A körmendi plébános menekülteket fogadott be

2016. december 14. 14:42
Németh Zoltán körmendi plébános a sátoros menekülttábor lakóinak segítségkérésére válaszolva befogadott nyolc menekültet. Az afrikai keresztény, baptista, kurd és szír muszlim menekülteket átmenetileg a plébánia közösségi terében szállásolják el. A plébános elmondta, hogy karácsonyi vacsorára is meg akarja vendégelni a „testileg és lelkileg is kifáradt” menekülteket.

Németh Zoltán körmendi plébános nyolc menekültet fogadott be a plébánia közösségi házába. A város sátortáborának lakó kértek segítséget. A város több lakója is felajánlotta segítségét a nehézségekkel küzdő menekülteknek – számol be a Magyar Kurír. 

Miután néhány menekülttel találkoztak, Németh Zoltán úgy döntött, hogy átmenetileg a plébánia közösségi termében szállásolják el a menekülteket. A nyolc befogadott menekült között afrikai keresztvény, baptista, kurd és szíriai muszlim is van. Az egyik menekült a plébános elmondása szerint a szír polgárháborúban rekedt családjával tartja a kapcsolatot. 

Többek számára a fatüzelésű kályha ismeretlen, nem tudják megfelelően használni, ezért is fagyoskodnak az éjszakai hidegben. Pszichésen, testileg és lelkileg is kifáradtak” - idézi a plébánost a katolikus újság. Elmondta, hogy az evangélium Ferenc pápa útmutatása alapján érezte, hogy segítséget kell nyújtania. A plébános azt is elárulta, karácsonyi vacsorával szeretné megvendégelni a befogadott menekülteket.

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ő tudja, mit csinál.
Jézus azt mondta, aki egyet befogad az elesettek közül az őt fogadta be. (nem szó szerint idéztem).
Remélem, nem lesz semmi gond.

Sajnos, úgy látom, hogy nem annyira elesettek a befogadottak. (Nem kívánom nekik, hogy a magyar hajléktalanok sorsára jussanak, akik nem kellenek egyetlen plébánián sem).

"Ez a körmendi plébános pedig rohadjon meg a pokolban egy forróvizes kondérban!"
Ő nem fehér ember, vagy nem magyar, neki külön jókívánságod van?
Lelki toprongy vagy te.

Nemes gesztus, de semmi értelme.

Ez a 8 fó befogadás más műfaj : olyan , mint amikor a magyar kormány befogadott 1000 szír keresztényt . Az ellenőrizetlen , végeérhetetlen migráns-özön a valódi gond . Az összes európai ország fuldoklik már a megoldhatatlan migráns-problémától és terrorveszélytől !

Ne hülyéskedj, mert úgy maradsz!
Szerinted is?

Akkor olvasd el még egyszer, amit leírtam.
Ha nem olvasod el, az sem zavar.

Én egy másik sztorit olvastam. Szerintem a plébi is.

Mit vársz attól a kormánytól, ahol a kereszténydemokrata(??) politikus lovagkeresztre terjeszti fel azt a talpnyalót, aki legazemberezi a pápát amikor az azt mondja, amit a krisztusi tanítás??

A lelkekbe nem. De a népszaporulati statisztikákba (fertility rate) igen. Jó néhány országban egy emberöltő alatt vagy még előbb megkétszereződik a népesség, de a gazdasági teljesítmény nem. Európa sem tud mindenkit eltartani, még a legnagyobb segítőkészséggel sem.

Jézus NEM ezt mondta!

"Ügyeljetek, hogy a jót ne az emberek szeme láttára tegyétek, azért, hogy lássanak benneteket. Így semmi jutalom nem vár rátok mennyei Atyátoknál. Amikor tehát alamizsnát adsz, ne kürtöltess magad előtt, mint a képmutatók teszik a zsinagógában és az utcán, hogy dicsérjék őket az emberek! Bizony mondom nektek: megkapták jutalmukat. Te úgy adj alamizsnát, hogy ne tudja a bal kezed, mit tesz a jobb. Így alamizsnád titokban marad, és Atyád, aki a rejtekben is lát, megjutalmaz."

Hogy jársz elől jó példával, ha nem látja senki, nem tud róla senki?

Az Atya a teremtő. Az Ige a Jézus.
Jézust, prófétának tartják, méghozzá nagy prófétának a zsidók, már akik még nem tértek meg.

Egyébként normális vagy?

Nagyon szép régi karácsonyi képeslapjaim vannak Amerikából. Azokon csak ilyen felirat van.

Merry Christmas!

Ha neked Jézus és a Teremtő Isten mese, akkor nem mindegy, hogy mi a felirat?
Úgysem a lényeget ünnepled.

Neked, mint NEM kereszténynek, Amerikából, mi közöd van ahhoz, hogy Magyarországon, Körmenden, ahol Boldog gróf Batthyány-Strattman László ingyen gyógyította a szegényeket, mit csinál egy katolikus plébános?
Aki a mennyországban sem hisz, az ne fenyegetőzzék a pokollal. Ráadásul ilyen óvodás példával.
A pokol nem a forróvízről szól. És nem a kondérról, hanem a bűnükben következetesen kitartó, azt meg nem bánó, megátalkodott emberek "lakhelye".

Ha még nincs, kérj karácsonyra egy Újszövetséget.
Jó olvasást kívánok neked!

Halat, csirkét ők is ehetnek. Máriát ők is ismerik és tisztelik. Úgyhogy, csak ne aggodalmaskodj!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés