Nemmel szavazok, de nem gyűlöletből

2016. szeptember 19. 18:45

Köntös László
reposzt
A migránsok millióinak az elutasítása nem feltétlenül csak gyűlöletből fakadhat, hanem abból a megfontolásból, hogy egy ilyen kritikus nagyságú, más kultúrájú tömeg óhatatlanul is teret követel magának.

„A migránsok millióinak az elutasítása tehát nem feltétlenül csak gyűlöletből fakadhat, hanem abból a megfontolásból, hogy egy ilyen kritikus nagyságú, más kultúrájú tömeg, nem mintha feltétlenül rosszindulatú lenne, de óhatatlanul is teret követel magának, s ez átrajzolhatja Európa zsidó-keresztény gyökérzetű kulturális arculatát. Van tehát egy ilyen kulturális-civilizációs nézőpont is, amelynek semmi köze a gyűlölethez, annál inkább az önvédelemhez. Ez az önvédelem pedig azon a meggyőződésen alapul, hogy téves az az elgondolás, miszerint az iszlám és a zsidó-keresztény gyökérzetű európai identitás minden konfliktus nélkül, békésen megfér egymás mellett. Ezt a liberalizmus azért gondolja, mert a vallásban csak magánügyet lát, s képtelen felfogni, hogy az iszlámban egy új, s az európaihoz képest teljesen más, az európaival nem összeegyeztethető közösségi, azaz társadalmi kiterjedésű identitás jelenik meg, amelynek pont az a lényege, hogy a vallás minden, csak nem magánügy. S ez önmagában fenyegetést jelent. Pusztán azzal, hogy – teljesen érthetően – már a létével teret követel magának. Ez alapozza meg azt a keresztény véleményt, hogy többségében muszlim vallású migránsok beláthatatlan millióinak befogadása a kulturális öngyilkossággal egyenlő. Csakhogy ezt a liberalizmus nem érti, hiszen nem tud közösségi identitásokban, pláne nem évezredes hagyományokban gondolkodni. Ehelyett az érzelmi zsarolás eszközével él a kereszténységgel szemben, kihasználva a »kereszténység a szeretet vallása« sztereotípiát, s azt kérdezi, hogy ha keresztény vagy, miért nem vagy befogadó? Azért, mert nem akarok kulturális öngyilkosságot elkövetni. S ennek semmi köze nincs a gyűlölethez.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Senkiben sem a gyűlölet munkál.
De: A bevándoroltatást előidéző ügyeket leírhatná valaki, csak úgy mellékesen.

Meg úgy mellékesen most kellene nyilvános szavazást rendezni, vagyis mindenki a nevére szóló lapon szavazna. Aki igennel szavaz, vagy igazolatlanul távol marad, mehet egy szigetre egy migráns-családdal megajándékozva. Akár szerencséje is lehet, ha egy normális családba csöppen.

Nocsak!
Aztán hol látod benne a trükköt?

Ha már a hazád (a hazám) pénzéből annyit elköltöttek teljesen értelmetlenül, hiszen az EU-t semmire nem kötelezi a népszavazás...

„Hat dolog van, amit gyűlöl az Úr, és hét dolog, ami utálatos a lelkének: a kevély szemek, a hazug nyelv, az ártatlan vért ontó kezek, az álnok tervet forraló szív, a gonoszságra siető lábak, a hazugságot szóló hamis tanú, s aki viszályt támaszt a testvérek között” (PÉLDABESZÉDEK 6:16–19)

Amíg ezek hiányáról nem győzettünk meg, addig akár lehet gyűlölni is. Sőt tanácsos.

Te úgy érted, hogy akiket az Úr gyűlöletesnek tart, azokat Pál apostol szerethetőnek?
Vagy hozzászólás csak marhaság, mert Pál apostol azokról beszél, akiket az Úr nem tart gyűlöletesnek.

Elvakult ATV-fanekkel én nem vitatkozom.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés