Augusztus 20

MSZP: A kormány semmibe veszi a keresztény értékeket

2016. augusztus 20. 9:31
Semmibe veszi a magyar kormány a legfontosabb keresztényi értékeket, a felebaráti szeretet és együttérzés parancsát – közölte Molnár Gyula, az MSZP elnöke. A politikus hangsúlyozta: Szent István király európai, keresztény értékeket valló, egységes államot teremtett, a kormány azonban megkérdőjelezi ezt a három tartóoszlopot, és szembefordul legfontosabb történelmi hagyományainkkal.

Az MSZP szerint a kormány a legfontosabb történelmi hagyományokkal fordul szembe, a párt azonban hisz abban, hogy Magyarország többet érdemel.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke közleményében azt írta, Szent István király európai, keresztény értékeket valló, egységes államot teremtett, a kormány azonban megkérdőjelezi ezt a három tartóoszlopot, és szembefordul „legfontosabb történelmi hagyományainkkal”.

Úgy fogalmazott, a kormány kárt okoz, amikor az Európai Unió ellen hangol, semmibe veszi a legfontosabb keresztényi értékeket, a felebaráti szeretet és együttérzés parancsát. Nem a magyar nemzet egészét képviseli, csak saját politikusainak és „haverjainak” kedvez.

Hangsúlyozta, az MSZP hisz abban, hogy Magyarország megérdemli a biztonságot és a kiszámítható fejlődést, gyűlölködés helyett a normális közéletet, a jövőt és a megbecsülést az Európai Unión belül. A párt hisz Magyarországban, az Európai Unióban és a szolidaritásban – tette hozzá.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy Gazdagréten lakó ismerősöm mesélte, hogy amikor épült ott a katolikus templom, s a fideszes Juhos Katalin volt a polgármester, Juhos mindenben betartott az építkezés során.

Az építtetők a valódi támogatást az MSZP-s polgármestertől kapták meg.

Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy nem lehet fehéren-feketén nézni a világot. Meg változhatnak is az emberek.

Persze ettől még tény, hogy az MSZP/MSZMP/ neve hallatán elsőként nem az egyházak támogatása, a különböző egyházi értékrendekkel történő azonosulás jut az ember eszébe, s különösen nem azok védelme.

Kádár alatt a zsidó családokat is vallásuk megtagadására, ateizmusra ösztönözték, amit nehéz felejteni.

Az MSZP egy hiteles vezetők és programok nélküli párttá zsugorodott. Az egész ballib oldal. Magyar Bálint a Klubrádióban elismerte, hogy a ballib nem találta meg a társadalom többsége megszólításához szükséges nyelvezetet. Továbbá azt is, hogy nincsenek szakmailag, emberileg hiteles, alkalmas arcok. A mai ballib pártelitek képtelenek versenyképessé tenni pártjaikat., csak agonizálnak.

Nem tudok mást tenni, mint hinni Magyar Bálintnak.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2016. augusztus 20. 11:12

Jaj zárja már be valaki ezt az idiótát 1 hétre az itteni migrók közé, majd meglátjuk mi lesz a keresztényi szeretetéből. Vagy a komcsik csak prédikálják, de nem gyakorolják?

Az MSZMP utódok beszélnek keresztényi értékekről? Számukra azt a békepapok képviselték, akik lepaktáltak a rendszerrel. Most meg boldogan tapsolnak az ezekre emlékeztető pápának, aki egy pap brutális meggyilkolása után még mindig a befogadásról beszél, azt éreztetve, hogy kereszténység azonos a balga önfeladással.

Európa nyugati részén a jóléti államokban könnyű volt a kiforgatott liberalizmust terjeszteni, mert azt nem külső megszállók tették. Nálunk azokban az időkben a kívülről diktált szocialista embertípus kitenyésztése folyt, nem túl nagy sikerrel, mert csak formális alkalmazkodás lett belőle.

1990 után ezek a nyugatról beáramló liberális eszmék erőszakosságukban, hazugságaikba kezdtek emlékeztetni az egykor szintén kívülről diktált kommunista eszmékre, innét van a sikertelenség, mert a társadalomnak déja vu érzése támadt. Főleg az után, hogy régi és új véleménydiktátorok egy nemzeti gondolkodás ellenes politikai közösséget alkottak egymással, ami mindkettőjüket elindította a lejtőn.

Válaszok:
Türelem | 2016. augusztus 20. 14:41

Akik Ázsiától Afrikáig, sok-sok országból elindulnak Európa felé, mind rászoruló szíriainak mondják magukat. Papírjaik nincsenek, szakképzettségük, nyelvtudásuk nincs, de volt pénzük embercsempészekre, agresszívek, követelőznek. Beilleszkedésről még csak nem is hallottak, számukra a saját tradícióik fontosak. Ők nem lesznek sem demokraták, sem liberálisok, sem európaiak, akkor miről beszélünk?

Most konkrétan röhögök:.-)))))))))))))))))

Köszönöm, hogy Te legalább érdemben reagáltál, s nem indulatból.Ami ugye intelligencia kérdése.

Türelemre kell, hogy intselek, meg jó modorra.

Magyarország többet érdemel?
Megbűnhődte már e nép a múltat s jövendőt.
A legnagyobb, immár halálos büntetés lenne egy újabb iszlám hódítás.

Megszokhattuk. Mondjuk az "együttérzés", mint keresztény érték egészen új elem:-)

Meggyőztél. Rátok fogok szavazni 2018-ban. Ja, nem.

Részleteznéd, miért a sajnálat?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés