Fidesz: Ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás

2016. szeptember 7. 16:04
Megdöbbentette a Fideszt a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárság létrehozását fogadó kritika az ellenzék részéről. A kormánypárt szerint ma a vallásuk miatt megölt emberek közül ötből négy ma keresztény.

A Fidesz szerint a kereszténység ma a legüldözöttebb vallás és megdöbbentőnek tartják a „balliberálisok” hozzáállását a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárság létrehozásával kapcsolatban.

Előzőleg V. Naszályi Márta, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja sajtótájékoztatón azt mondta, az államtitkárságot csupán propagandacélokból hozzák létre, amely valószínűleg egy funkció nélküli kifizetőhellyé válik, vagy pedig csendben megszűnik.

A Fidesz erre reagálva szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a balliberálisok gazdasági bevándorlók tömegét akarják beengedni és betelepíteni, az üldözött keresztények megsegítése ellen viszont azonnal kikelnek. Hozzátették: öt, vallása miatt megölt emberből négy keresztény, a szélsőséges vallási ideológiák és azokat követő terroristák keresztény emberek millióinak életét veszélyeztetik.  

A keresztény Európa közepén Magyarország kormánya – mint fogalmaztak – példaértékű döntést hozott azzal, hogy egy önálló kormányzati egységet hoz létre, amellyel segíteni kívánja az üldözött keresztényeket és humanitárius akciókat kíván szervezni számukra.

(MTI)

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megszentelteti a deli hataron felallitando vizagyuk vizet?

Arról van szó, hogy anyagilag is támogatnunk kell a Közel-keleti keresztényeket. És már nem "csak" egyházi forrásokból. Vagyis ne "csak" mi adakozzunk.

Ja, hogy minek ehhez egy államtitkárság? Minek is?
Csökkenteni a munkanélküliek számát.

Na látod, ez viszi el a pénzt, amit a keresztényekre fordítanának. De remélem, hogy nem.
Emlékszel Teréz anyánál ezt kifogásoltad. Pedig Ő pont ezt nem akarta a bürokráciát, hanem tenni a dolgát, amire Jézus hívta.

Hát, nekem speciel az 1-es és 2-es szülő óvodai projektje jut eszembe az ellenzékről, és elrémülve gondolok rájuk.

Amíg OV van a hatalmon, addig az ovisoknak apjuk és anyjuk van. A többi smafu. Igazából sajnos.

Mondjuk a nyolcvanas évek EU-jára valóban. Van bennem nosztalgia olyan társadalmi állapotok iránt, amik mondjuk az 1985-ös NSZK-ban vagy Franciaországban voltak. Vagy akár a Vatikánban...

Persze - hogy megnyugtassalak - azzal tökéletesen tisztában vagyok, hogy akkor is ott volt a mélyben minden, ami azóta napi tapasztalat, meg az akkori közös ellenség, és az ezzel járó atomháborús pánik nélkül is jól megvagyok, de a nosztalgia az érzelmi dolog.

A kommer terrorcsoportoknak volt egy belátható akciórádiusza. Ellenben tudod te, mikor fog megszületni mondjuk a "muszlim atombomba"?

Azt hiszem, akik a jobboldalon rendszerváltást akartak, azoknak az eszménye tényleg a nyolcvanas évek Nyugat-Európája volt. A mai annyiban, amennyiben az tovább él. Én magam legalábbis így vogymuk ezzel.

Évi 50-100 halott. Ma azért tarunk csak olyan 2-300 körül itt Európában, mert valamit mégiscsak fölmutatnak a titkosszolgálatok. De ha a muszlim terroristák egész tevékenységi területét nézed, tehát a muszlim világot is, akkor évi sokezer, ja és földrajzilag körülhatárolt területi bázissal.

Továbbá a Vörös brigádok legföljebb Moszkvától boltolhattak volna le egy atombombát, és Moszkvának annyi esze volt, hogy ne adja el nekik. De ma?

Kb. azt gondolom, hogy a számunkra ismert nyugati civilizáció utolsó napja az lesz, amikor valami agyalágyult sikeresen fölrobbant egy atombombát egy európai nagyvárosban.

Válaszok:
Csomorkany | 2016. szeptember 9. 17:50

Pontosítás: ezt a "földajzilag körülhatárolt... izét" második olvasásra én sem értettem, szóval arra gondoltam, hogy ma terrorista szervezetek egész nagyvárosokat képesek évekig kézben tartani és irányítani. A Vörös Brigádok ehhez képest ministránsfiúk (és lányok) gyülekezete volt.

Egy másik társadalmi válsághelyzet. Ami hiányzik a francnak. Száz éve meg világháború volt. Azzal se nosztalgiáztam. Azzal nosztalgiáztam, hogy a nyolcvanas évek Nyugat-Európában egész vonzó korszak volt. Érdemi vita ezzel?

Megkérdezhetem, hogy a Vörös Brigádoknak milyen értelmes céljuk volt, ami miatt jobbak voltak, mint a jelenlegiek? Nem lehet, hogy csak arról van szó, hogy őket valamilyen szinten "a mi kutyánk kölykének" tartod? Mert én ezt sehogysenem osztom ám!

Ami úgy általjában a terrorizmust illeti, az egyik fontos kérdés az aktuális valószínűség, a másik a jövőbeli kilátások. Itt érzelmekről beszélünk, pl. a "közérzetről". A közérzetem romlik, ha úgy látom, hogy nő az esélye annak, hogy a mai napon valami barom szitává lő, javul, ha úgy látom, hogy csökken ez az esély.

Másrészt romlik a közérzetem, ha úgy látom, hogy nő az esélye annak, hogy valami barom atombombával fölrobbantja az engem körülvevő civilizációt, javul a közérzetem, ha csökken ez az esély. Amíg az IÁ nevű szamár társaság magyarországnyi területeket tart a kezében tele olajjal, addig ez az esély elég nagynak tűnik ahhoz, hogy aggasszon. Ha kidurrantják őket onnan, akkor az esély csökken a közérzetem meg javul. Viszont tény, hogy a nyolcvanas években ez az egész probléma igazán nem fordult meg az akkori buksi fejemben.

Hát, ennél az IÁ lényegesen jobban teljesít. És még ki sem néztünk Európából!

Akkor az egyházvezetők nem jó keresztények, mert nem lábadt könnybe a szemük a hír hallatán, hogy kötelező lesz a hitoktatás. Nyilván tudod, hogy nem volt egyeztetés a kormány által és elég sok problémával kellett szembenézniük az egyházaknak.

"Ha a "jó keresztyénnek" eszébe jut, hogy van kötelező hitoktatás, könnybe lábad a szeme és elérzékenyülve gondol a hatalmon lévőkre... :)"

Ezt megteszik a baloldali kormányok is, Gyurcsány nem is titkolta. A gesztus nagyon sokat számít a régiek nem részesültek ebben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés