Ferenc pápa kellemetlen, mint a szúnyog...

2016. december 26. 9:51

Beer Miklós
HVG
..., állandóan a fülünkbe duruzsolja, hogy hát mégiscsak oda kéne figyelni a szegényekre, ha ti keresztények vagytok. Ez az aljas, facebookos, pocskondiázó kommentvilág nem vezet sehová. HVG-interjú a váci püspökkel.

„Ferenc pápa kellemetlen, mint a szúnyog, állandóan a fülünkbe duruzsolja, hogy hát mégiscsak oda kéne figyelni a szegényekre, ha ti keresztények vagytok. És tényleg, ellenségei annyi mindent kitalálnak, mindenbe belekötnek, ha az elváltakról beszél, ő az Antikrisztus. Vagy mi az, hogy a homoszexuálisokat is embernek nézi? Annyira szomorú vagyok, hát tényleg ennyire megfáradt a hitünk? (...)

Esélytelenek azok a cigány gyerekek, akik be vannak lökve a többségi, nem-cigány osztályokba. A pedagógusok képtelenek arra, hogy jól kezeljék a helyzetet, szenvednek, ezt nagyon jól tudom. Azért kell a cigány gyerekekkel külön foglalkozni, hogy utána tényleg integrálni lehessen őket. (...)

...a politikusok mást értenek keresztény alatt, mint mi, hívő emberek. A politikai szleng egész más. Mi ezt így nem vállalhatjuk, hogy jó keresztényeket nevelünk az iskoláinkban. Örülünk, ha azokká válnak, de ez nem lehet pedagógiai program. Ez nagyon veszélyes terület, amikor programízűvé válik egy vallási fogalom. A suszter maradjon a kaptafájánál – örülnénk, ha a politikusok ezt, a vallási fogalmak használatát ránk hagynák, egyházi vezetőkre. (...)

Azt nem lehet mondani, hogy pardon, az evangélium passzusai nem vonatkoznak a menekültekre, miért nem maradtak otthon. Ezek elfogadhatatlanok. De ma, két év után én is azt mondom, hogy mi lett volna Magyarországgal, ha nem építünk kerítést. Németországban most pánik van, most szembesülnek azzal, hogy mit okozott a Willkommenskultur. A miniszterelnök úr szavait tartom fontosnak: a kerítés azért kell, hogy aki jönni akar, az az ajtón jöjjön, ne az ablakon. Most ezt kellene egy kicsit komolyabban venni, és ezzel is foglalkozni, és itt jön a körmendi helyzet. Kegyelmi időben volt Magyarország, volt időnk felkészülni. De Körmend után már nem mondhatjuk, hogy várni kell. Eljött az idő, hogy becsületesen és őszintén foglalkozzunk a kérdéssel, hogy mit csináltunk azokkal, akik itt vannak, tényleg menedéket kérnek. Ezek a körmendi menekültek nem a kerítésen jöttek. Keresni kell a megoldást. Őrület évekig menekülttáborban etetni az embereket, kilátástalan helyzetben tartani őket. Amit a pápa mondott, az a helyes út: minden egyházközösség fogadjon be egy családot. (...)

A prófétaság mindig egy megújulási irány, nem kell szervezkedni, új egyházat alapítani – bár most a reformáció évfordulója azért mindannyiunknak ad egy kis bátorítást. Szoktam mondani, mindannyian hálásak lehetünk Luthernek, hogy ő mert próféta lenni, mert szólni, hogy álljon meg a menet. Merjünk egymással párbeszédbe fogni – ez az aljas, facebookos, pocskondiázó kommentvilág nem vezet sehová. Merjünk felnőtté válni a párbeszédre, hogy tényleg meghallgassuk a másikat, és merjünk megbízni abban, hogy neki is lehet igaza.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 243 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem az a dolga , hanem hogy élő lelkiismerettel az Istent kövesse... Előfordul konfliktus püspök és hívő között , de ezt értelmes beszélgetéssel mindig tisztázni lehet .

Mert még a magyar prímás sem tud mindig mindenről beszélni , és még karácsonykor sem . A bíboros sokat tesz a szegényekért , a karitász vezetője . Az egyház legfontosabb dolga a Krisztus követés , s csak ennek következménye a szegénygondozás , ami plébániai szintre lebontva zajlik , sőt , egyénenként is . S erről szól majd az ítélet : Mt 25.40 .

Ferenc pápánk a pápánk , de csak ex-chatedra tévedhetetlen...

pontos, fontos
nincs mit hozzátenni
legföljebb annyit, hogy a kerítést/kaput fel lehetett volna építeni a kormányunknak a több milliárdos gyűlölet-kampány nélkül is

Csak Istent imádom , embereket maximum tisztelek...

Igen, holnaptól költözzenek ki a püspökök a palotákból, kezdje a váci püspök, adják el autóikat, menjenek albérletbe, a püspökségeket pedig alakítsák át menekült szállássá.

Minden plébános fogadjon be egy menekült családot. A plébánia vezetése mellett, menjen el dolgozni, hogy el tudja tartani a vendégeit. Az elhagyott, kiürült plébánia épületeket is adják oda a migránsoknak.Az üres templomokat alakítsák át mecsetté.

Ne fogadják el a kongruát, vállaljanak munkát, s mellette ápolják a lelkeket. Az iskolákat sem kell rájuk bízni, kivétel a néhány oktató rend, azok minőséget hordoznak.

Arra a két-három évtizedre, ami még marad az európai kereszténységből, elég is lesz a fentiek követése.

"Azért kell a cigány gyerekekkel külön foglalkozni, hogy utána tényleg integrálni lehessen őket. (...)"

Így igaz.
A gond ott van, hogy:
Lehet-e integrálni keresztény közösségeknek az iszlámot, a muszlimot?
Erre Beer nem ad választ, az egyébként színvonalas válaszaiban.
Tesztoszteronos iszlám-muszlim fiatalembereket Sorosok küldenek a nyakunkra, gps-ekkel, telókkal, költőpénzzel, útitervvel ellátva.
Beer miért nem beszél a Sorosozásról?
Miért a kárvallottnak van kötelessége ő szerinte, a károkozót meg sem említi?
Ez a kérdés.

Egyáltalán nem csak akkor merül fel , ha valamit az egyház nem tesz meg , hiszen a hívők sok jót tesznek . Különben is : aki szent , legyen még szentebb / Jel 22.11 / , tehát az egyre jobb keresztény élet befejezhetetlen feladat .

De , a pápám . Most olvasom az Utolsó interjú c. , Peter Seewald vele készített beszélgetését , nagy szellemi csemege !

Kedves Püspök atya!

Ez az írás, éppenolyan álszent és képmutató, ahogyan Ferenc pápa is álszent és képmutató és ugyanaz a vakság van mögötte, mint amivel a liberális oldal próbál minket kábítani. nem véletlen, hogy annyira szereti is a liberális oldal Ferencet. Ő ugyanis nem katolikus, hanem kommunista. Mi itt pontosan tudjuk, mi a különbség a kettő között.

Nem a szegényekkel van a baj. Nem a homoszexuálisokkal és nem az elváltakkal. Sokkal inkább baj van a "bona serra"-val, az elpogányodott nyugattal, a keresztényüldözések elbagatellizálásával, a pápa elhagyott Mária tiszteletével és a keresztényvilág valós gondjainak elhallgatásával. Nem ébreszteni akarja a katolikus hívőket, hanem hozzájárul az elpusztításukhoz. A halkan és sunyin kikezdett család képpel és "kinek hitét is buzgóságát csak te ismered" tétel elfelelejtésével, a válódi -és nem a médiának megjátszott- alázattal a saját nyája iránt. Ferenc nem a legrosszabb pápa a világtörténelemben, de egyáltalán nem a pápák jobbik felében van! Elviseljük, alázattal, de bőven nem kritikátlanul.

Válaszok:
Berecskereki | 2016. december 26. 13:45

A rész nem az egész.

Elsősorban nem azzal van problémám, amit Ferenc pápa, vagy a püspök úr megfogalmaz, hanem azzal amit nem fogalmaz meg. Ezen túl azzal is, amit a hvg.-és riportkészítője kérdésként feltesz.

Ferenc pápa és a püspök úr is csak az okozatról beszél és ezt az okozatot akarja orvosolni. Csakhogy minden okozatnak van eredője is, vagyis van oka. Lehet ideig-óráig orvosolni, megszűntetni az okozatot, de ha nem szüntetjük meg az okot, akkor az okozat újratermelődik.

„Milyen jogon mondjuk mi, hogy nekik nincs joguk ahhoz az élethez, ami nekünk megadatott, csak azért, mert rossz helyre születtek?”- teszi fel a kérdést a püspök úr.
Én megfordítom a kérdést: Milyen jogon mondjuk mi, hogy nekik nincs joguk ahhoz az élethez, ami nekünk megadatott, hogy mindez a szülőföldjükön teljesedjen be?

Amerikában milyen jogon irtották ki az indiánokat? Afrikából milyen jogon hurcolták el a négereket rabszolgának? A gyarmatosítók milyen jogon sajátították ki maguknak az afrikai országok ásványkincseit?

Igen innen kellene elindulni. Abból az időszakból, amikor mindebből közvetlen, vagy közvetve a Vatikán is részesedett. Ugyanez igaz a többi más, de mégis hasonló témákra is. Amennyiben a témákat nem bontanák részekre, hanem komplett egészként értékelnék, ok-okozati összefüggésben, akkor az eredmény, a megoldás is más lenne. Ez az amit hiányolok Ferenc pápától és a püspök úrtól is.

Válaszok:
Teknős | 2016. december 26. 14:04

A becskereki nicken fórumozó társunk nagyon jól megfogalmazza. Nem azzal van a baj, amit tesz, mert ez még rendben lenne, hanem azzal, amit nem tesz. De durván nem tesz. Baj van a Mária tiszteletével, ítélkezik felettünk, amihez sem joga, sem felhatalmazása nincs, hogy megítélje bárki hitét és buzgóságát.Az önteltsége átjön a vallásosság megítélésén, amit nem lenne szabad megtennie, mert erősen ellenkezik a hit elveinken. Nem száll szembe a nyájára támadó farkascsordával, hanem fényképezkedik vele. Nem, nem kell elítélni a homoszexuálisokat és az elváltakat, csakhogy úgy, hogy a családok és a hitvédelmében egy lépést sem tesz, így katolikus szempontból magára hagyja a hívőket. Zárójelbe teszi a "Házasság Szentségét" , ami már bűnös aránytévesztés. Nektek, akik nem vettétek föl, vagy nem kezelitek a helyén a szentségi házasságot, fel sem tűnik, nekünk viszont a szentségtörés pártolása.

Innen látszik, hogy nem a lényeggel törődik, hanem a népszerűséggel. Profánul foglamazva abból látszik, hogy hitvány ember, hogy ti rajongtok érte. Persze ez így ebben a formában nem igaz, de összképileg nagyon is így van.

Krisztusnak és Pilátusnak egyformán szolgálni nem lehet. Ő Pilátusnak szolgál.

Minden szavaddal egyetértek.

Mi tart vissza attól, ha ennyire egyetértesz a pápával, hogy kinyisd az ajtódat és beengedd a menekülteket, hogy egyenek a tányérodból, igyanak a poharadból, használják az éléskamrádat, hűtődet, fürdőszobádat! Ha annyira lelkesedsz a pápáért, nosza, tedd, amit mond!

"Ha végigolvasod megérted, hogy fontos teendőnk van a jövőnkért és gyermekeinkért!

A Szűzanya a Szentséges Vér Királynőjeként azt mondta az ausztriai Klagenfurtban egy kiválasztottjának, Lamberger Antóniának:

Vegyétek körül hazátokat a Szentséges Vér koszorújával! Ezen nem tud áthatolni a gonosz. Gyakran mondjátok, ha lehet, óránként: Örök Atya! Felajánlom Neked Jézus Krisztus drága Szent Vérét és Sebeit, Szűz Mária fájdalmas és Szeplőtelen Szíve által, hogy a Szűzanya a sátán hatalmát megtörje, Szent Mihály arkangyal és az összes angyalok segítségével a gonosz szellemeket elűzze, műveiket és terveiket megsemmisítse - különösen most, ebben az órában és hazánkban. Amen.

Szintén Lamberger Antóniának mondta a Mennyei Atya:

Ti, a végső idők emberei sok támadásnak vagytok kitéve. Ezek még növekedni fognak oly módon, hogy segítségem nélkül csaknem reményvesztettek lennétek. Ez okból egy tanítást akarok adni nektek, hogy hogyan tudjátok mindezeket a támadásokat az Én kegyelmemmel könnyen elhárítani. Halljátok: Aki ellenségeiért imádkozik, az elveszi a lehetőséget tőlük, hogy ártsanak neki. De lélekben és igazságban kell értük imádkoznotok, nem csak a szavakat kimondva! Csak az ilyen imának van hatalma legyőzni a sötétséget.

Így imádkozzatok:

Mennyei Atya, küldd le szeretett Fiaddal, Jézus Krisztussal, a mi Megváltónkkal és Boldogítónkkal szent atyai szeretetedet a sötétség minden terjesztőjére, hogy általa megtérjenek vagy saját területükön maradjanak!
...
Gyermekeim, el tudjátok képzelni ezeknek a szavaknak a hatalmát, ha tiszta, odaadó, szerető lélekből száll hozzám?

Bizony mondom: egy lélek, aki szívből könyörög hozzám, erősebb, mint egy egész hadsereg ördög!

Mert Én vagyok az ereje és eléje sietek seregeimmel. Ti nem imádkoztok ellenségeitekért, ezért vagytok nekik, az ő önkényüknek kiszolgáltatva. Ti magatok vagytok ebben a hibásak. Gyűlölitek, rágalmazzátok ellenségeiteket és féltek tőlük - akiket nem ismertek - és el akartok bújni előlük.

De Én azt mondom: Imádkozzatok értük, hogy kiárasszam rájuk atyai szeretetemet és meg fogom tenni! Könyörögjetek hozzám akaratom szerint, akkor ellenségeitek tehetetlenek lesznek veletek szemben. Én szabaddá tettelek titeket és ezáltal egészen a kezembe vettelek. Mondom nektek: aki ellenségeiért, rágalmazóiért és akik rosszat tesznek neki, nem imádkozik szavaim szerint, az jajveszékelni fog a szorongatás óráiban, mert tehetetlenül ki lesz szolgáltatva azoknak a hatalmaknak, akik kivonultak, hogy az emberiség nagy részét elpusztítsák. Legyen ez az ima számotokra egy mentőhorgony az eljövendő bajok idején. Amen.

Lamberger Antónia nyomán"
http://elizeus.kozosseg.com/fe..

"legyetek tehát okosak, mint a kígyók, és szelídek, mint a galambok. 17Óvakodjatok az emberektől, mert átadnak a törvényszékeknek, és megkorbácsolnak zsinagógáikban, "
" 41Aki befogad egy prófétát azért, mert az próféta, prófétának járó jutalmat kap; aki pedig egy igaz embert fogad be azért, mert az igaz, igaz embernek járó jutalmat kap. 42Aki pedig csak egyetlen pohár friss vizet ad inni egynek e kicsinyek közül, mert az tanítvány: bizony, mondom néktek, semmiképpen sem fogja elveszteni jutalmát.” "

"...okosak, mint a kígyók,"
"Aki befogad egy prófétát"
"...aki pedig egy igaz embert fogad be"
"...friss vizet ad inni egynek e kicsinyek közül, mert az tanítvány:"

"egy prófétát"
"egy igaz embert"
"egynek, mert az tanítvány:"

Ezek közül hány is, ami illik az iszlám, muszlim migránsokra?...,

Az a helyzet, hogy te sem vagy az a felebarát.
Bár magyarnak vallod magad, de - sajnos - nem mindenki felebarát, akit magyarként anyakönyveztek.
Pl. nem felebarát a fegyverét használó, spicli nyilas,
az AVH kihallgató, kínzó embere,
a magyar államadósságot megteremtő MSZMP gazdasági, politikai vezetők,
a devizahitelezést engedélyező, hizlaló politikai-gazdasági vezetők,
és hasonlók.

Igen, ezek a báránybőrbe bújt, egykori és mai balliberális ateista
FARKASOK.
Az ÁJTATOS MEGBOCSÁTÁS hirdetők szerepét vették most magukra.
Most nem azt harsogják, hogy
Holnaptól megforgatjuk az egész világot,
hanem Soros elvtársúr aktualizálásában:
Nyílt társadalmat dicsőítik, abban kitüntetett helyen a "menekültek" - és nem migránsok - tiszteletével...

"Jézus a zsidókhoz jött el."
Máris megbuktál.

WikiLeaks: Hillary Sponsored Arab Spring To Destabilise Middle East
Gondolod, hogy ezt megtehette Izrael jóváhagyása nélkül?

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2016. december 26. 15:42

Megint bukta.
Tedd fel a védősisakot.

"de ezek nem "rászorult emberek", hanem vállalkozási menekültek!"

Miazhogynagyonis!

Mindannyian agysebészek. Eddig mennyit műtöttek meg?

That same year she told congregants at a synagogue, “One of the developments of the Arab Spring is that you now have Israel and Saudi Arabia more closely aligned in their foreign policy” in the region.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2016. december 26. 15:44

Ezért kellene nekünk támogatni, tisztelni a migránsokat?
Nem volt elég
I. világháború?
II. világháború?
Abortuszok tíz- és százmilliói a fehér emberekből?
És a többi?

A sisak mellé védőálarcot.

Miközben Ön is pocskondiáz...

A pápai körlevelek hangtalanok maradnak a média előtt. Amit egyébként éppenhogy nem a pápa állít ki, hanem a tanító hivatala. Ez csak remény nekünk, hogy a pápánk ugyan egy rongy ember, de mögötte a tanító hivatal még rendben van. Ez az enciklika nyilvánvalóan Ferenc baromságait igyekszik javítgatni. Más Ferenc személye és más a hivatala. Hála legyen érte az egyháznak és az Istennek!

Az előbb azt írtad, hogy enciklika volt. :)

Nem mindegy! nyilvánvalóan egy-egy elszólását vagy sajtó általi elferdítését igyekeznek, igyekszik pontosítani, vagy kijavítani. A korábbi nem média pápák esetében ilyen nem volt. Konzekvensen nyilatkoztak és éltek.
Nem is rajongtál értük. Ellentétben velünk, akik tiszteltük őket, mert azt tették, amit kell, irányították és vezették az egyházat.

Én valahogyan úgy látom, hogy egy jó egyházi iskola elsősorban szilárd értékrendet próbál adni. Az, hogy a diák ezen az alapon hívővé válik-e az egyáltalában nem biztos, a fontos az értékrend, ami remélhetően megmarad, mert így a nebulóból, becsületes, korrekt, haza és családszerető felnőtt lesz.

Nagy gond, hogy Ferenc pápát is úgy olvasunk, mint egyet a kommentelők közül, esetleg, mint okádó trollt.
És mindenki mást, úgy általában.
Pedig a hivatásos tisztségviselők szavait jobban, tisztábban kellene átszűrnünk az agyunkon.
Pl. elsőre én is beugrottam arra: "Fogadjatok be egy-egy menekültcsaládot!"
Pedig Ferenc NEM ezt mondta, hanem ezt:
"Minden EGYHÁZKÖZSÉG fogadjon be egy menekültcsaládot."
Óriási különbség.

Szerintem, Barack nem értékelte, hogy Bibi szavára a sarokba kell mennie és szemlesütve várni, hogy Netanjahu szólítsa.
Erről már Sárközynek is megvolt a véleménye, amikor borzalmasnak nevezte az izraelit.
Most elérkezett az idő és visszavágott a megaláztatásokért.

Egy ismerős pap mesélte, hogy többször is egymás után a FIDESZ-re szavazott, és vállalta a szószékről is, mert szólásszabadság meg minden. 2014-ben nem vette be a gyomra a dolgot, leszavazott az LMP-re (velem együtt amúgy), de nem vállalta a szószékről. Azt mondta, ezek után soha többé nem ejt ki pártnevet a száján templomban.

Az ARS HUMANICA HUNGARICA KÖR, vagy mi a rosseb közleményét olvasták.
Beeeeeeeeeeeeer!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés