búcsúlevél

„Hitvány hazugsággyár” lett az Origóból a lap kirúgott újságírója szerint

2017. március 11. 10:33
Nagyon kritikus és szókimondó levélben búcsúzott el kollégáitól Mártha Bence origós sportújságíró, akit a napokban rúgtak ki a laptól. Mártha szerint – melyből az Index közölt részleteket – hetek alatt csináltak „hitvány hazugsággyárat” az Origóból, amely szerinte mára menthetetlenné vált.

Nádoriék, Weyerék, vagy Pethő Andrisék, és persze a még most is kitartó sportrovat néhány tagja húsz éven át építették fel azt, ami Sáling Gergő kirúgásával aprópénzre váltva lett a lakájmédia konca. Pálmaiék még adtak valamit a látszatra, de a Faktor.hu/Tv2 szabadcsapatai hetek alatt hitvány hazugsággyárat csináltak abból, amiről fel sem fogták, mekkora érték. (...) Két éve ráhívtam volna a mentőt, ha valaki azzal jön, hogy az origónál nemcsak kiszednek dolgokat egy (névvel vállalt) cikkből, de bele is írnak a szerző mondanivalójával tökéletesen ellentétes sorokat” – írja origós kollégáinak búcsúlevelében Mártha Bence. A levélből az Index közölt részleteket.

Mártha nagyon kritikus véleményt fogalmazott meg arról, hogy mivé vált az Origo az utóbbi időszakban. Szerinte mára az Origo „nemcsak hitelességét és karakterét veszítette el (örökre), hanem az olvasottságát és az elérését is. Tehát még azt az alávaló célt sem szolgálja, amiért ezt tették vele (...) butaság volt dörgölőző bértollnokok kezébe adni a kormánylapátot.” Itt konkrét példát is hoz: szerinte például a kultrovatot azért „vágták ki”, mert gyakran kritizálták Vidnyánszky Attilát, de leírása szerint egy Nem Megfelelő fradis írásért hónapig térdepeltették a sarokban az egyik sportújságírót is.

Mint írja, magát is cinkosnak érzi abban, hogy az lett az Origóból, amit akartak, hozzátéve ugyanakkor, hogy semmi hatásuk nem volt arra, hogy mi történik, így azt megakadályozni se tudták volna. Mártha szerint „az Origo név menthetetlen. És ez azért megbocsáthatatlan, mert rátok, a felelősökre maximum úgy fog emlékezni a sajtótörténelem, mint a magyar újságírás pufajkásaira, de az Origo lehúzása a retyón alaposan túlmutat néhány közepesen tehetségtelen bértollnok sorsán”.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó az Origo : tematikusan sokrétű , eredeti ötletekkel , friss beszámolókkal . Továbbra is "piacvezető" ... Ez az elkeseredett , távozó újságíró aligha lehet hiteles-objektív tanú , bár érdekes a kulisszák mögötti dolgokról való beszámolója .

Balos hazugsággyárból jobbos hazugsággyár lett az origo. ennyi.
persze ez egy fikarcnyival sem jobb, de nem kell úgy csinálni, mintha eddig nem az újságírás pöcegödre lett volna...

Hát persze.

A Magyar Idők meg a 888.hu meg maga a (csak a hívek által elhitt) valóság...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában