Miért rossz ötlet randizni egy kereszténnyel?

2016. november 28. 21:42
Tapasztalataim szerint a rossz szex elronthatja a legjobb kapcsolatot is, ezért nem rossz ötlet ezt előtte tesztelni. Mivel a keresztények ezt bűnnek tekintik, ha kereszténnyel randizol, felejtsd el a dolgot.

Ha egy kereszténnyel randizol, a szexuális vágyakkal való harc sokkal keményebb lehet

Ugyanis a keresztények eleve csak az esküvő után engedik ezt meg. Holott saját tapasztalataim szerint a rossz szex elronthatja a legjobb kapcsolatot is, ezért nem rossz ötlet ezt előtte tesztelni. Mivel a keresztények ezt bűnnek tekintik, ha kereszténnyel randizol, felejtsd el a dolgot.

Nyilván vannak olyan emberek, akik ezt jobban el tudják magyarázni, keressetek rá.

Ha egy kereszténnyel randizol, a házasságod sokkal nehezebbé válhat.

Vasárnaponként templomba kell járni, ha kihagyod, konfliktus lesz a vége. A házastársadnak nem te leszel az első, hanem az egyház. Ezt követi majd a papja vagy hitoktatója, majd a szülei, a gyülekezet-beli társai és valahol a sor végén fogsz kullogni.

Van valaki, aki nagyon tetszik

Felejtsd el. Vagy ha tudod, győzd meg, hogy az életeteket ne egy képzeletbeli barát vezesse. Bár ekkor szakítania kell az egész eddigi életével, rossz esetben beleértve a szüleit is. Nem fog menni.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vajon zsidóval, mohamedánnal, hinduval, animistával hogyan hangzana ez a történet?

"ezért nem rossz ötlet ezt előtte tesztelni"

Tesztelj egy muzulmán lányt, és, ha nem OK, ne
vedd el. Kíváncsian várom a beszámolót a
következményekről.

De lökött vagy te öregem!

Ezt értsem úgy, hogy megnézted, hogyan takarít, vásárol, jól főz-e, termékeny-e, okosan neveli-e a gyerekeiteket, stb.
Vagyis "minden szempontból" meg kell, hogy ismerd a párodat.

Na most, én, a katolikus fogom neked, a protestánsnak elmagyarázni, hogy túlmisztifikálod a házasságot, pedig én tekintem szentségnek, nem te.

A "házasság" az egy emberpár nyilvános nyilatkozata arról, hogy együtt képzelik el az életüket. Mi katolikusok aszongyuk, hogy katolikusok helyesen teszik, ha a nyilvánosságba bevonják a papot is, mint az egyház képviselőjét, de ennyi a faxnink.

Idézlek:
"Ha egy emberpár azzal az elhatározással jár egymással, hogy házasságot kössenek és ennek megfelelő felelősséggel viseltetnek egymás iránt", akkor mi a fittyfene hiányzik ahhoz, hogy a fenti nyilatkozatot megtegyék, azaz házasságot kössenek?

Értelmesen azon lehet elgondolkodni, amit a bibliai korban a zsidók csináltak, pl. József és Mária. Volt egy szűk körű, de a családon belül nyilvános eljegyzés, ami után már joguk volt a házaséletre - ezért volt nagyon megrázó József számára Mária szűzi foganása, és ezért merült föl, hogy titokban vagy nyilvánosan bocsássa el - és volt később a nagy buli, mint a galileai Kánában.

Szóval ha egy pár összeköltözik, akatolikusok igazán meghívhatnának egy-két tanút, és kijelenthetnék előttük, hogy összetartoznak, katolikusok pedig megkérhetnének ugyanerre egy papot is egy templomban két tanú előtt.

Utána, amikor már minden összeállt egy nyilvános bulira, megerősíthetnék a dolgot. A közgondolkodástól sajnos eléggé idegen, de értelme attól még lenne.

Na ne viccelj már! :) Hogyne tudhatnád, hogy jól fog működni vagy sem?
Csak megfogod a kezét és más testrészét is a házasságig.
Csak látod, hogy hideg-e, vagy forró az a lány?
A szerelemmel, de már előbb is megszületik bennetek a vágy. Igaz?
Akkor mi az amire kíváncsi vagy? Tombol az adrenalin erről van szó.

Az ortodox zsidóknál más a helyzet. Ők egyszer, ha látják egymást az esküvő előtt.

Ha sokáig jár együtt egy keresztény pár, azért ott is történik egy s más.

Csak azt mondom, ha megtörténik az eggyé válás, ne azért, hogy megnézzük, hogy működik-e. Hanem, mert vágyom a másikra, de ezerrel.

Erről ne engem kérdezz, hanem egy rabbit. Kapásból azt mondanám, hogy a jegyben járó szűz lányok esete nem fedi le az összes elvi lehetőséget.

Nem fogod elhinni, de vannak pl. jegyben járó, nem szűz lányok is.

Namost, hogy miért hangsúlyozza a Szentírás a lány szüzességét (tényleg hangsúlyozza, egy külön szóval), az innentől olyan rabbinikus törvényértelmezési kérdés, amibe körülmetéletlen goyként nem mennék bele.

Ami engem illet, olvastam valahol, hogy a Jézus korabeli zsidóknál két lépéses volt a házasságkötés, de már az első lépés, tehát mi szavunkkal az eljegyzés után megengedték a házaséletet. Lehet, hogy tévedés, ez nem változtat azon, hogy a milliós pénzkiadással járó bulinak és a házasélet megkezdésének tényleg nem kell együtt járnia, de azt fontosnak tartom, hogy a pár a szűk családja, és katolikusok esetében a papja felé kimondja, hogy összetartoznak. Jogi aktusként ezt nevezzük "házasság"-nak. Ha belegondolsz, egy közös háztartás kialakítása sokkal nagyobb macera, mint egy ilyen tanúk előtti nyilatkozat. Ha a nagyobb macerát vállalják, a kisebb macerát nem, akkor valami félrecsúszott.

Süket duma.

1. A bűn ugyanolyan közönséges jelenség, mint mondjuk a krumpli. Ha valaki megsértődik azon, hogy én, a bűnös az ő magatartását bűnösnek nevezem, az egyszerűen bemutatja a feneketlen gőgjét. Lehet, hogy tévedek, lehet, hogy igazam van, de egyik esetben sem a világ dől össze (vö. "semmire nincsenek tekintettel és semmi sem drága nekik").

2. Házasságot kötni valóban sokféleképpen lehet, lehet nagy, látványos lagzival, lehet két tanú előtt, de ha valaki ezen módozatok egyikét sem választja, és mégis azt várja, hogy a kapcsolatára úgy nézzünk, mintha választotta volna, vagyis tekintsük teljesen rendezettnek, tisztának a házaséletét, amit nem vállalt, az erőteljes fogalomzavarral küzd.

Akik nem önállóak, tanulnak, azoknak bizony az együtt járás marad, mert nem tudnak összeházasodni.

És akkor, két, nem tizenéves, hanem a húszas éveiben járó felnőtt embertől mi várható el?
A gárgyulás semmiképpen.

Most irhatnek hasonlo stilusban hogy miert rossz otlet randizni egy liberalissal, mert az agy alatt is Orbant fogja latni, de szeretnek bizonyos szint ala nem lemenni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés