Fidesz: Ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás

2016. szeptember 7. 16:04
Megdöbbentette a Fideszt a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárság létrehozását fogadó kritika az ellenzék részéről. A kormánypárt szerint ma a vallásuk miatt megölt emberek közül ötből négy ma keresztény.

A Fidesz szerint a kereszténység ma a legüldözöttebb vallás és megdöbbentőnek tartják a „balliberálisok” hozzáállását a keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárság létrehozásával kapcsolatban.

Előzőleg V. Naszályi Márta, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja sajtótájékoztatón azt mondta, az államtitkárságot csupán propagandacélokból hozzák létre, amely valószínűleg egy funkció nélküli kifizetőhellyé válik, vagy pedig csendben megszűnik.

A Fidesz erre reagálva szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a balliberálisok gazdasági bevándorlók tömegét akarják beengedni és betelepíteni, az üldözött keresztények megsegítése ellen viszont azonnal kikelnek. Hozzátették: öt, vallása miatt megölt emberből négy keresztény, a szélsőséges vallási ideológiák és azokat követő terroristák keresztény emberek millióinak életét veszélyeztetik.  

A keresztény Európa közepén Magyarország kormánya – mint fogalmaztak – példaértékű döntést hozott azzal, hogy egy önálló kormányzati egységet hoz létre, amellyel segíteni kívánja az üldözött keresztényeket és humanitárius akciókat kíván szervezni számukra.

(MTI)

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megszentelteti a deli hataron felallitando vizagyuk vizet?

Arról van szó, hogy anyagilag is támogatnunk kell a Közel-keleti keresztényeket. És már nem "csak" egyházi forrásokból. Vagyis ne "csak" mi adakozzunk.

Ja, hogy minek ehhez egy államtitkárság? Minek is?
Csökkenteni a munkanélküliek számát.

Na látod, ez viszi el a pénzt, amit a keresztényekre fordítanának. De remélem, hogy nem.
Emlékszel Teréz anyánál ezt kifogásoltad. Pedig Ő pont ezt nem akarta a bürokráciát, hanem tenni a dolgát, amire Jézus hívta.

Hát, nekem speciel az 1-es és 2-es szülő óvodai projektje jut eszembe az ellenzékről, és elrémülve gondolok rájuk.

Amíg OV van a hatalmon, addig az ovisoknak apjuk és anyjuk van. A többi smafu. Igazából sajnos.

Mondjuk a nyolcvanas évek EU-jára valóban. Van bennem nosztalgia olyan társadalmi állapotok iránt, amik mondjuk az 1985-ös NSZK-ban vagy Franciaországban voltak. Vagy akár a Vatikánban...

Persze - hogy megnyugtassalak - azzal tökéletesen tisztában vagyok, hogy akkor is ott volt a mélyben minden, ami azóta napi tapasztalat, meg az akkori közös ellenség, és az ezzel járó atomháborús pánik nélkül is jól megvagyok, de a nosztalgia az érzelmi dolog.

A kommer terrorcsoportoknak volt egy belátható akciórádiusza. Ellenben tudod te, mikor fog megszületni mondjuk a "muszlim atombomba"?

Azt hiszem, akik a jobboldalon rendszerváltást akartak, azoknak az eszménye tényleg a nyolcvanas évek Nyugat-Európája volt. A mai annyiban, amennyiben az tovább él. Én magam legalábbis így vogymuk ezzel.

Évi 50-100 halott. Ma azért tarunk csak olyan 2-300 körül itt Európában, mert valamit mégiscsak fölmutatnak a titkosszolgálatok. De ha a muszlim terroristák egész tevékenységi területét nézed, tehát a muszlim világot is, akkor évi sokezer, ja és földrajzilag körülhatárolt területi bázissal.

Továbbá a Vörös brigádok legföljebb Moszkvától boltolhattak volna le egy atombombát, és Moszkvának annyi esze volt, hogy ne adja el nekik. De ma?

Kb. azt gondolom, hogy a számunkra ismert nyugati civilizáció utolsó napja az lesz, amikor valami agyalágyult sikeresen fölrobbant egy atombombát egy európai nagyvárosban.

Pontosítás: ezt a "földajzilag körülhatárolt... izét" második olvasásra én sem értettem, szóval arra gondoltam, hogy ma terrorista szervezetek egész nagyvárosokat képesek évekig kézben tartani és irányítani. A Vörös Brigádok ehhez képest ministránsfiúk (és lányok) gyülekezete volt.

Egy másik társadalmi válsághelyzet. Ami hiányzik a francnak. Száz éve meg világháború volt. Azzal se nosztalgiáztam. Azzal nosztalgiáztam, hogy a nyolcvanas évek Nyugat-Európában egész vonzó korszak volt. Érdemi vita ezzel?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés