Böjte Csaba: Európa jövője a kereszténység

2017. február 8. 9:17
A Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke Brüsszelben beszélgetett teltházas publikum előtt egy fideszes és egy KDNP-s EP-képviselővel. Böjte Csaba hangsúlyozta: hisz Európa jövőjében, ahogyan hiszi azt is, hogy a magyarság előtt is van jövő.

Európa jövője a kereszténység, a szeretet, amelyet Jézus Krisztus karácsonykor közénk hozott – jelentette ki Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes a brüsszeli Balassi Intézetben rendezett kedd esti kerekasztal-beszélgetésen. A Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság „Hol vagyunk, merre menjünk?” című rendezvényén Gál Kinga fideszes és Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti képviselő beszélgetett a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnökével.

Isten a remény, a bizalom hangját adja nekünk. Ne mondjuk semmire azt, hogy lehetetlen, merjünk lehetetlent kérni, »merjük Istent helyzetbe hozni«” – hangoztatta Böjte Csaba a zsúfolásig megtelt teremben. A szerzetes azon véleményének adott hangot, hogy „hihetetlen távlatok vannak az emberiség előtt”. Kijelentette, hisz Európa jövőjében, ahogyan hiszi azt is, hogy a magyarság előtt is van jövő.

Az általa létrehozott gyermekmentő szervezet tevékenységéről szólva Böjte kiemelte: „Fontos lenne, hogy mindannyian szeretettel nézzünk egymásra, a gyerekeink is olyanok lesznek, mint amilyennek a szemünk tükre mutatja őket”. „Szárnyakat ad, ha az ember szeretettel bánik a gyerekekkel” – tette hozzá.

Gál Kinga felhívta a figyelmet arra, hogy a Dévai Szent Ferenc Alapítvány a gyermekmentés és a lélekmentés mellett a „magyarságmentést” is szolgálja, a szerzetes ugyanis nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a szárnyai alá vett gyerekek Erdélyben magyarként tudjanak boldogulni, illetve sokat tesz a műemléképületek megmentéséért is.

Hölvényi György pedig hangsúlyozta, a beszélgetés fontos üzenete, hogy „szükség van a cselekvő közösségekre, és ezen keresztül az egyházakra Európában”. Hozzátette: ez nem vallási vagy hitbuzgalmi, hanem társadalmi kérdés. (MTI)

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ilyen oktatási rendszerrel lehetne akár a Sóbertnorbizmus is.

Aki gyerekeket nevel, annak van jövőképe.

"a gyerekeink is olyanok lesznek, mint amilyennek a szemünk tükre mutatja őket”. „Szárnyakat ad, ha az ember szeretettel bánik a gyerekekkel."

A gyerekeknek is és nekünk is.

És az egész világé , s benne minden valaha élt emberé , mert Jézus léte a Szentháromságban örök , s ez a Jézus vezet minket is , már itt a Földön .

Ha meghívják, hogy tartson egy előadást a kereszténységről, ha meghívják, hogy ő celebráljon egy szentmisét, akkor miért beszélne másról?
Ha pedig másról beszélne, azt mondanád, hogy a papok ne politizáljanak.
Beszéljen az időjárásról, az állattenyésztésről vagy miről?
Beszélt a Csíki sörről, az sem tetszett nektek, beszélt a politikáról, az sem tetszett nektek.
Mondd el, hogy milyen témát javasolsz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés