Imaláncot indítottak Orbánért

2016. október 31. 17:48
„Az Úr legyen előtted, hogy a jó utat mutassa néked! Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon és megvédjen a veszedelmektől! Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselvetésétől” – így kezdődik az az ima, amit Kühár Ede Rómában élő bencés szerzetes írt Orbán Viktorért. Az imalánchoz csatlakozóknak fél éven át minden nap öt percig kell a kormányfőért imádkozniuk.

Imát írt Orbán Viktorért Kühár Ede Rómában élő bencés szerzetes: egyúttal imalánc is indult. A csatlakozóknak fél éven át minden nap öt percig kell Orbánért imádkozniuk. Az ima így kezdődik: „Az Úr legyen előtted, hogy a jó utat mutassa néked! Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon és megvédjen a veszedelmektől! Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselvetésétől”.

Az Új Szó megszólaltatott több felvidéki magyart, köztük papokat, akik már csatlakoztak az imalánchoz. Az ipolysági Varga János például úgy vélte: „Orbán Viktor különleges politikus, és azért van sok ellensége, mert a keresztény Európát védi a liberálisokkal, a szabadkőművesekkel és az unióval szemben. Szüksége van az imáinkra, hogy az Úr adjon neki erőt a valódi értékekért vívott harchoz.

Szlovákiában az ipolybalogi plébános, György Ferenc indította a láncot, aki Ausztriából kapta az imát. „Már Szent Pál is megírta: tartsatok könyörgéseket, imádságokat, esedezéseket és hálaadásokat minden emberért: a királyokért és minden feljebbvalóért, hogy békés és csendes életet élhessünk, telve istenfélelemmel és tisztességgel” – mondta a pap az Új Szónak.

Egy másik plébános és egyházjogász, Szlávik Antal a lapnak arról beszélt: az ilyen imaláncokhoz nem szükséges az egyház jóváhagyása, és bárkiért lehet imádkozni. Ettől függetlenül Szlávik nem tud arról, hogy a hívek tömegesen bekapcsolódtak volna az imaláncba. „Az ima magánügy, aki akar, részt vesz benne, aki nem akar, annak sem kell provokációt látnia benne” – tette hozzá.

A Szlovákiai Püspökök Konferenciája a lap megkeresésére elmondta: magánkezdeményezésnek tartják az imaláncot.

Összesen 244 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azon kívül, hogy a "be" igekötőt egybeírjuk (pl: befostál, bepisiltél)
pánikba esni nincs okod, mivel a XXI. században az Egyesült Királyság himnusza a "God Save the Queen".

"...To sing with heart and voice:
God save the Queen!"

Igen, hogy legyen ereje a TTIP-t is aláírni...a nemzet boldogulására.

Mi lenne , ha néha gondolkodnál? Egyedül, szellemi mankó nélkül? Persze ez mindig bonyolultabb.

Hámondjuk Szent Pál azért a római császárért szólított föl imádságra, akinek az emberei akkorra már többször börtönbe vetették, és végül lefejezték.

Ha a derék bencés Gyurcsány Ferencért írt imádságát is olvashatnám, elgondolkodnék a csatlakozáson. Az egyszer biztos, hogy Orbánra ráfér, hogy imádkozzanak érte. De nem ő az egyetlen...

A mai ember
- nem látja a helyes utat
- nem tud másokat karjába zárni, hogy megvédje, mert védtelen a "gonosz cselvetésétől".

Orbán Viktor nélkül az ország védtelen.

Most pedig lehet ordibálniuk mindazoknak, akiket a gonosz fizet.

A CETA aláírása egy történelmi vízválasztó vonal. A nemzet megmaradásában érdekelt gondolkodó emberek számára ez egyenlő a hazaárulással.

Ezzel egy új időszámítás kezdődik, persze nem a lakájok agyában.

Imádkozzunk végül a befektetőkért is, akiket előre feloldoztunk minden bűnük alól. Imádkozzunk értük, hogy szándékaik mindenkor tisztességesek legyenek. Azon befektetőkért pedig különösen, akik a CETÁ-t és a TTIP-t szorgalmazzák, hiszen akik nem szorgalmazták, azoknak a lelkiismerete inkább tiszta. Imádkozzunk vezetőinkért, hogy a kölcsönös és azonos mértékű előnyök alapján állapodjanak meg bárkivel. Végül őrizkedjenek a sátántól, jelenjék az meg bármely alakban, csábító démon, vagy befektető képében.

Megjegyezném ennek a neonáci bérkommentelőnek, hogy Vona miniszterelnöksége esetén, ami a akár 500+ forintos eurót, és hónapokon belül borítékolható gazdasági csődöt hozna, valószínűleg további, milliós nagyságrendű kivándorlást eredményezne.

Ez nagyon jó kezdeményezés , csatlakozom .

Tartok attól, h. ez részben azért is van, mert kevesebb a szülőképes korú nő, másfelől ennyi anyagi segítséget a gyermeket vállaló dolgozók még sohasem kaptak, ami nagyon helyes.

Ezt a "hírt" nagyon elítélendő volt szemlézni, különösen halottak napján.

Kühár Ede nyugodjék békében.

A mandi meg figyeljen egy kissé jobban oda.

Az egyéni imádkozás magánügy. Az ország vezetőiért, a köznek megfelelő döntéseikért imádkozni elfogadott, az abban hívő számára teljesen normális döntés.

Nem kötelező, még toleránsnak lenni sem, de mint tudjuk, mindennek VAN következménye, a nyílt gyűlölködésnek, gúnynak is.

Aki ebben az egészben nagyon nem hisz, az szerintem legfeljebb a csodálkozásának adhatna hangot, de minek?

Azt is lehet mondani, h. egy ilyen imalánc egy önkéntesen csoportosuló közösség magánügye.

Nagyon nagy csapda a saját magunkból kiindulva általánosítás.

Nyilván van egy szűk kör, amelyik az Orbán kormánnyal nagyon jól járt. De soha ennyit a gyermeket vállaló dolgozók NEM kaptak, az ország egészében mintha épülne-szépülne, legalábbis nagyon sok mindennek örülhetünk, ellentétben az előzőkkel.

Múlt héten voltam az Erkelben, egy fantasztikus Bohéméletet láttam. Az Erkelt bezárták s el akarták adni.

Hazafelé megcsodáltam a 4-es Metrót, a Demszky vezetés giga beruházását, az Erkelből kiömlő tömegen kívül egy-két utas volt. Egyébként szép, mint a Kőröshegyi völgyhíd. Itt már az ima sem segít.

Ha a hívő hivei szerint ez használ, akkor természetesen csinálják. Az, hogy Ki miért és Kiért imádkozik az abszolút magánügy.

No meg nyilván nem véletlen, hogy nem Magyarországról hanem külföldről indult az imalánc.

A szomszéd rétje mindig zöldebb...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés