Keresztényüldözés elleni államtitkárságot hoz létre a kormány

2016. szeptember 06. 08:47

Az európai keresztény vezetők találkozója után Orbán Viktor és Balog Zoltán a keresztényüldözések összes formája ellen küzdő helyettes államtitkárságot hoztak létre az Emmin belül. A szervezet élére Török Tamás diplomata került.

2016. szeptember 06. 08:47

Orbán Viktor a Vatikánban a pápával és európai keresztény vezetőkkel egyeztetett az EU katolikus képviselőinek évente megrendezett találkozóján, ahol a legfontosabb téma a közel-keleti keresztények sorsa volt más politikai és humanitárius kérdések mellett – írja a Magyar Idők.

A miniszterelnököt Balog Zoltán is elkísérte útjára, hazatérve pedig létrehozták a keresztényüldözések összes formája ellen küzdő helyettes államtitkárságot kormányzati felhatalmazással az Emberi Erőforrások Minisztériumában. A szervezet élére Török Tamás diplomata került. Az utóbbi időben Európában is több támadás érte a keresztényeket, emlékeztet a Magyar Idők.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2017. augusztus 18. 15:36
A világban a hitük miatt megölt emberek 80%-a keresztény. (Ez több mint 100 ezer embert jelent évente!) Magyarországon ugyan nem ölnek meg senkit azért, mert Krisztus követője, de azt rendszeresen el kell viselnünk, hogy liberált megmondóemberek belénk törlik a szaros bakancsukat (lásd a tótavé féle rágcsálók tevékenységét...)
Poszata
2017. június 05. 08:38
Nagyszerű! Most, hogy megoldottuk a kárpátaljai magyarok, Borsod, Szabolcs-Szatmár és Nógrád problémáit, itt az ideje hogy segítsünk a nigériai és iraki és indiai keresztény testvéreinken is!
Karbantartó9
2016. szeptember 18. 21:20
Liberráltak! Lehet károgni, de vagy ez is, vagy AZ sem! Érteeeem?!
Fahrenheit 451
2016. szeptember 15. 04:21
"Amit ez a kisország megtehet az üldözöttekért, azt megteszi. ...nem fogunk holnapután müezinek óbégatására ébredni." ehhez legfeljebb vallásügyi államtitkárság kéne, ami súlyozza, hogy a népesség arányaiban mennyit kell tennünk a keresztényekért és mennyit (nem) kell a muszlimokért, - pl. kell-e mecset Budapestre és mekkora indokolt vagy mekkora nem indokolt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik