Mattel észre tért

Barbie végre normális lett!

2016. december 9. 9:41
A sok-sok kritika és a plasztikai sebészet-mánia hatására a Barbie-kat gyártó Mattel cég végre úgy döntött: anatómiailag arányos, különböző testalkatú babákat készít ezentúl, akik között lesz alacsony, magas, telt, vékony, szőke és barna egyaránt – ahogy a valós életben.

Azt már régóta köztudott, hogy senkinek nem olyan a testfelépítése, mint  Barbie-nak, ennek ellenére néhány nő képes volt agyonműttetni magát, hogy mégis olyan legyen. 

A Mattel végre valahára maga is beismerte, hogy káros olyan babákat gyártani, amelyek súlyosan növelik a kislányok önértékelési problémáit és a testképzavar kialakulásának kockázatát.

Tavaly a cég 23 új Barbie babát dobott piacra különböző bőr- és hajszínnel, alkattal, magassággal és normális lábfejjel, és sok új modellt készül még gyártani a normálisság jegyében.

Fotó: Mattel

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Alsó osztályos , harmadikos kislányok fogyókúráztak ennek a babénak a majmolása miatt, nem álltak szóba azzal a kislánnyal, akinek -állítólag- tokája volt. (Hét kilóval volt az ideális testsúlya alatt, nagyon tokás lehetett).
Idióta divatok terjednek.
A baba jó játékszer, ha baba. Barbie egy nő.

Csak nehogy betörjön a gender ide is. Lenne mondjuk queer baba, akinél nem te döntöd el, milyen nemű! :D

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában