Képmutatás

Ferenc pápa: Képmutató keresztények azok, akik nem segítenek a menekülteken

2016. október 14. 08:38

„Képmutatás kereszténynek mondani magad és közben elüldözni egy menekültet vagy valakit, aki segítséget keres” – jelentette ki Ferenc pápa csütörtökön a Vatikánban. A pápa arra buzdított, hogy a katolikusok és az evangélikusok fogjanak össze a menekültek megsegítése érdekében.

„Jézus a képmutatás bűnét ítélte el legerősebben, ez pedig nem más, mint amikor valaki kereszténynek mondja magát, de nem él Krisztus tanítása szerint” – mondta Ferenc pápa csütörtökön evangélikus zarándokoknak, aki Németországból érkeztek a Vatikánba a reformáció ünnepére. 

„Képmutatás kereszténynek mondani magad és közben elüldözni egy menekültet vagy valakit, aki segítséget keres, aki éhes vagy szomjas, eltaszítani valakit, akinek a segítségemre van szüksége” – figyelmeztetett a pápa. A pápa az Index híre szerint arról is beszélt, hogy nem szereti az ellentmondást, hogy egyesek, miközben meg akarják védeni a kereszténységet Nyugaton, a menekültek és más vallások ellen vannak.

A Szentatya arra buzdította az evangélikusokat, hogy tegyék félre ellentéteiket, inkább fogjanak össze a katolikusokkal a szegények, a betegek és a menekültek megsegítése érdekében.

A bejegyzés trackback címe: https://kereszteny.mandiner.hu/trackback/25608