Hogyan manipulálná a Demokrata Párt és Soros György a katolikus egyházat?

2016. október 20. 6:42

Damian Thompson
Spectator
A két fő játékos John Podesta, Hillary Clinton kampányának vezetője, aki egy szélsőségesen liberális katolikus, és Soros György, a filantróp balos milliomos, aki amúgy ateista.

„A jobboldali amerikaiak hajlamosak mindenfelé liberális összeesküvést látni. Állításaik gyakran ostobák – Donald Trump épphogy csak bejelentette, hogy a 2016-os elnöki választásokat meghekkelték –, és néha mérgező mítoszokat kevernek elméleteikbe a bábok köteleit mozgató zsidókról. De a liberálisok, mint az aktivisták általában meggyőződéstől függetlenül, időnként tényleg belekeverednek valamiféle koordinált cselszövésbe. A kérdés az: hogyan néz ki egy igazi liberális konspiráció, szemben a szélsőjobbos fantáziákkal, és hogyan működik? 

Most már ezt is tudjuk, a WikiLeaksnek köszönhetően. Két köteg dokumentumból – egyet ebben a hónapban, egyet augusztusban tettek közzé – az válik világossá, hogy a Demokrata Párt legmagasabb szintű emberei és szövetségeseik miként szivárogtak be a katolikus egyházba, hogy előmozdítsák a saját agendájuk ügyét. A két fő játékos John Podesta, Hillary Clinton kampányának vezetője, aki egy szélsőségesen liberális katolikus, és Soros György, a filantróp balos milliomos, aki amúgy ateista. 

Minden más elnöki választáson ez címlapsztori lenne. De idén nincs az a demokrata botrány, ami felül tudná múlni a republikánus jelölt groteszk bohóckodását. Trump maga – aki, természetesen, semmit nem tud a katolicizmusról – nem is tűnik úgy, mintha értené, mi szivárgott ki a WikiLeaksnek köszönhetően. (...)

Augusztusban a WikiLeaks közzétett egy jelentést Soros US Opportunities Fundjától arról, hogy az 650 ezer dollárt költött Ferenc pápa 2015-ös amerikai látogatására. Balos hitéleti szervezeteken keresztül az Alap azt tervezte, hogy »megvásárolnak püspököket annak érdekében, hogy nyíltabban támogassák a baloldali gazdasági és társadalmi üzeneteket, hogy így is elősegítsék azt, hogy a pápa pártján álló püspökök mögött kritikus tömeg gyűljön össze.« A »pápa pártján álló«-n itt azt kell érteni: »Demokrata-barát«. Az Alap olyan konzervatív főpapokkal szemben szeretné megteremteni a hatalmi egyensúlyt, mint például a philadelphiai Charles Chaput. Chaput kétségtelenül nem tartozik Ferenc kedvencei közé – de a demokraták még kevésbé szeretik, minthogy Hillary Clintont »sorozatban hazudó cselszövőnek« nevezte, Podesta Catholics United nevű szervezetét pedig »egy politikai gépezet kreatúrájának«.

Miben utazik a US Opportunities Fund? Soros elvégre egy olyan hitetlen, akit riaszt az abortuszra, eutanáziára, a népességszabályozásra és a melegházasságra vonatkozó katolikus tanítás. A válasz talán a Newmantól származó »Katolikus Tavasz«-emailben található meg. A katolikus szavazók több mint fele Hillaryt támogatja. Ez részben arra válasz, hogy a republikánusok egy »vulgáris, faragatlan tuskót és a nőket nem tisztelő« jelöltet állítottak – ahogy Chaput jellemezte Trumpot. De ez ugyanakkor tükrözi azt is, hogy az amerikai katolikusok jelentős része nem azonosul  az egyház nem éppen divatos álláspontjával a válást, a melegházasságot, a születésszabályozást és az abortuszt illetően.

A demokraták kiszagolták a lehetőséget, és ezért nem is lehet őket kárhoztatni. A katolikus értelmiségiek évtizedekig republikánus agendát nyomattak. A jobboldali katolikusok felül voltak reprezentálva a Legfelsőbb Bíróságon, és George W. Bush hallgatott rájuk. De Trump felbukkanásával, az ő nemlétező életpárti álláspontjával és a keresztény erkölcs megvetésével a katolikus-republikánus szövetség romokban hever. És persze Rómában is új rezsim van uralmon.

Ferenc pápa sokkal jobban utálja az amerikai kapitalizmust, mint elődje, Benedek; a bőkezű kormányzati programokat és az amerikai progresszívek által hirdetett, nyitott bevándorlási politikát részesíti előnyben. Egyik legközelebbi tanácsadója, Óscar Andrés Rodríguez Maradiaga bíboros a PICO (People Improving Communities through Organising) támogatója, ami úgyszintén részesedett Soros 650 ezer dollárjából. A US Opportunities Fund közzétett dokumentumai egyenesen dicsekednek azzal, hogy felhasználták a bíboros befolyását céljaik eléréséhez.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Soros mar a Vatikant is megveheti.
Szep ujvilag!

Amúgy konkrétan mi a gond Clintonnéval? Már azon túl, hogy demokrata? Ezt most tényleg tájékozatlanságból kérdezem, annyit nem foglalkoztam vele.

A demokratákról általában nem vagyok túl nagy véleménnyel, némileg aggasztanak a társadalompolitikai elképzeléseik meg minden, de mondjuk Clintonné személy szerint mivel lenne rosszabb, mint Obama (aki amúgy eléggé borzacskó volt)?

Az, hogy külügyminiszterként hajlamos volt beszólni Orbán Viktornak, tény, de ahol Orbán Viktor jelenleg tart, szerintem ráfér némi beszólogatás.

Mitől jobban, mint Obama?

Sajnos nem.
A magukat katolikusnak nevezők között jócskán vannak - akár szélsőségesen - liberálisok is.

"mi a gond Clintonnéval? "

Hogy elmebeteg.
És ha megválasztják, nyakunkon a 3. világháború.
Ó, semmi más.
Amúgy egy tünemény.

A világért nem akarlak összezavarni, de a "cédula árusítás" óta eltel 500 év.
Vagy te még megragadtál a középkorban??
Akkor már értem, hogy miért írod azt amit írsz!

Mondom: tényleg nem követtem a dolgait. Köszi az infókat, dehát tartok attól, hogy nem volna olyan demokrata ellenjelölt, akitől a fölsoroltak távol állnak. Nem állunk túl jól, na!

" Egyébként azért megnézném azokat az e-maileket..."

Clinton-mails:

https://wikileaks.org/clinton-..

Podesta-mails:

https://wikileaks.org/podesta-..

Simán kulcs-szavas kereshető mezője van -
Podesta levelek amikben a "catholic spring" szókapcsolat szerepel

catholic spring (3 results

https://wikileaks.org/podesta-..+spring&mfrom=&mto=&title=spring¬itle=&date_from=&date_to=&nofrom=¬o=&count=50&sort=6#searchresult

"A "liberális" szó lényege a szabadság. Mi az, hogy "szélsőséges szabadság"!?"

Ugyanmár, lovas nick is inkább tanuljon meg magyarul, és te is fuszekli!

Létezik "szélsőséges szabadság" szókapcsolatra olyan szó a magyarban a köznyelvben ami alkalmas lehetne:
Szabadosság ( úgy is mint vmilyen eszmeirányzaté )

..és Feri pápa sem konzervativ (lovas nick állításával szemben is) ,mégha szélsőségesen liberálisnak senkisem merészelné talán nevezni aszentségitneki :-)

"Szélsőségesen liberális katolicizmus" azaz magyarra ehelyt alkalmasint lefordítva szabados-katolicizmusság jellemzi a posztban fennen kritizált személyt John Podestát.

[ Azt kérdezted háborogva hogy

-- Mi az, hogy "szélsőséges szabadság"!?" --

Bocs a fuszekliért zokni, és hogy ignoráltam hogyhamár te megírtad melyik szó nem valid /nempasszol. :)
-
de nem volt igazad e kérdéseddel, és Mill citálása után sem lett :) Ugyanis Mill szent szavai mellett akár annak alapos értelmezgetése nyomán is következetesen egymásba oda-vissza mozoghat a bölcs emberek kommunikációjában a "szélsőséges- liberálisság" és a "szabadosság" fogalmak. (Az átcsúszás lehetőségét azt írtad is /persze te (Hibásan.) hazug ésvagy ostoba attitüdnek kategotizálva). ]

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés