A megváltó szerepében: az Orbán-kormány

2016. szeptember 6. 18:28

Csepregi János
Reflektor
Orbánék a kádári utat követik, retorikájukban ugyan a konzervatív értékekre és a kereszténységre hivatkoznak, de a bibliai tanításokat magasról lesajnálják.

„E sorok írója vallja, hogy az üldözöttség nem vallási hovatartozás kérdése, sőt, láthatóan önmagában a vallás nem tesz jóvá vagy rosszá senkit. Hogy messzebb ne menjünk, nézzük meg a hazai példát: Orbánék a kádári utat követik, retorikájukban ugyan a konzervatív értékekre és a kereszténységre hivatkoznak, de a bibliai tanításokat magasról lesajnálják. Most akkor mi is van?

2010 augusztusában hazánkban járt a dalai láma, akivel valahogy nem sikerült összehozni a találkozót.

Matura Tamás, a Magyar Külügyi Intézet kutatója, akkor ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott a HVG-nek: »Az Orbán-kormány reálpolitikai törekvéseivel magyarázható, hogy a dalai lámát kedden záruló budapesti látogatása során nem fogadták magas szinten.«

Kína fontosabbnak bizonyult azoknál a sok-sok éve sanyargatott embereknél, akik a népköztársaság üldözöttjei.

A tibeti elnyomás, a tüntetések halottai nem rendelkeztek elegendő súllyal. Vajon néhány olajmágnás mennyit változtatni a kormány mostani elkötelezettségén?

Meddig kényelmes a keresztények pajzsa-szerep?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Kádár ha látná ,hogy mit művel az egykori belügyis sofőr már régen a kezébe lenne Pintérnek a nagy lapát füle."

P.Sándor meg ezért lelövette volna Kádárt a feleségével együtt és betoncsizmába állítva Paksnál a Dunába lökette volna a hullájukat...

A Tilos Rádió gyermekkora óta magatartászavaros munkatársát olvashatták. A mandinernek azért nem kellene ennyire mélyre mennie.Még ha elfogadjuk, hogy a mentálhigiénés problémával küzdő emberek véleménye is egy vélemény. De most hagyjuk a gyógypedagógiát.

"2000. október 12.-14.
Őszentsége a Közép Európai Egyetem (CEU) és a Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ valamint a Karma-Kagyüpa közösség meghívására érkezett Magyarországra. Ez alkalommal Orbán Viktor miniszterelnök és Martonyi János külügyminiszter nem-hivatalos találkozón fogadta Őszentségét a Parlamentben. Őszentsége a CEU-n tartott sajtótájékoztatót, majd magyarul újonnan megjelent, A boldogság Művészete című könyvét mutatta be a Libri Könyvpalotában. 13-án a

Nemzeti Sportcsarnokban nyilvános beszédet tartott, másnap pedig ugyanott buddhista tanítást adott. 14-én délután Pannonhalmán a Bencés Apátságban találkozott Várszegi Asztrik apáttal, és beszédet mondott az kolostor templomában."

"A 2010. szeptember 17-20.
A 2010-es meghívó a Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ, amely több magyarországi buddhista egyház és közösség koordinálásával szervezte a látogatást. Őszentsége meghívásához kapcsolódott a Közép-Európai Egyetem (CEU) is, ahol emberi jogi és etikai témakötökben tartott zártkörű Őszentsége előadást a CEU hallgatóinak. Az Ékes József (FIDESZ) parlamenti képviselő által vezetett parlamenti Tibet Csoport is kapcsolódott az ez évi meghíváshoz, így Őszentsége 2010-ben is ellátogatott a Parlamentbe, hogy találkozzon a 25 fős csoport képviselőivel. A parlamentben a Felsőházi teremben Őszentsége beszédett mondott több száz meghívott prominenes személy részére. Őszentsége a Dalai Láma ezen út alkalmával elnyerte a Budapest Díszpolgára címet Budapest Fővárostól, amit Demszky Gábor akkori főpolgármester adott át.

A meghívás megvalósulásához a következő egyházak és közösségek csatlakoztak: A Tan Kapuja Buddhista Egyház, Buddhista Misszió Magyarországi Árya Maitreya Mandala Egyházközösség, Congkapa Buddhista Alapítvány, Dharmaling Magyarország Buddhista Egyház, Drikungpa Buddhista Közösség, Magyarországi Karma-Kagyüpa Buddhista Közösség, Magyarországi Dzogcsen Közösség, RIME Tenzin Sedrup Ling Rime Buddhista Centrum, a Szakja Tasi Csöling Buddhista Egyházközösség, A Magyarországi Mongol Kultúra Egyesülete.

A 2010-es látogatás legfőbb eseménye a szeptember 18-án és 19-én magtartandó tanítása és nyilvános beszéd volt a Papp László Budapest Sportarénában. Szeptember 18.-án szombat délelőtt Bevezetés a tibeti buddhizmusba című tanítást adta Őszentsége. Másnap délelőtt Csenrézi (Az Együttérzés Buddhája) meghatalmazást és átadást adott a Dalai Láma, majd délután az Együttérzés: a boldogság művészete című tanítás hangzott el."

Kádár a maga módján eredményes volt, talán Orbán is az. A különbség, hogy O.V. ezt demokratikus követelményeknek eleget téve teszi. Keresztény kurzusról nem beszélhetünk, de jobb, ha a kereszténységet, mint iránymutatást elfogadjuk és nem válunk mindent tagadó nihilistákká.

Jut eszembe!

"Őszentsége meghívásához kapcsolódott a Közép-Európai Egyetem (CEU) is, ahol emberi jogi és etikai témakötökben tartott zártkörű Őszentsége előadást a CEU hallgatóinak."

Soros György fogadta?

Tudja?

Ez az a Csepregi János?

"1980-ban született Pécsett, gyermekkorát Tolna megyében, Simontornyán töltötte. Mire iskolába ment, már gyújtott fel házat, égetett el cipőket az óvodai cserépkályhában, törte el másfél hónapon belül kétszer ugyanazt a lábát és írtak róla szakdolgozatot, mint magatartászavaros gyerekről. Érthetetlen okokból középiskolai tanulmányait műszaki területen kezdte meg. Az első iskolát ott kellett hagynia, megelőzendő, hogy kicsapják, a másodiknál már csak a kollégiumból rúgták ki. (Bosszúból elhozta a Lenin-összes 11 kötetét.) Mivel állandóan volt mit mondania, azonban nem mindig lehetett beszélni, jött az írás. Versei kezdetben egy rockbanda szövegeiként kerültek a nagyközönség elé, énekesként rekedten üvöltötte őket a mikrofonba néhány vidéki művelődési ház színpadán. A zenei karrierről kiváló érzékkel mondott le (a világon kevés olyan ember van, akinek még nála is rosszabb ritmusérzéke lenne). Felsőfokú tanulmányait a pedagógia, a teológia és a mentálhigiéné területén végezte."
Forrás Wiki

A kádári út vérrel és akasztófákkal szegélyezett.
A kádári rendszer 56 után borzalmas erőszakkal irtott és félemlített, gerincet tört, megalkuvóvá tett.
Nem kellene a népet hülyíteni, hogy a mai rendszer az kádári rendszer.

Fiatal vagy és tudatlan.
Majdrájössz.

Lehet , hogy esetleg az Orbán kormány nem minden témába vágó intézkedése maradéktalanul helyeslendő , de ettől még elvitathatatlan a kereszténység melletti elkötelezettsége , s sok pozitívat tesznek is ezen a vonalon .

Semmi hivatkozás nincs ebben a cikkben a Bibliára.
Miről beszél szerzőnk?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés