Ez az ember miért mosolyog a halála előtt pár másodperccel?

2016. augusztus 21. 20:02

777
Közvetlenül a lövés előtt Martín Martínez Pascal rámosolygott a fotót készítő köztársasági Hans Guttmanra, aki még pár képet készített az atya halála előtt.

„A polgárháború kitörése után kimentette a felszentelt ostyákat a kápolnából, ezt követően pedig bujkálni kényszerült a hegyekben és a környező tanyákon.

Kis idő után a köztársasági csapatok fogságába került, akik börtönbe vetették, de papi szolgálatát itt is tovább folytatta, kiszolgáltatta az Oltáriszentséget a rabtársainak és aki kérte, annak a bűnbocsánat szentségét is a gyónás keretein belül.

Amikor eljött kivégzésének a napja, feltettek neki két kérdést, miszerint szeretne-e háttal állni a karabélynak, amire nemmel válaszolt, valamint, hogy kíván-e mondani még valamit a halála előtt? Erre Pascal atya így felelt:

»Csakis áldásomat adom rátok, azért, hogy a Jóisten ne vegye számba a szörnyűséget, amelyet elkövettek.« Majd elkiáltotta magát: »Éljen Krisztus Király!«

Közvetlenül a lövés előtt Martín Martínez Pascal rámosolygott a fotót készítő köztársasági Hans Guttmanra, aki még pár képet készített az atya halála előtt. Semmi félelem, semmi bánat, csupán a megnyugvás végtelen érzése és az Istenbe vetett hit öröme látszik a szemében.

Pascal atyát 1995. október 1-jén avatta boldoggá Szent II. János Pál pápa, aki augusztus 18-át jelölte ki emléknapjának. Boldog Martín Martínez Pascal, imádkozz érettünk! Éljen Krisztus Király!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

'Nagyon kemény ez a fénykép.'

Hiába no, a szemek nem hazudnak. Több kevesebb erőfeszítéssel a mimikán, testbeszéden is lehet uralkodni, de a tekintet mindent elárul.

“A test lámpása a szem. Ha a szemed tiszta, az egész tested világos lesz, de ha a szemed gonosz, a tested is sötét lesz. Vigyázz tehát, hogy a benned lévő világosság sötétséggé ne legyen!”

Viva Cristo Rey! :)

Hogy miért mosolygott?

"Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek..."

Azért fura, hogy nagy kommancs-szimpatizáns létére azonnal elillant Kubából amikor Castroék hatalomra jutottak. Pedig a puding próbája az evés (lett volna).

Viszont ennek a papnak a mosolya valódi. Ha nem tudnám milyen körülmények között készült a kép leginkább arra tippelnék, hogy egy kellmes nyári délutánon, kirándulás közben, barátok társáságában.
Ez a mosoly a gonosz feletti tökéletes győzelem.
Kevesek képesek erre, én biztosan nem lennék.

Ostoba! Ment, vagy vitték?

Ez egy győztes arca. A szeme mosolyog. Az arca mosolyog. A lelke mosolyog.

Sajnálom, de rám mosolyog. :)
Akkor mit csinál, vicsorít?
A lelke állapotát a szavaiból "látod".
Mindenki látja, te miért nem?
A járomcsontja kiáll. Az alsó ajka elhúzódik.
Ez egy győztes mosolya.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés