell, hogy legyen.

Lebénították a kormányokat? Akkor azok annyit is értek, mint ahogy most ellenzékben sem érnek többet.

A többi szóra sem érdemes.

mindig van lejjebb :D

Továbbra is gumicsont. És nevetséges.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában