A mai Egyház a sarokban ülő, petrezselymet áruló vénleányhoz hasonlít

2017. március 6. 10:36

Böjte Csaba
Magyar Kurír
Sajnos a mai Egyház a sarokban ülő, petrezselymet áruló vénleányhoz hasonlít, aki várja, hogy jöjjön fehér lovon a szent, jólfésült keresztény, aki áhítattal hallgatja az ő panaszait, amiért oly kevesen kérik őt fel táncra!

„Aktív és passzív élet! Amint az életrevaló legény hívja a táncba a lányt, ugyanúgy Jézus is bátran megszólítja a tanítványait és hívja őket: »Gyertek emberek halászává teszlek titeket!« A fiatalok ott hagyják a halászhálót, a bankot (vámasztalt), mindent és az ekeszarvára téve a kezüket mennek, hátra sem néznek! Sajnos a mai Egyház inkább a sarokban ülő, petrezselymet áruló vénleányhoz hasonlít, aki várja, hogy jöjjön fehér lovon a szent, jólfésült keresztény, aki áhítattal hallgatja az ő panaszait, amiért oly kevesen kérik őt fel táncra!

Adná az Isten, hogy betöltsön Jézus Krisztus bátorsága, dinamizmusa, hogy merjük az evangélium örömével megszólítani a fiatalokat, ne a botrányoktól féljünk, hanem Istenben bízzunk! Higgyünk a mindmáig munkálkodó élet Urában!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 75 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csaba testvér azért túloz egy kicsit : a katolikus egyház aktív . De igaza van abban , hogy aki aktív , legyen még aktívabb ! Krisztus szeretete sürget minket : az Úr MÁR ITT VAN , s ez a mi igazi vonzerőnk . "Csak" az a feladat , hogy a nálunknál végtelenül nagyobbra rámutassunk , s emberileg is minél sokfélébb módon tapasztalhatóvá tegyük . Hála Isten ,sok sztorit ismerhetünk erről , például , Csaba testvér szép gyermekmissziója is erről szól !

Akkor menjen el Máltaiakhoz ; a Katolikus Karitászhoz ; a plébániai szegényeket segítő csoportokhoz stb. A nagy dolgok csendben történnek...Különben : aki szeret , soha nem mondja azt , hoy eleget tett...

u.a. mint a többi apostoli egyházé.

Ön két dolgot összekever : más a szociológiai külső kép , s más az aktivitás . A kevesebb hívő is tud nagy dolgokat művelni . Ne felejtse 12 apostollal kezdtük...És , főként : Jézus egyedül győzött a kereszten !...

Marxon nevelkedtél, vagy már az anyatejjel szívtad magadba?

Egy nagy fenét!

Végelgyengülés? Álmodik a nyomor!
Mégis miféle reformokra várunk, áruld már el nekünk, NEM bigott hívőknek, hadd tudjuk mi is meg!

Minden nap olvassák a papok az Ószövetséget, ne aggódj már ennyire feleslegesen.

Jézus beszél a pokolról, ahová nem azok kerülnek, akik nem hisznek benne, hanem akik életük folyamán, megátalkodottak a bűnben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában