Régi idők, Kommunista Idők

2017. január 16. 15:17
Weiss Eszter
Reflektor
A Magyar Idők véleményrovatának három írása méltán tükrözi az átkos pártlapjainak három alaptulajdonságát: a lejáratást, a Moszkva-barátságot és a marxizáló nyelven írt védelmét a status quónak.

„Az ember kinyitja a Magyar Idők véleményrovatát.

Azt az újságot, amely konzervatív napilapnak nevezi magát. A vélemény rovatban három cikket is lát: Csontos János írását Hadházy Ákosról, Somogyi János írását Putyinról és Fricz Tamás írását a globalizációról. A három írás méltán tükrözi az átkos pártlapjainak három alaptulajdonságát: a lejáratást, a Moszkva-barátságot és a marxizáló nyelven írt védelmét a status quónak.

  1. lejáratás

Csőszkunyhó, imperialista ügynök és titoista kém. Csontos János a következőkkel vádolja az LMP újraválasztott társelnökét: »a közösségi oldalon dicsekszik vele, hogy előszeretettel vezet magánrepülőt«, valamint »tolnai zöldbárók« meg valami hektárok és a legjobb: »a társasház egy önálló kisebb lakásából pedig egy idős férfit próbál kiszekálni«. Természetesen a lényeg itt az, hogy az hogy valaki a saját állatorvosi praxisából keresett pénzt mire költi, ugye magánügy. A rogáni helikopterezésben nem az volt a gond, amivel Csontos János Rényi Péter-i magasságokba emelkedve összehasonlítja Hadházy repülését, hogy a levegőben repült egy erre alkalmatos eszközzel, hanem hogy mindezt a magyar polgárok befizetett adóforintjaiból tette.

Persze ezt Csontos pontosan tudja, csak kifelejti véletlenül. Csontos persze egy logikai kuriózumra is képes írásában, hogy a földet a gazdáknak kormányprogram csak helyben lakó gazdáknak jutatott, kivéve, ha ellenzéki politikus rokonsága is licitált volna, mert akkor zöldbáró lesz, aki földet kap. Nem baj, a munkás-paraszt hatalom szellemi robotosainak a logika csak imperialista ármány.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor Weiss elvtarsno mero szemelyeskedik!
Pedig messze meg az oszirozsas osz.

Megírtam volt, hogy nem kell urizálni, annak pláne, aki egyéb ügyekben igencsak hajlandó szóvá tenni.

a gerinctelenség, seggnyalás rendszer-és ideológia-független
örök emberi!:(((
persze, ha a rendszer is ezt preferálja, akkor még jobban elszaporodnak

Azért kíváncsi lennék, Weiss Eszter hány évet töltött el a "szovjet" rendszerben? Miből gondolja vajon, hogy a globalizáció kritikája marxizáló nyelv? A nagy hal kétségkívül Marx szerint is megette a kis halat, de emlékeztetném kedves Eszter, hogy nem olyan rég - amikor még nem a globalisták íratták a közgazdaságtant - a klasszikus liberális piacgazdaság kidolgozói és követői is károsnak tartották a monopóliumokat és a monopolkapitalizmust. A Marx előtt és után született polgári közgazdászok egyaránt.

Azt is figyelmébe ajánlanám a kedves hölgynek, hogy akkoriban "Moszkva" nevezte ki a magyar provincia helytartóját, ő hagyta jóvá a magyar kormány "programját" - és nyomatékul itt állomásoztatta a hadseregét. Negyedszázada, ha szerencsére nem is ekkora, de "Moszkvánál" némileg nagyobb "befolyása" van a magyar politikára az USA kormányzatának. S mindegy, hogy mekkora az akkora, az állításom mindenképp igaz, mert "Moszkva befolyása" ezidőtájt konkrétan nulla.

Most komolyan, azért kellene nekünk félnünk az orosz (nem "szovjet") befolyástól, mert Oroszország bevonult Ukrajnába (pontosabban a Krím félszigetre)? Hát 1. Mi az az Ukrajna? egy terület, amelyet "szovjet" korában párttitkárok szabtak össze és a hruscsovi varrás mentén szakadt ki a birodalomból, s magával vitte oroszok millióit. 2. Nem az oroszok voltak agresszívek Ukrajnával, hanem az amerikaiak terjesztették ki a befolyásukat Ukrajnára, s ezzel meg akarták fosztani az oroszokat a tengeri útjukat biztosító katonai bázisuktól. Az oroszok nem támadtak, hanem védekeztek.

Hasonló történt Szíriában is. Egy oroszbarát rendszert akartak az amerikaiak megbuktatni, s nem mellesleg a hatalmat gyakorló iráni és oroszbarát vallási és etnikai társadalomrészeket odavetni a radikális muszlimok terrorja elé. Kik nem követtek ott el háborús bűnöket? És miből is támadt az ISIS?

De maradjunk még egy kicsit Ukrajnában. Ukrajna léte magyar érdek ugyan, mert valóban nem lenne jó, ha az oroszok határosak lennének velünk. Ám "aki magát nemzetinek vallja", annak a kárpátaljai magyarok a legfontosabbak, és az ő jogaikat az ukrán nácik és nacionalisták szorongatják, és éppen az lenne az érdekünk, hogy Kelet-Ukrajnában orosz autonóm területek jöjjenek létre. Amit Putyin akar.

Hadházy Ákos pedig csak védje meg magát, ha ártatlan. És valóban annyit repül, amennyit akar.Felőlem Rogán is. Én ugyan nem követtem a helikopter-szágát, de nem úgy emlékszem, hogy Rogánék közpénzből röpködtek. És maradjunk annyiban, hogy a saját jövedelmét mindenki arra költi, amire akarja. Ugye nem akarunk abba belemenni, hogy kinek származik a jövedelme az adófizetők pénzéből és akinek abból származik az mit tehet vele és mit nem?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés