Trump győzelem katolikus szemmel

2016. november 16. 13:51

Szerdahelyi Miklós
Katolikus Válasz
Katolikusként szemlélve egy Trump elnökség perspektívája, a veszélyes hebehurgyaságával együtt is, mindenképpen elfogadhatóbb, mint az abortusz-főpapnő, Hillary Clinton, bal-progresszív korrupciós rekord kísérlete lett volna.

„Katolikusként szemlélve egy Trump elnökség perspektívája, a veszélyes hebehurgyaságával együtt is, mindenképpen elfogadhatóbb, mint az abortusz-főpapnő, Hillary Clinton, bal-progresszív korrupciós rekord kísérlete lett volna. Katolikusként Hillary választhatatlan: súlyos bűn abortusz-, gender-, és euthanáziapárti politikusokra szavazni, még akkor is, ha azok egyébként politikusként kiválóak - Hillary még az sem. Hillary kipróbált támogatója az úgynevezett late-term, vagyis 9. hónapig elvégezhető abortuszoknak.

Trump álláspontjai ellenben, minden Trumpot éljenző mítosz ellenére is, igazából ismeretlenek. A kampánya folyamán minden létező álláspontot meglebegtetett szinte minden kérdésben (kivétel a kereskedelem, ahol meg következetesen téved). Abortusz kérdésben például onnantól kezdve, hogy az abortuszokon áteső anyákat jogi szankciókkal kell sújtani (ez hallatlan; nem a nőket, hanem az orvosokat kéne szankcionálni, csak Trump nem ismeri az életpári gondolkodást), a véleményeinek a spektruma odáig terjed, hogy minden rendben van jelenleg (a late-term, 9. hónapos abortuszokkal együtt), és nem kéne még a törvényt sem megváltoztatni.

A transgender kérdésben, és a WC-k nemfüggetlen használatának kérdésében például Trump véleménye tökéletesen polkorrekt baloldali: szerinte ez nem probléma. Caitlyn (Bruce) Jenner, híres ex-férfisportoló, a szó minden értelmében, mert már kiöregedett a sportból, és most nőnek képzeli magát, látogatást is tett a nyáron a Trump-toronyban és a meglévő himbilimbije ellenére a női WC-t használta Trump engedélyével.

Trump jelenleg harmadik feleségét fogyasztja; nőcsábász, mások feleségeit elhódító macsó identitására büszke, a szexuális zaklatás vádak egy része ellene borítékolhatóan valós, és saját bevallása szerint sosem bánja bűneit.

Mindezek ellenére Trump magasan veri Hillaryt a válaszhatóság kérdésében – már ha valakinek muszáj volt választania. (Én egyik jelöltre se szavaztam volna). Ami Trumpot választhatóvá teszi katolikus szemmel, Hillaryval ellentétben, érdekes módon éppen az, hogy lehetetlenség tudni, hogy a híres médiasztár és üzletember milyen politikát fog csinálni. A republikánus törvényhozási többséggel karöltve, még akár jó elnök is lehet – noha katasztrofális is. Trumpnál legalább ez egy nyitott kérdés, míg Hillarynál nem volt az.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szóval Trump - talán ...

Trump akár a kisebbik rosszként is jobb , de talán még nem tudjuk eléggé függetleníteni magunkat a kampányban hallottaktól ahhoz , hogy méltányosak legyün vele szemben . A tényleges kormányzása alapján lehet majd igazán megtudni , hogy nemcsak Clintonhoz képest jobb , hanem jó választás volt őt elnöknek tenni .

Egy amerikai elnök mindenesetre képes elérni politikusként az abszolút rosszat, amit nagyjából az atomháborúval azonosíthatunk. Ha ezt nem produkálja, vitatkozhatunk róla :-)

Abban vagyok biztos , hogy Trump jobb mint Clinton , s várjuk meg Trump elnöki tetteit .

érdemes az egész bejegyzést elolvasni - sokkal árnyaltabb lehet a véleményünk róla, mint ha csak a Mandienr önkényesen kiemelt részletét olvassuk.

Pedig Szerdahelyi írásának hátterében egyszerűen csak Platon egyik gondolata áll: "bölcs emberek, akik nem politizálnak, arra ítélik magukat, hogy ostobák kormányozzák őket."

Ha az amerikai politika Hillaryt és Trumpot dobta föl, akkor bölcs katolikus embernek Hillary elnökségének megakadályozása érdekében (és nem másért) le kell szavaznia Trumpra.

Szerintem is. Clintonnétől az Isten mentsen bennünket. Meg is mentett.

Válaszok:
ancilla | 2016. november 18. 22:10

Na, most egyetértünk.

Válaszok:
Sulammit | 2016. november 20. 7:57

Ennél többet feltételeztem rólad :(

Válaszok:
Csomorkany | 2016. november 19. 19:43

Miért? Olvastál már tőle ún. "gondolatot"? Csak annyira ortodox, amennyire az egy kacsintós Krisztus-kép is.

Válaszok:
ancilla | 2016. november 19. 23:01

Igen, voltak olyan beírásai, amelyeknek alapján többet feltételeztem.

Válaszok:
Csomorkany | 2016. november 20. 6:12

Szerintem elég egyenletes, kiszámítható ütemben gyártja a katolikus vallási giccset.

Másban is, csak nem tudsz róla, mert nem jeleztem.

Isten a történelem ura.
A két elnök között a kisebbik rosszra szavaztam volna. És ez Trump. Clintonné "munkásságát", mint külügyminiszter megismerhettem és köszönöm szépen nem kérek belőle.
Nem szeretem a szemét forgató, agresszív nőket. Olvashattad, hogy mennyi idő múlva tudott csak megjelenni a választás éjszakáján és milyen idegállapotba került - munkatársaihoz tárgyakat vagdosott, és obszcén szavakat mondott rájuk.

Nem gondolom, hogy vallásos lenne, legfeljebb a maga módján, de, hogy nem szólna be Orbánnak, hogy a metodista egyház miért nem, holott tudva levő, hogy a vén szakállas nem azt vezeti, amit Clintonné támogat az is tuti.

Nekem tetszik, hogy megpróbál és ki is fog egyezni az orosz elnökkel, ami Magyarországnak igen csak jó, gazdaságilag. Az EU nem véletlenül van ... tőle.
Az orosz embargóvak több milliárd kárt okozott a magyar kereskedelemnek, mezőgazdaságnak az EU.

Olvasd el a Királyok könyvét, és meglátod, hogy a kiválasztottak, Isten szándéka szerint vezetik a népet, vagy sem. Pl. Salamon.

Ma Krisztus király vasárnapja van. Ő a mérték!

Nem figyeltél! Azt írtam, hogy: "A két elnök között a kisebbik rosszra szavaztam volna. És ez Trump."
Kár ezen filóznod.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés