Templomot nyit Ferenc pápa a hajléktalanoknak

2017. január 13. 16:00

A hajléktalanok éjszakai szállásként használhatnak mostantól egy római templomot.

2017. január 13. 16:00

Éjszakai szállásként használhatják a hajléktalanok a Vatikán tulajdonában levő egyik templomot az olasz főváros központjában – jelentette pénteken a l'Osservatore Romano szentszéki napilap.

A belvárosi Trastevere-negyedben levő San Calisto templomról van szó. A 17. századi templom arra a kútra épült,amelyben a legenda szerint I. Kallixtusz pápa 222-ben mártírhalált halt.

A templomot a hajléktalanok este nyolctól reggel nyolcig használhatják: éjszakánként harminc tábori ágyat állítanak fel benne, takarókkal és párnákkal a hajléktalanok ideiglenes szállásolására. Nőket és férfiakat, olaszokat és külföldieket is várnak. A Szent Egyed katolikus közösség tagjai nyújtanak segítséget, ők éjszakára a templomban maradnak. 

Ez az első alkalom, hogy Olaszországban templomot használnak éjszakai szálláshelyként. A templom a Vatikán tulajdona, tehát területe a Szentszékhez tartozik. A San Calisto-templom mellett van a Caritas Internationalis székhelye, és a szomszédban található a Szent Egyed közösség temploma és székháza is. 

Ferenc pápa a rendkívüli hideg kezdete óta a római utcákra küldte a pápai főalamizsna hivatal járműveit, hogy az utcán éjszakázó hajléktalanok ezekben találjanak menedékre, mínusz húsz fokig meleget adó hálózsákokat osztott szét, valamint napközben is megnyittatta a Vatikán által működtetett egyházi éjszakai szálláshelyeket.

(MTI) 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2017. március 08. 10:21
Ezt én is így látom. Meg lehet nézni Róma időjárását. 12,13 fok. Még éjszaka sem megy fagypont alá. 6-7 fokot mérnek. Nem veszi észre a pápa, hogy nem a nyomorgó Argentínában van. Pedig, csak végig kellene néznie a jól öltözött olasz embereken. Templomot megnyitni annyit tesz, mint olajat önteni a tűzre. A katolikusokra engedni a templomokat, - na véletlenül sem a zsinagógákat - megnyitni követelő libsiket. Sulammit 2017. január 14. 17:30 4 @Fahrenheit 451 Teréz anya nem azt kérte, hogy egy templomból csináljanak hajléktalanszállót. Hanem azt, hogy legyen a hajléktalanoknak egy szálló, amit meg is valósított II. János Pál pápa és ünnepélyesen át is adta. http://www.magyarkurir.hu/hire.. Ferenc pápa is megnyitott 2015-ben egyet házat és nem templomot. http://www.magyarkurir.hu/hire..
Sulammit
2017. március 08. 10:20
2015-ben nyitotta meg ezt az új, tehát van régi is, hajléktalan szállót a pápa. http://www.magyarkurir.hu/hirek/ferenc-papa-varatlan-latogatast-tett-az-uj-vatikani-hajlektalanszallon/ 2008-ban pedig II. János Pál pápa adta át Teréz anyának ezt a hajléktalan szállót. http://orokvaros.network.hu/blog/roma-kozossegi-oldala-hirei/ii-janos-pal-ajandeka-terez-anya-szamara-hajlektalanotthon-a-vatikan-mellett
Gerebenes Ramon
2017. február 14. 11:09
A templom nem hajléktalan szálloda. A hívek nem fognak bemenni imádkozni és misézni abba a templomba,amelyben körbeleng a csövesek illata, tetvek,serkék ugrabugrálnak és egzotikus betegségeket lehet összegereblyézni.
abcdef
2017. január 22. 22:05
A San Callisto templomban miséznek napközben, aktív közösség tartozik hozzá, ennek két kattintással utánna lehet nézni. Persze akkor nehéz lenne vég nélkül bölcsködve osztani a semmit. "The Vatican has allowed a church it owns in a central Rome neighbourhood to open at night as a dormitory for the homeless while a cold snap persists. The 17th century church of San Callisto, which is used for Mass and religion classes for the elderly during the day, has been filled with beds and electric space heaters at night." goo.gl/uXqdPN
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik