Így keresztelnek Grúziában

2017. január 20. 12:06
Drasztikus módszerekkel kereszteli az újszülötteket Grúziában Illés ortodox pátriárka.

A Euronews beszámol arról: újszülöttek százaival keresték fel a Szentháromság székesegyházat az újdonsült szülők Vízkereszt napján a grúziai Tbilisziben január 19-én, hogy megkereszteljék a kisbabájukat.

Illés ortodox pátriárka 2007-ben kampányt indított a családok támogatására, és ennek részeként ígéretet tett, hogy az ortodox családokban született minden harmadik gyermeket személyesen ő keresztel meg az országban. Valamint a családon belül minden utána születő babát is. Hogy mennyire jelentős személyiség az országban, arra ékes bizonyíték, hogy a bejelentése szabályos „baby boomot” okozott.

A fenti felvételen is látható, nyugati keresztény szemmel kicsit drasztikus módszerrel 780 babát keresztelt meg az ortodox vallási vezető.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az égvilágon semmi köze a keresztelési módnak ahhoz, ki mennyire lesz tökös. Ha ezt nem érted, akkor téged szívlapáttal keresztelhettek.

Én értettem. Pontosan azt írtad, attól lesznek tökösek. Erre írtam, hogy ez ostobaság.

Azert a fejjel lefele egy kicsit durva...

A nagyobbik lanyom Oroszorszagban kereszteltuk, tenyleg ilyen kad van, de csak szepen beleultettek, es kivettek, fejjel lefele nem lett megmartva (nem is baj, mert lehet hogy a popa kovette volna...)

Ha nem tudnad nem hideg vizben keresztelnek, hanem testmelegben.

Kvinikidze alszerpap. Keresztapa Cihitatrisvili.

"Tudják, aki a leghangosabban szidja a melegeket az...:)"

es akkor aki a leghangosabban szidja a nacikat, az...?

2007-óta 780 csecsemőt keresztelt!
Nem aznap és nem ugyanabban a vízben keresztelte meg a babákat.

Nincs kitiltva Counter. Szűrve van, bár érdemtelenül.

Nekem nagyon brutál volt ez az egész. Szegény babák levegőt sem kaptak. De ez szentelt víz, nem lesz semmi bajuk.
Mint, ahogy egymás után az ortodoxok megcsókolják Jézus képét letörlés nélkül és nem kapnak herpeszt.

Ha ez nálunk lenne, nem születne több gyerek, nemhogy még több.

Mindenki mosolyog, csak a gyerek nem. :)

Én is azt találgattam, hogy legalább meleg -e a víz?

Azért eszembe jutott Lourdes amikor a jéghideg patakba belemártotta a haldokló még állni és menni sem tudó gyermekét egy asszony, februárban. De ez egy másik történet. Ott csoda történt, mert meggyógyult reggelre a kicsi.

Ferenc pápa is a napokban keresztelt 28 kisbabát a Szixtuszi kápolnában.

Nem kapnak. Voltam már ortodox templomban, ahogy jönnek befele az emberek, mindegyik odamegy Krisztus képéhez és megcsókolja.
Gondoltam, hogy nem kapnak, ezért megkérdeztem a pópát.
Ráadásul egymás után isznak a kehelyből, a görög katolikusok is.
A belvárosi ortodox templomnak nincsen kertje, tetszik érteni.
Az ikonokon rézgálic van?

Ne idétlenkedj!

Lourdes-i emlékeim között is élénken élnek az első gyógyulások. Miután a Hölgy utasítására Bernadette kikaparta a friss forrást, és az komoly sugárban ontotta vizét, a látomások alatt a kis látnok gyakorta kapta a felszólítást: Menjen oda a forráshoz, igyék belőle és mosakodjék! A jelenlévők egy ideig csak figyelték, aztán eljött a felvilágosodás pillanata. Bernadették szomszédjában laktak Bouhouhorts-ék. Szegények voltak ők is, de kisfiúk betegsége volt az igazi tragédiájuk. Két éves korában is igazi csecsemőként kellett gondozni. Időnként rosszul lett, elfeketedett, megmerevedett. Bernadette édesanyját szokták áthívni, aki tőle telhetően masszírozta, rázogatta, amíg jobban nem lett. Egy újabb rohamnál az édesanya nem tudott mit tenni. Már szinte halottnak tűnt a kisfiú. Ekkor villámként hasított a tudatába: miért mondja folyton Bernadette Hölgye, hogy a forrásvízben mosakodni kell? Kötényébe kapta a kis haldoklót, és rohant az utcákon át a barlanghoz. A néhány csendesen imádkozó asszony arra eszmélt, hogy az édesanya kikapja kötényéből merev fiacskáját, felsikolt: Szűzanyám! Vagy gyógyítsd meg, vagy vedd el! És ezzel beledugja a jéghideg vízbe. A kisfiú fölsír, aztán lélegzeni kezd és él. Anyja pedig boldogan csavarja újra kötényébe, és száguldozik hazafelé. Azt hitték, eszét vesztette. Kis idő múlva odaértek az eset szemtanúi a házhoz. Bouhouhorts-né boldogan inti őket: csendesen! Alszik a fiam. Délután a konyhában dolgozgat az anya. Egyszer csak neszezést hall. Odanéz, és azt látja, hogy fiacskája életében először felkelt, kitipegett a szobából és enni kért. Aztán felnőtt. Mint a Lourdes-i csodák sorát megnyitó tanú ő vitte a körmenetek élén a zászlót. Louis Bouriette kőtörő munkás volt Lourdes-ban. A látomások idején egyik szemére már vak volt. Sziklarobbantás alkalmával verte ki szemét egy lepattanó szilánk. Orvos kezdettől fogva kezelte, de csak az ép szemmel foglalkozott, hogy az elhalt szemről a baj át ne terjedjen arra is. Csendes megadással tűrte balsorsát. Aztán napról-napra erősödött benne egy belső biztatás. Menj te is a forráshoz! Mosakodj meg benne! Igen ám, de hátha nem gyógyulok meg, rajtam nevet egész Lourdes. Aztán mégis rászánja magát, amikor kevesen imádkoznak a barlangban. A zsebkendőjét mártja a forrásvízbe. Mosogatja a beteg szemét. Aztán megpróbálja: mintha látni kezdene! Egyszer csak felugrik és elrohan. Egyenesen orvosához fut. Berobban a rendelőbe, és elkiáltja magát: Doktor úr, látok! Az orvos bosszankodik, hogy hívatlanul bejött a betege, és kurtán válaszol: Persze, hogy lát, hiszen az egyik szeme jó!- Nem, nem, én a vak szememmel látok. Az orvos leül, papírt vesz elő és ráírja: Louis Bouriette szeme vak és az is marad. Gyógyíthatatlan. Nem lát vele és nem is fog látni soha. Aztán odatartja Louis elé: Olvassa letakarva az ép szemét! Nem tudom, feleli amaz. Na, látja! De doktor úr, én nem tudok olvasni. Erre az orvos tüzetesen megvizsgálja a volt vak szemet: ép

Nem azért nem kapnak herpeszt, hanem, mert Jézus van az ikonon. Nekik szent kép.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában