Harangszót Orbán Viktor emlékére!

2016. szeptember 10. 13:02

Somfai Péter
Népszava
H a más nem teszi, majd mi megvédjük az európai kereszténységet. Kerítésünk már szilárdan áll, és még szilárdabbá tesszük, de most felépítjük a kereszténység erős bástyáját is.

„Közel-keleti keresztény vezetőkkel találkozva döbbent rá Orbán Viktor, hogy valakinek, valamit tennie kellene a keresztényüldözésnek kitett sorstársakért, s e gondolat befogadására, a világméretű küldetésre mi volna alkalmasabb egy református lelkész minisztériumánál. (...)

Aztán Orbán Viktor is mondott valami ilyesmit, hogy ha más nem teszi, majd mi megvédjük az európai kereszténységet. Kerítésünk már szilárdan áll, és még szilárdabbá tesszük, de most felépítjük a kereszténység erős bástyáját is. Ahogyan elődeink tették. Nekik sem volt túlzottan sok aranyuk a kasszában ilyen célokra, de ami volt, azt nem sajnálták a hit védelmében.

Igaza van, a miniszterelnöknek, tényleg bántják Afganisztánban, Szíriában, Pakisztánban, Afrikában a keresztényeket. De a világ számos országában a zsidókat is. A törökök (ők most a barátaink) gyilkolják a kurdokat; Indiában a hinduk a szikheket (és fordítva); Afrikában szinte mindenki mindenkit. Ártatlan gyerekeket és asszonyokat, akiknek senki nem siet a védelmére… Helyettes államtitkárságunk se perc alatt lesz, talán beleférne a munkaköri leírásukba a »világ többi üldözött vallásainak« védelme is. S ha ezt felvállalja Orbán Viktor, ki tudja, száz év múlva, délután négykor, nem szólalnak-e majd meg emlékére a világon mindenütt a harangok?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Bántják sok helyen a zsidókat is."

Biztos a palesztinokra gondol a Somfia.

:-)

Tényleg, kinek írja ezeket a hülyeségeket, ki olvassa el?

Már most ilyen buggyantak, mi lesz itt 2018-ig?

A szerző el van tévedve és nem arról ír, amiről kellene. A zsidóságot pedig nem kellene belekeverni, mert akkor azt is le kellene írni, hogy mit tettek a vezetőik a nép megmentéséért a német megszállások során. Igen! Belenézhetnének a tükörbe, mert volt a kezükbe pénz, paripa, fegyver. Van saját államuk. Ott vajon mi történik. Nemcsak most, hanem attól kezdve, amikor Izrael állam megalakult.

Az alábbi történetek még 2012 előttiek. Azóta csak még rosszabb lett a helyzet, köszönhető az EU-nak, Merkelnek és az őket támogató balliberális konglomerátumnak, közöttük olyan firkászoknak is, mint amilyen a poszt szerzője.
Azonban hallgatnak, sunnyognak és szűrik a híreket. Sőt! Bizonyos történésekből gúnyt űznek, hogy másokat lejárathassanak, feszültségek keltsenek.

Nyilvános akasztás jár Biblia birtoklásáért

A fejlett nyugati civilizáció bizony magát is okolhatja, hogy a világban újra akkora méreteket öltött a keresztényüldözés, mint amekkorát: az új évezred első tíz éve alatt megöltek egymillió Krisztus-követőt, a sajtó közben viszont csak a burkaviselés tilalmáról értekezik. Erre a diszkriminációra, illetve az egyáltalán nem elszigetelt keresztényellenes jelenségsorozatra hívja fel a figyelmet egy újonnan indított honlap, a Prochristie.hu, aminek Fakhouri Youssef az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség projektvezetőjeként állt élére. Keresztényüldözés Irakban, Szíriában, Egyiptomban, Észak-Koreában – és Európában.
http://mno.hu/interju/nyilvano..

Egyre durvább világszerte a keresztényüldözés

Az Open Doors keresztény emberjogi szervezet adatai szerint világszerte fokozódott a keresztényüldözés. A legutóbbi listán 50 ország szerepel, ahol a keresztények helyzete a legválságosabb. A segélyszervezet becslései szerint világszerte több százmillió embert üldöznek keresztény hite miatt.
http://mindennapi.hu/cikk/egyh..

Látod, Somfai, ez a baj fveletek. Azt is ti akarjátok megmondani, mi legyen száz év múlva. De csak a harangszóra van ötletetek, a migrációra nincs. Hogyan képzelitek el Magyarországot 100 év múlva? Ki ül az ükonokád mellett az iskolapadban?stb.............

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés