Minden fán nem terem Kálmán Olga

2017. január 19. 9:03

Németh Szilárd
Index
Talán ő is úgy érezte, hogy a karrierje egy újabb lendületet kaphat, és mi is megújulhatunk egy kicsit. Valahol megértem, hogy belefáradt abba, hogy majdnem minden este másfél órán át cipeli a hátán a tévé hírvonalát. Interjú.

Miért jelentek meg az állami hirdetések a tévében?

2015-ben nem voltak, előtte, 2014-ben igen. Szóval az, hogy 2016-ban voltak, nem jelent túl sokat. Jön egy ügynökségi megrendelés, hogy ezt és ezt szeretnék megjelentetni. Erre lehet nemet mondani, mi nem mondtunk. Nem úszkálunk az állami pénzben, nem költenek nálunk sokat, időszakosan vannak megkeresések. Aki viszont megnézi a műsorainkat, az láthatja, hogy tisztességes tartalmat állítunk elő.

Nem furcsa, hogy az Egyenes beszéd környékére kerülnek az ilyen hirdetések? Most konkrétan a migránsozó propagandáról beszélek, aminek az üzenete szöges ellentéte volt Kálmán Olga műsorának.

Az az egyik legnézettebb műsor, persze hogy sokan ott akarnak hirdetni. De nézzük azt az oldalát, hogy hirdetésektől függetlenül ugyanúgy elküldhették az Egyenes beszéd vendégei a kormány politikáját a melegebb éghajlatra, magyarán teljes volt a szabadság. És ez így fog maradni ezután is. Ennél lehet jobban jelezni, hogy függetlenek vagyunk?

Elképzelhető, hogy mégis ez tette be a kaput Kálmán Olgánál?

Hat éve dolgozunk együtt ilyen relációban, soha nem veszekedtünk egymással sem szakmai, sem személyes kérdésekben. A szerkesztőség szabadon dolgozhatott, egyedül a jogi szempontokra kellett odafigyelni. Évente tíz-húsz pert varrnak a nyakunkba, igyekszünk minimalizálni az ilyen helyzeteket.

Kálmán Olgát nem lehetett és nem is akartam befolyásolni. A vezetőségből én tartottam vele a kapcsolatot. Ez szándékosan volt így, mert nem akartam, hogy bárki is beleszóljon a munkájába, én adhattam neki utasítást mint hírigazgató, de sosem kézivezéreltem. Szakmai visszajelzéseket kapott tőlem, de olyat, hogy ezt vagy azt ne kérdezd meg, nem. Kívánom, hogy ezután is ilyen szabadon dolgozhasson!

Utólag visszagondolva viszont éreztem én is, hogy vannak olyan kapcsolatok, amik minden veszekedés nélkül elfáradnak. Szerintem ez történt köztünk is, és erre utal az is, amit azóta ő vagy a férje mondott nekem. Talán ő is úgy érezte, hogy a karrierje egy újabb lendületet kaphat, és mi is megújulhatunk egy kicsit. Valahol megértem, hogy belefáradt abba, hogy majdnem minden este másfél órán át cipeli a hátán a tévé hírvonalát, ami azért óriási teher. Pedig vigyáztunk arra, hogy ne fáradjon el, az utóbbi években nem öt, csak négy adás volt hetente, tarthatott hosszabb pihenőket is. Munkaterápia is volt, áttervezett díszlet is, amit lehetett, megtettünk, mert nem akartuk, hogy kiégjen. Volt szó arról is, hogy egy másik típusú műsorban is szerepeljen, más karakterű műsorvezetőként, de végül maradtunk az Egyenes beszédnél.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A hisztizsák már nem is érdekes.

Mindig is aljas volt.
Az az álszent, semmitmondó, néphülyítő duma, ami ott lezajlik naponta, az aljasságnak is a legalja.

Érdekes eszmecsere. csak pár gyöngyszem:

- "Aki viszont megnézi a műsorainkat, az láthatja, hogy tisztességes tartalmat állítunk elő."

Sajátos definíciója a tisztességnek. Schiffer beszélhetne erről, amikor az egekig magasztalt hölgy gyakorlatilag élőben leantiszemitázta csak azért, mert merészelt önálló véleményt megfogalmazni, eltérve a "tisztességes" kánontól.

- "... az Egyenes beszéd vendégei a kormány politikáját a melegebb éghajlatra, magyarán teljes volt a szabadság."

A szabadság egyetlen baloldalon értelmezhető definíciója a fenti.

- "...én adhattam neki utasítást mint hírigazgató, de sosem kézivezéreltem."

Hát igen, az egyszemélyes utasítási jogkör nyilván nem kézivezérlés. Demokrata oldalon, persze. Ha ugyanez mondjuk a kormánypárti médiánál történik, az önkény, diktatúra, rezsim, meg ezek összes kombinációja.

Természetesen. Hogy máshogy is lehetett volna?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában