A megváltó szerepében: az Orbán-kormány

2016. szeptember 6. 18:28

Csepregi János
Reflektor
Orbánék a kádári utat követik, retorikájukban ugyan a konzervatív értékekre és a kereszténységre hivatkoznak, de a bibliai tanításokat magasról lesajnálják.

„E sorok írója vallja, hogy az üldözöttség nem vallási hovatartozás kérdése, sőt, láthatóan önmagában a vallás nem tesz jóvá vagy rosszá senkit. Hogy messzebb ne menjünk, nézzük meg a hazai példát: Orbánék a kádári utat követik, retorikájukban ugyan a konzervatív értékekre és a kereszténységre hivatkoznak, de a bibliai tanításokat magasról lesajnálják. Most akkor mi is van?

2010 augusztusában hazánkban járt a dalai láma, akivel valahogy nem sikerült összehozni a találkozót.

Matura Tamás, a Magyar Külügyi Intézet kutatója, akkor ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott a HVG-nek: »Az Orbán-kormány reálpolitikai törekvéseivel magyarázható, hogy a dalai lámát kedden záruló budapesti látogatása során nem fogadták magas szinten.«

Kína fontosabbnak bizonyult azoknál a sok-sok éve sanyargatott embereknél, akik a népköztársaság üldözöttjei.

A tibeti elnyomás, a tüntetések halottai nem rendelkeztek elegendő súllyal. Vajon néhány olajmágnás mennyit változtatni a kormány mostani elkötelezettségén?

Meddig kényelmes a keresztények pajzsa-szerep?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Kádár ha látná ,hogy mit művel az egykori belügyis sofőr már régen a kezébe lenne Pintérnek a nagy lapát füle."

P.Sándor meg ezért lelövette volna Kádárt a feleségével együtt és betoncsizmába állítva Paksnál a Dunába lökette volna a hullájukat...

A Tilos Rádió gyermekkora óta magatartászavaros munkatársát olvashatták. A mandinernek azért nem kellene ennyire mélyre mennie.Még ha elfogadjuk, hogy a mentálhigiénés problémával küzdő emberek véleménye is egy vélemény. De most hagyjuk a gyógypedagógiát.

"2000. október 12.-14.
Őszentsége a Közép Európai Egyetem (CEU) és a Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ valamint a Karma-Kagyüpa közösség meghívására érkezett Magyarországra. Ez alkalommal Orbán Viktor miniszterelnök és Martonyi János külügyminiszter nem-hivatalos találkozón fogadta Őszentségét a Parlamentben. Őszentsége a CEU-n tartott sajtótájékoztatót, majd magyarul újonnan megjelent, A boldogság Művészete című könyvét mutatta be a Libri Könyvpalotában. 13-án a

Nemzeti Sportcsarnokban nyilvános beszédet tartott, másnap pedig ugyanott buddhista tanítást adott. 14-én délután Pannonhalmán a Bencés Apátságban találkozott Várszegi Asztrik apáttal, és beszédet mondott az kolostor templomában."

"A 2010. szeptember 17-20.
A 2010-es meghívó a Tibetet Segítő Társaság Sambhala Tibet Központ, amely több magyarországi buddhista egyház és közösség koordinálásával szervezte a látogatást. Őszentsége meghívásához kapcsolódott a Közép-Európai Egyetem (CEU) is, ahol emberi jogi és etikai témakötökben tartott zártkörű Őszentsége előadást a CEU hallgatóinak. Az Ékes József (FIDESZ) parlamenti képviselő által vezetett parlamenti Tibet Csoport is kapcsolódott az ez évi meghíváshoz, így Őszentsége 2010-ben is ellátogatott a Parlamentbe, hogy találkozzon a 25 fős csoport képviselőivel. A parlamentben a Felsőházi teremben Őszentsége beszédett mondott több száz meghívott prominenes személy részére. Őszentsége a Dalai Láma ezen út alkalmával elnyerte a Budapest Díszpolgára címet Budapest Fővárostól, amit Demszky Gábor akkori főpolgármester adott át.

A meghívás megvalósulásához a következő egyházak és közösségek csatlakoztak: A Tan Kapuja Buddhista Egyház, Buddhista Misszió Magyarországi Árya Maitreya Mandala Egyházközösség, Congkapa Buddhista Alapítvány, Dharmaling Magyarország Buddhista Egyház, Drikungpa Buddhista Közösség, Magyarországi Karma-Kagyüpa Buddhista Közösség, Magyarországi Dzogcsen Közösség, RIME Tenzin Sedrup Ling Rime Buddhista Centrum, a Szakja Tasi Csöling Buddhista Egyházközösség, A Magyarországi Mongol Kultúra Egyesülete.

A 2010-es látogatás legfőbb eseménye a szeptember 18-án és 19-én magtartandó tanítása és nyilvános beszéd volt a Papp László Budapest Sportarénában. Szeptember 18.-án szombat délelőtt Bevezetés a tibeti buddhizmusba című tanítást adta Őszentsége. Másnap délelőtt Csenrézi (Az Együttérzés Buddhája) meghatalmazást és átadást adott a Dalai Láma, majd délután az Együttérzés: a boldogság művészete című tanítás hangzott el."

Kádár a maga módján eredményes volt, talán Orbán is az. A különbség, hogy O.V. ezt demokratikus követelményeknek eleget téve teszi. Keresztény kurzusról nem beszélhetünk, de jobb, ha a kereszténységet, mint iránymutatást elfogadjuk és nem válunk mindent tagadó nihilistákká.

Jut eszembe!

"Őszentsége meghívásához kapcsolódott a Közép-Európai Egyetem (CEU) is, ahol emberi jogi és etikai témakötökben tartott zártkörű Őszentsége előadást a CEU hallgatóinak."

Soros György fogadta?

Tudja?

Ez az a Csepregi János?

"1980-ban született Pécsett, gyermekkorát Tolna megyében, Simontornyán töltötte. Mire iskolába ment, már gyújtott fel házat, égetett el cipőket az óvodai cserépkályhában, törte el másfél hónapon belül kétszer ugyanazt a lábát és írtak róla szakdolgozatot, mint magatartászavaros gyerekről. Érthetetlen okokból középiskolai tanulmányait műszaki területen kezdte meg. Az első iskolát ott kellett hagynia, megelőzendő, hogy kicsapják, a másodiknál már csak a kollégiumból rúgták ki. (Bosszúból elhozta a Lenin-összes 11 kötetét.) Mivel állandóan volt mit mondania, azonban nem mindig lehetett beszélni, jött az írás. Versei kezdetben egy rockbanda szövegeiként kerültek a nagyközönség elé, énekesként rekedten üvöltötte őket a mikrofonba néhány vidéki művelődési ház színpadán. A zenei karrierről kiváló érzékkel mondott le (a világon kevés olyan ember van, akinek még nála is rosszabb ritmusérzéke lenne). Felsőfokú tanulmányait a pedagógia, a teológia és a mentálhigiéné területén végezte."
Forrás Wiki

A kádári út vérrel és akasztófákkal szegélyezett.
A kádári rendszer 56 után borzalmas erőszakkal irtott és félemlített, gerincet tört, megalkuvóvá tett.
Nem kellene a népet hülyíteni, hogy a mai rendszer az kádári rendszer.

Válaszok:
kalotaszeg | 2016. szeptember 6. 19:36

Fiatal vagy és tudatlan.
Majdrájössz.

Lehet , hogy esetleg az Orbán kormány nem minden témába vágó intézkedése maradéktalanul helyeslendő , de ettől még elvitathatatlan a kereszténység melletti elkötelezettsége , s sok pozitívat tesznek is ezen a vonalon .

Semmi hivatkozás nincs ebben a cikkben a Bibliára.
Miről beszél szerzőnk?

„E sorok írója vallja, hogy az üldözöttség nem vallási hovatartozás kérdése, sőt,"

Hahóóóóó! Uram! Nem az üldözöttekkel van a baj, hanem a megszálló hordáról!!!
Az erőszakosakról a követelőzőkről, a késelőkről, stb.
Hol tetszik élni, a Marson? Ne tessék összemosni a szezont, a fazonnal!!!

Hát persze, hogy Kádárnak nem volt szüksége rá, hiszen mögötte állt a nagy Szovjetunió.
Meg aztán nem volt Magyarország és Izrael között diplomáciai kapcsolat. Úgyszintén ezért.

És mely bibliai tanításokról beszélsz?
Erről?

„Hat dolog van, amit gyűlöl az Úr, és hét dolog, ami utálatos a lelkének: a kevély szemek, a hazug nyelv, az ártatlan vért ontó kezek, az álnok tervet forraló szív, a gonoszságra siető lábak, a hazugságot szóló hamis tanú, s aki viszályt támaszt a testvérek között” (PÉLDABESZÉDEK 6:16–19)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés