A pápa azonnali tűzszünetre szólít fel Szíriában

2016. október 12. 12:50
Ferenc Pápa a szíriai konfliktust érintő eddigi leghatározottabb felszólalásában szerdán azonnali tűzszünetre szólított fel a civilek és elsősorban a gyerekek evakuálása érdekében.

Szeptemberben egy egyhetes tűzszünet után újrakezdődtek a harcok Szíriában humanitárius katasztrófát okozva. 

A sürgősségre való tekintettel megújítom a kérésemet, esedezve azoknak akik felelősek, egy azonnali tűzszünetre, amit fenntartanak és tiszteletben tartanak, legalább annyi ideig, ami szükséges az evakuálására a civileknek, különösen a gyerekeknek, akik még mindig a kegyetlen bombázások fogságában vannak.”

A pápa vasárnap a Vatikán szíriai nagykövetét, Mario Zenari érseket bíborossá nevezte ki, ezzel is kifejezve a katolikus egyház aggodalmait Szíriáért.  Pápai nunciust az egyház közelmúltjának történetében nem neveztek ki bíborossá – számol be a Reuters.

 

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A gyerekek nem tehetnek semmiről! Ki kell őket onnan hozni!

Erdekes, Ukrajna eseteben nem ilyen erzekeny...

Válaszok:
hhonor | 2016. október 13. 4:27

A felsooktatasba konnyebben kerul be, diplomat mar nem feltetlenul szerez konnyebben.

Szerintem aki okos es gazdag, az oldja meg onerobol. Aki buta de gazdag az fizessen amig at nem bukdacsol valahogy.
Aki szegeny es okos, annak legyenek osztondijlehetosegek, tamogatasok.

Aki viszont szegeny is es buta is, az rakja a vasat, ne akarjon diplomat, ennyi.

Mondd, láttad a Top Gun című filmet?

Emlékszel azokra az amerikai pilótákra akik a "rosszfiúkat" játszották??

Mert az ő gépeiken is vörös csillag volt, miután az ellenséget szimulálták.

Igazán vicces, hogy ez Putyin seggét nyaló propaganda orosz honlap miböl tud leleplezést csinálni.

Az viszont félelmetes, hogy van aki bedől ezeknek...

A Jobbik nélkül szebb a Jövő!

Ha esetleg oroszul lenne, még el is olvasná talán...

Te nagyon komolyan vetted, hogy "az iszlám az emberiség utolsó reménye"...

De azért ugye azt is elolvastad, amit az elsö mondatom után írtam?

Mert arra valahogy nem reagálsz.
Vajon miért??

Akkor reagálj erre.

http://gyomberbela.blog.hu/2016/10/12/munkaban_az_orosz_dezinformacio#more11798449

Szépen le van írva, hogy miért ostobaság az, amit belinkeltél.

"az Amerikai Egyesült Államok évtizedek óta használ a potenciális ellenségei színeiben (van észak-koreai, de például iraki festésű is) üzemeltetett vadászrepülőgépeket (ezeket hívják agresszor századoknak), amikkel leginkább a közel-légiharcot gyakorolják."

"Ettől függetlenül az agresszor századok manapság is léteznek, sőt, nem csak az Amerikai Egyesült Államok, hanem például Izrael légierejében is. A képen látható F/A-18 Hornet vadászrepülőgépek, ilyen módon történő hasznosításáról már több cikk is beszámolt, ezért is furcsa, hogy nem tud erről az oroszhirek.hu szakértője. Egyébként nem csak festésben hasonlóak ezek a repülőgépek, de repülési jellemzőkre is igyekeznek hasonló típust használni."

Nem engem csal meg a szemem, hanem téged mert nem hiszel annak amit olvasol.
Gyengének meg gondolom azért gyenge magyarázat, mert ellene mond annak, amit te hinni akarsz.

Ezek az un. agresszor századok közismertek, csak az ilyen "szakértő" ostoba ahhoz, hogy utána nézzen annak amit ír.

"Valóban nem", ő következetlen egyházfő és nem jó szándékú ember.

"Az Ukrajnában zajló harcok azonnali beszüntetését szorgalmazta Ferenc pápa a római Szent Péter téren vasárnap délben mondott beszédében.

Az egyházfő felhívást intézett a szembenálló felekhez arra kérve őket, hogy indítsák újra a párbeszédet és minél előbb vessenek véget a harcoknak."

"Az ukrán lakosság javára hirdetett Ferenc pápa pénzadomány-gyűjtést április 24-re, az európai katolikus templomokban. Az egyházfő a Szent Péter téren jelentette be a kezdeményezést, több tízezer ember előtt elmondott beszédében.

A gyűjtés humanitárius segítség azoknak is, akik a harcok dúlta területeken maradtak, és azoknak is, akik milliószám voltak kénytelenek elhagyni lakhelyüket. Ferenc pápa azt reméli, hogy a kezdeményezés elősegíti a békét és az egymás iránti tiszteletet."

Legyen mindenkinek hite szerint ... vannak és voltak olyanok, akikhez közelebb áll Mohamed tanítása, vannak és voltak olyanok, akik Mohamed követői kívánnak lenni, a pápa is választott életében, mindvégig megmarad szimplán Krisztus követője.

ha Ferenc pápa, az egyház, Krisztus támadása a cél, akkor valóban a zavarosság irányába kell megnyilvánulni, rágalmazni kell, valótlanságokat állítani, amortizálásra törekedni.

a probléma ezzel viszont az, hogy ezen utak nem a világosság érdekeit szolgálják, akaratlanul is rossz erőket szolgálhatnak, függetlenül attól, hogy miben hiszünk s miben nem.

"A béke kiáltása szálljon a magasba, hogy eljusson mindenki szívéhez; tegyék le a fegyvert és hagyják, hogy a béke iránti vágy vezesse őket.

Ezért kedves testvérek, elhatároztam, hogy szeptember 7-ére, Mária, a Béke Királynője születésnapjának vigíliájára az egész Egyház számára böjt- és imanapot hirdetek meg Szíria, a Közel-Kelet és az egész világ békéjéért. Meghívom a nem katolikus keresztény testvéreket, más vallások követőit és minden jóakaratú embert, hogy az általuk legmegfelelőbbnek ítélt módon csatlakozzanak ehhez a kezdeményezéshez.

Szeptember 7-én, itt a Szent Péter téren este 7 órától éjfélig imára gyűlünk össze és bűnbánó lélekkel fohászkodunk Istenhez ezért a nagy ajándékért a szeretett szíriai nemzet és a világon jelen lévő minden konfliktusos és erőszakos helyzet számára. Az emberiségnek szüksége van arra, hogy lássa a béke gesztusait és hallja a remény és a béke szavait! Arra kérek minden helyi egyházat, hogy azon túl, hogy csatlakoznak ehhez a böjti naphoz, szervezzenek erre a szándékra egy liturgikus cselekményt.

Máriától kérjük: segítsen nekünk, hogy az erőszakra, a konfliktusra és a háborúra válaszoljunk a párbeszéd, a kiengesztelődés és a szeretet erejével."

"A szíriai bombázásokért felelős emberekhez intézett felhívást Ferenc pápa a római Szent Péter téren tartott szerdai általános audiencián, kijelentve, hogy ezen tetteikért Isten előtt fognak felelni."

Vannak dolgok, melyeket (a jelenben) nem tudunk leírni a tudomány eszközeivel. Sok a kérdés, sokan keresik a válaszokat ...

Megtörtént eset feldolgozása ...

Igazából Mennyország:
www.keresztenyfilmek.com/szinkronizált/207-igazabol-mennyorszag.html

Interjú Colton Burpoval, akivel az események történtek:
www.keresztenyfilmek.com/bizonys%C3%A1gok/168-colton-burpo-a-menny-l%C3%A9tezik.html

###

Hiszel?:
www.keresztenyfilmek.com/feliratos/111-do-you-belive-hiszel.html

Elegánsa kitérsz a kérdésem elöl, mert nem tudod cáfolni.

Amúgy majd akkor olvasom el a linkeket amit küldesz, ha egy korrekt hírforrást jelölsz meg és nem egy oroszok által eltartott és fizetett (á)híroldal lesz az.

A Jobbik nélkül szebb a Jövő!

Te azt most teljesen komolyan gondolod, hogy Putyin cár elvtárs majd beismeri, hogy az ő parancsára lőtték szét a segélykonvojt????

A linkben látható (orosz) rakéta maradványa pedig egyértelműen mutatja, hogy milyen fegyverrel és hogyan lőtték szét a konvojt.

A tényeknek pedig semmi közük a "hisztériakeltéshez".

A Jobbik nélkül szebb a Jövő!

http://index.hu/belfold/2016/04/07/kozel_negyven_oldal_tolja_oroszorszag_szekeret_magyarorszagon/

Ezzel cáfolod amit leír? Mert azok konkrét dolgok.

Akkor sem tenné, ha ők voltak.

A maláj gép lelövését is tagadják.

Most mondjam azt, amit te szoktál, hogy trükk az egész?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában