Szent Péter sajtburija

2016. október 16. 9:43

Bayer Zsolt
Bádog
Istenem, McDonald`s nyílik a Vatikánban! Legkésőbb jövő tavasszal néhány százezer euróért ki lehet adni a Szent Péter bazilikát kuplerájnak.

„Istenem, McDonald`s nyílik a Vatikánban! Mindig is tudtam, hogy a fejlődés megállíthatatlan, s a szép új világ előbb-utóbb mindenhol átveszi az őt megillető helyet. Olyan megnyugtató ez! Ez a televény!

S most, hogy megvan végre a Vatikán mekije, joggal bízhatunk az események felgyorsulásában. A meki mellett hamarosan megnyílhat végre a Vatikán első viccescigi szaküzlete, a második szinten felnőtt film mozival. És legkésőbb jövő tavasszal néhány százezer euróért ki lehet adni a Szent Péter bazilikát kuplerájnak.

Lesz majd néhány aggódó püspök, de hát az kit érdekel. Csak nem fogják éppen ők megakasztani a fejlődést. Tóta W. úgyis megírta róluk a frankót: »(…)néhány nevetséges maskarába öltözött, mikulásbottal integető kókadt fasz.«

Igen, Tóta W. szerint ezek a püspökök. Hát majd pont ők… És még szerencse, hogy a magyar sajtóban csak a Bayer beszél penetránsan ocsmányul…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 122 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az egyház azt bocsátja árúba, ami hadosztályoknál többet érő hatalom (és amelytől rettegtek a kommunisták és rettegnek a globalisták és amely többet ér hadosztályoknál) az erkölcsi tőkét. Nem a McDonald`s beengedésével. Nem jártak sikerrel a lejárató kampányok, hát megszorongatták a Vatikánt és megvették a pápaságot, hogy céljaik érdekében kampányoljanak.
Hiteltelenné válásukkal az isteni igazság iránytűje össze visssza forogva megszűnt a jó irányt mutatni.

Jó üzlet ez bíboros urak?

Zsolt! Erről az erkölcsi magaslatról (hogy már pápább vagy a pápánál is) szétnézhetnék egy kicsit itthon is, a Fidesz környékén is. (Ha már pl. a Jobbikról is vannak bennfentes infóid, akkor talán a Fideszről is vannak.)

Válaszok:
marko11 | 2016. október 16. 11:04

jav.
szétnézhetnél egy kicsit itthon is

Egyet szoktam érteni Bayerrel, szerintem ezt túltolja. A hamburger nem az ördög találmánya, és a kuplerájok sem a McDonalds étteremek leányvállalatai. Kb. 10 éve egyszer II. Erzsébet is meglátogatott egy McDonaldsot, igaz hamburgert ha jól tudom, nem evett. 2008-tól viszont tulajdonosa egy McDrive-nak.

http://www.telegraph.co.uk/new..

Bizony, Zsóti nehezen bírja a kritikát, de most (is) csak ilyen zsenge írásra futotta.

Az meg ölég vicces, hogy pont a Tótavére hivatkozik, hogy ha annak szabad, akkor ő is lehet férfi nemiszerv...

"Bayer okos, művelt és tehetséges."

Erre honnan lehet rájönni?
Mert az írásaiból biztos nem.

Br tisztelem Bayer irodalmi munkásságát, közéleti tevékenységét, de ez NEM az első eset, EZT NAGYON NEM KÉNE! El a kezekkel a Pápától! Elképzelhetetlennek tartom ezt a hangot olyan ember részéről, aki tisztában van azzal, h. kiről is beszél.
Mi legfeljebb helyeselhetjük, v. sem a Pápa tevékenységét, de azt sem a Bayer által használt hangon és hangerővel!

1. Ez a katolikus világ ügye. Eddig nem volt jele annak, h. Bayer oda tartozna.
2. Ha nem tetszik a meki, hát nem, de ezt összekapcsolni a Bazilika jövőbeni, elképzelt Bayer által vizionált hasznosításával, túlmegy minden határon!

Ez tulajdonképpen olyan szomorú, nehogy már Tóta W. mérce legyen!

Ez majdnem olyan, amire az erős ittasság sem mentség.
Lovagkereszt?

A mi alatt valami polgári konzervatív beállítottságú, de speciel nem kimondottan katolikus közösséget értek.

Még az is lehet, h. nincs igazam és szólás és vélemény szabadság van. Mindenesetre, ÍGY, EZEN, NEM háborognék. Nem vicces.

Válaszok:
Burmann | 2016. október 16. 14:13
marko11 | 2016. október 16. 22:46

Nem, Bayer Zsolt egyáltalán nem vicces.
No persze az sem túl vicces, hogy ő a Mandiner kommentelőinek nagy kedvence. (Mintha megszállták volna a Mandinert...hát, hogy is mondjam finoman?...az értelmi fogyatékosok.)

Válaszok:
Agnieszka | 2016. október 17. 9:03

Ez tényleg más közeg, mint mondjuk, egy éve.
Sok a gond.
Szerintem a szemlézés sem nagyon válogat, még az is lehet, h. nincs miből.
A magam részéről NAGYON szívesen olvasgatnék bele a V4 sajtókba, ehhez persze fordítók kellenének, pénz, idő, szervezés.

Ez igaz, de így nem kéne, tudom, h. ez a képzelettársítás a Bazilikával és környékével kapcsolatban maga a féltés, de mégis, nagyon össze nem illő az egész a védeni kívánt eszme rendszerrel. Ez túlzás! Ezek a hasznosítási formák, mint akár lehetségesek, ijesztésként sem nem merülhetnének föl a katolikus világegyház szent helyeivel kapcsolatban, ennyire ne féltse Bayer Rómát!
Szerintem.

Pontosan, amellett a meki NEM szentségtörés.

Nem kéne ilyen gyakran túlozni.

Jó, mondjuk Kaifás nem volt kifejezetten farizeus, de az ő egyetértésükkel mondott ellent annak, hogy Jézus volna a Messiás...

A mai értelemben vett "teológia", tehát amikor a válásról dumálunk a Jóisten helyett, teljes szellemi csőd :-)

Egyszer lelkesen vitatkoztam egy liberális csapattal az egyház dolgairól. Amikor észrevettem, hogy már fél órája csak a pénzről van szó (egyháznak juttatott állami támogatások igazságossága, stb.), akkor elhallgattam.

Mi értelme van akár meggyőzni is őket? Akkor jobban fognak bízni Krisztus Urunkban? Persze pont azért voltak meggyőzhetetlenek, mert nem bíztak Krisztus Urunkban...

Ezek a mai teológiai divattémák ilyenek. Válás, női papság, abortusz, akár evolúció (ott mondjuk nem a bibliai fundamentalizmust képviselem...).

Na és, ha a vitapartner igazat ad nekem? Jobban fog bízni Krisztusban?

Orbán református, de ne is törődj vele.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában